preskoči na sadržaj

Katolička osnovna škola Šibenik

Login
Kalendar
« Svibanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 4. 9. 2015.

Ukupno: 131853
Danas: 6
Tika taka...

     

Anketa (mala)
Moj uspjeh na kraju školske godine će biti:


Logo Škole

Portali i e-novine

        ŠIBENSKA BISKUPIJA

                     MAK

              BITNO NET

            GLAS KONCILA


  DNEVNI TISAK

            JUTARNJI LIST

           VEČERNJI LIST

         ŠIBENSKI PORTAL

e-Škola

Kalendar 2018.-19.

UČENIČKI RADOVI

Što vrijedne ruke naših učenika i učiteljica

rade u svojim razredima više pogledajte u

Učeničkim radovima...

FACEBOOK

Poštovani posjetitelji, 

možete nas pratiti i na Facebook stranici

- Katolička osnovna škola u Šibeniku.

ORATORIJ

Poštovani posjetitelji, 

pogledajte što stvaraju vrijedne ruke učenika i učiteljica u Oratoriju.

(Produženi boravak)

VREMENICI

PRIMANJA RODITELJA

POPIS KNJIGA

Poštovani roditelji,

ovdje možete pronaći popis udžbenika za sljedeću školsku godinu.

 

KURIKUL

vijesti
SUSRET S BOGOSLOVIMA NAŠE BISKUPIJE
Martina Kolovrat / datum: 25. 9. 2018. 19:46

Grgur Alviž, Šime Pleadin i Marko Budimir, bogoslovi naše biskupije, predvođeni don Rokom Glasnovićem, 25. rujna u kongresnoj dvorani Katoličke škole imali susret sa učenicima i učenicama sedmih i osmih razreda. Susret je zamišljen kao razgovor, prezentacija života sjemeništaraca i bogoslova onima koji će se uskoro naći na raskrižju različitih ponuda u smislu izbora  zvanja i posla/poslanja kojim se žele baviti u budućnosti. 
Don Roko je na početku pozdravio sve učenice, učenika, nastavnike, nastavnice i s. Mandicu ravnateljicu škole. 


[OPŠIRNIJE]DANAS JEDEMO RIBU
S. Mandica STARČEVIĆ / datum: 24. 9. 2018. 14:44

Ministarstvo poljoprivrede Republike Hrvatske provodi promotivnu kampanju u obrazovnim ustanovama na nacionalnoj razini radi podizanja svijesti o održivom ribarstvu i akvakulturi u Hrvatskoj. Kampanju provodi  aktivnostima promocije domaćih proizvoda ribarstva i akvakulture, kako bi se ovi proizvodi što više koristili u prehrani školske djece i postali značajan dio njihovih obroka.

 


[OPŠIRNIJE]EUROPSKI DAN BEZ AUTOMOBILA
S. Mandica STARČEVIĆ / datum: 24. 9. 2018. 12:43

Ovogodišnji Europski tjedan kretanja završio je u subotu, 22. rujna 2018. događajem „Dan bez automobila“ kada se središta brojnih europskih gradova, među kojima i središte Zagreba pretvara u pješačku zonu.

Učenici 2.b razreda odlučili su se priključiti toj akciji pa su u petak, 21. rujna pješačili, brzo hodali, vozili role, skateboarde i romobile.


[OPŠIRNIJE]MLADI MOLE ZA GRAD ŠIBENIK I ŠIBENSKU BISKUPIJU
Martina Kolovrat / datum: 23. 9. 2018. 08:57

Slavu Tvog Imena 
vikat ću sa krovova
jer ja sam Tvoj 
ja sam Tvoj...

Ususret blagdanu sv. Mihovila, zaštitniku grada Šibenika i Šibenske biskupije, skupina osmaša u pratnji razrednica s. Renate Azinović i Martine Kolovrat sudjelovala je na misnom slavlju te procesiji Mladi mole za grad Šibenik i Šibensku biskupiju.


[OPŠIRNIJE]EUROPSKI TJEDAN MOBILNOSTI
Martina Kolovrat / datum: 23. 9. 2018. 08:47

Europski tjedan mobilnosti od 2002. godine održava se od 16. do 22. rujna. Osnovni cilj je potaknuti javnu svijest i aktivnost građana protiv zagađenja okoliša uzrokovanog povećanjem motornih vozila. 
Ovogodišnji Europski tjedan mobilnosti nosi slogan "Mix and Move!" (Kombiniraj i kreni!) i motivira nas na razmišljanje o načinu prijevoza koji je za nas najprikladniji. 

 


[OPŠIRNIJE]NAJAVA
Martina Kolovrat / datum: 20. 9. 2018. 06:28


[OPŠIRNIJE]NACIONALNI SUSRET ANIMATORA
Martina Kolovrat / datum: 20. 9. 2018. 06:18

U organizaciji Vijeća za sjemeništa i duhovna zvanja Hrvatske biskupske konferencije u prostorima Katoličke osnovne škole u Šibeniku u utorak 18. rujna započeo je nacionalni susret animatora za zvanja iz (nad)biskupijskih i redovničkih zajednica.

Tema ovogodišnjeg susreta je „Animatori animatorima“. U sklopu radnog dijela izlaganja će imati fra Josip Repeša, s. Dijana Mlinarić, s. Gabrijela Hrgić i vlč. Željko Šimić.

Na samom početku susreta nazočne su pozdravili ravnateljica Katoličke osnovne škole s. Mandica Starčević i šibenski biskup Tomislav Rogić. Radni dio otvoren je pozdravnim govorom predsjednika Vijeća HBK za sjemeništa i duhovna zvanja splitsko-makarskoga nadbiskupa Marina Barišića, koji je istaknuo kako su duhovna zvanja bogatstvo Crkve.


[OPŠIRNIJE]PRVAŠI KATOLIČKE OSNOVNE ŠKOLE "POŠTUJU NAŠE ZNAKOVE"
Martina Kolovrat / datum: 18. 9. 2018. 12:08

Kako se ponašati u prometu, što znači koji znak i na što sve treba paziti kao aktivni sudionik u prometu, naučila su danas djeca Katoličke osnovne škole u Šibeniku u sklopu akcije Poštujte naše znakove.


[OPŠIRNIJE]OBILJEŽAVANJE OBLJETNICE RUJANSKOG RATA
S. Mandica STARČEVIĆ / datum: 17. 9. 2018. 23:29

Povodom 27. obljetnice Bitke za Šibenik, odnosno Rujanskog rata, u kongresnoj dvorani naše škole okupili su se  17. rujna učenici predmetne nastave sa svojim učiteljima.

U goste nam je dosao umirovljeni pukovnik 113. brigade Neven Berović. Približio nam je događaje uoči, za vrijeme i nakon oslobađanja Šibenika. Druženje smo upotpunili kratkim isječcima iz dokumentarnog filma Šime Strikomana "Vodice, Šibenik 1991./1992." Razgovor su vodile učenice 8.b Ela Koludrović i Marijeta Dugopoljac.


[OPŠIRNIJE]SPORTSKA RADIONICA "MALI SPORTAŠI"
Marina Klarić / datum: 12. 9. 2018. 13:43

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Učenici Sportske skupine trećih i četvrtih razreda ovu su školsku godinu započeli na najljepši mogući način, sportskom radionicom!

U srijedu, 12. rujna 2018. godine umjesto da istrče na školsko igralište, ukrcali su se u školski autobus i krenuli do Muzeja grada Šibenika koji  povodom početka nove školske godine, a u sklopu izložbe „Šibenske sportske skaline“ organizira radionicu pod nazivom „Mali sportaši“.


[OPŠIRNIJE]HRVATSKI OLIMPIJSKI DAN
Martina Kolovrat / datum: 11. 9. 2018. 06:35

Hrvatski olimpijski odbor za svoju osnovnu zadaću ima poticanje i promicanje športa u Republici Hrvatskoj. Osim što se brine o vrhunskom športu, HOO djeluje i na različitim područjima te svojim programima, od kojih je i Hrvatski olimpijski dan, ukazuje na važnost športa u životu svakoga čovjeka. Hrvatski olimpijski dan projekt je kojim se šport i olimpizam proslavlja diljem Hrvatske, a za ciljeve ima masovnije uključivanje građana u razne oblike športskih aktivnosti, podizanje svijesti o važnosti redovnog bavljenja tjelesnim aktivnostima, razvijanje svijesti o ulozi športa u službi društva, edukacija mladih o olimpijskom projektu i njegovom značenju u svijetu. 


[OPŠIRNIJE]UČITELJI SU NAJDRAGOCJENIJI SAVEZNICI U ODGOJNOM POTHVATU
S. Mandica STARČEVIĆ / datum: 7. 9. 2018. 16:23

Vatikan, (IKA) - Papa Franjo primio je jutros u audijenciju članove Talijanske udruge roditelja (AGE) prigodom 50. obljetnice njezina osnutka. Na početku svoga obraćanja Papa je pohvalio zalaganje Udruge u korist obitelji i odgoja istaknuvši kako se članovi Udruge u svojem djelovanju drže načela kršćanske etike „kako bi obitelj bila subjekt koji se sve više priznaje i protagonist u društvenom životu". 
Vi mnogo energije posvećujete podršci i pomaganju roditeljima u njihovoj odgojnoj zadaći, posebice s obzirom na školu koja je oduvijek glavni partner obitelji u odgoju djece. Ono što radite na ovom području je zaista hvalevrijedno. Kada govorimo o odgojno-obrazovnom savezu između škole i obitelji, prije svega ukazujemo na to kako on nestaje: odgojni pakt nestaje. Obitelj više ne cijeni kao nekoć rad - često slabo plaćenih - učitelja a ovi pak na prisutnost roditelja u školama gledaju kao na dosadnu smetnju, što može ići čak dotle da ih marginaliziraju ili čak doživljavaju kao neprijatelje, rekao je Papa obraćajući se članovima Talijanske udruge roditelja. Da bi se ta situacija promijenila, netko mora poduzeti prvi korak, pobjeđujući strah od drugoga i velikodušno pružajući ruku. Zato vas pozivam da uvijek njegujete i gajite povjerenje u školu i učitelje: bez njih se izlažete opasnosti da ostanete sami u svojem odgojnom djelovanju i manje sposobni uhvatiti se u koštac s novim odgojnim izazovima koji dolaze od suvremene kulture, društva, masovnih medija, novih tehnologija. 


[OPŠIRNIJE]DOĐI DUŠE PRESVETI
S. Mandica STARČEVIĆ / datum: 5. 9. 2018. 12:03

Zaziv Duha Svetog prigodom početka nove školske godine u Katoličkoj osnovnoj školi u Šibeniku upriličen je u srijedu 5. rujna. Molitvu su predvodili šibenski biskup Tomislav Rogić i umirovljeni biskup Ante Ivas. Ove školske godine Katoličku osnovnu školu pohađa tristo četrnaest učenika od kojih je četrdeset i dvoje prvaša.


[OPŠIRNIJE]NAJAVA
Martina Kolovrat / datum: 4. 9. 2018. 19:20


[OPŠIRNIJE]SVEČANI PRIJEM PRVAŠA
S. Mandica STARČEVIĆ / datum: 4. 9. 2018. 08:13

 

Dobro nam došlo đače drago, za ovu klupu novo si blago. Vrtić i dom izgradiše most, zahvaljujući njima i naš si gost!

Dok je njihov novi dom, naša Katolička osnovna škola, srdačno otvarao svoja vrata, napokon se počelo događati  ono dugo iščekivano: naši novi prvašići napokon su zakoračali u jednu novu avanturu. Svečani prijem jedaneste generacije učenika prvih razreda i njihovih roditelja započeo je  u kongresnoj dvorani  3. rujna.


[OPŠIRNIJE]UTJECAJ MOLITVE NA MENTALNO ZDRAVLJE
S. Mandica STARČEVIĆ / datum: 1. 9. 2018. 10:01

Kao kruna priprema za nadolazeću školsku godinu, djelatnici Katoličke osnovne škole okupili su se u petak,  31. kolovoza  u crkvi sv. Križa na duhovnoj obnovi koju je predvodio mons. Marinko Miličević, generalni vikar Gospićko-senjske biskupije.

Pozdrav i dobrodošlicu ravnateljici s. Mandici Starčević, djelatnicima KOŠ-a te mons. Miličeviću izrazio je župnik don Krešimir Mateša koji je kratkim nagovorom upoznao sudionike s poviješću crkve sv. Križa i tradicijom čašćenja sv. Križa.


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST
Martina Kolovrat / datum: 29. 8. 2018. 09:17


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju