preskoči na sadržaj

Katolička osnovna škola Šibenik

Login
Kalendar
« Studeni 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 4. 9. 2015.

Ukupno: 138678
Danas: 7
Tika taka...

     

Anketa (mala)
Moj uspjeh na kraju školske godine će biti:


Logo Škole

Portali i e-novine

        ŠIBENSKA BISKUPIJA

                     MAK

              BITNO NET

            GLAS KONCILA


  DNEVNI TISAK

            JUTARNJI LIST

           VEČERNJI LIST

         ŠIBENSKI PORTAL

e-Škola

Kalendar 2018.-19.

UČENIČKI RADOVI

Što vrijedne ruke naših učenika i učiteljica

rade u svojim razredima više pogledajte u

Učeničkim radovima...

FACEBOOK

Poštovani posjetitelji, 

možete nas pratiti i na Facebook stranici

- Katolička osnovna škola u Šibeniku.

ORATORIJ

Poštovani posjetitelji, 

pogledajte što stvaraju vrijedne ruke učenika i učiteljica u Oratoriju.

(Produženi boravak)

VREMENICI

PRIMANJA RODITELJA

POPIS KNJIGA

Poštovani roditelji,

ovdje možete pronaći popis udžbenika za sljedeću školsku godinu.

 

KURIKUL

ŠKOLSKI KURIKUL      2018./19.

vijesti
HIGIJENA ZUBI I USNE ŠUPLJINE
S. Mandica STARČEVIĆ / datum: 16. 11. 2018. 19:37

            

 

Svi maleni su sigurno jednom čuli priču o Gric i Grecu. Tko su oni? Što rade? Gric i Grec grade kućice u zubima i poput hrčaka u njih spremaju slatkiše i bombone.  Upravo o higijeni zuba i usne šupljine je učenicima 1.a i 1.b razreda 16. studenog održano zanimljivo predavanje. Viša medicinska sestra Anita Samodol je prezentirala i približila prisutnima važnost pranja zuba, redovitog odlaska stomatologu i zdravoj prehrani kako bi maleni zubići izbjegli lošeg podstanara – karijesa.


[OPŠIRNIJE]POSJET IZLOŽBI "ANTE VITEZ ŠUPUK I NJEGOV GRAD"
Martina Kolovrat / datum: 14. 11. 2018. 06:47
 
U utorak, 13. studenoga učenici 3.a razreda sa svojim učiteljicama posjetili su izložbu « Ante vitez Šupuk i njegov grad « u Muzeju grada Šibenika.
Izložba je organizirana u povodu obilježavanja 180. obljetnice rođenja Ante Šupuka, jedne od najznačajnijih ličnosti u tisućljetnom postojanju grada Šibenika, prvom gradonačelniku i tvorcu modernog Šibenika, vizionaru, političaru i poduzetniku koji je svoje znanje koristio kako bi Šibeniku donio rast i napredak.
Kroz izložbu učenici su imali priliku upoznati se s likom i zaslugama Ante Šupuka za grad Šibenik kao što je osvjetljenje gradskih ulica, izgradnja vodovoda s pitkom vodom u gradu, povezivanje željeznicom Šibenik i Perković, izgradnja zgrade suda, bolnice itd.
Na likovnoj radionici učenici su prikazali detalje Šibenika iz tog doba koji su ih se najviše dojmili.
Na odlasku svoje oduševljenje i zahvalu zabilježili su u knjizi dojmova.
 
                                                                                      Sanja Celić, učiteljica 3.a

[OPŠIRNIJE]ŠKOLSKI ZBOR NA OTVORENJU SJEDNICE SAVJETA VLADE RH ZA HRVATE IZVAN RH
S. Mandica STARČEVIĆ / datum: 10. 11. 2018. 14:14

Druga sjednica 2. saziva Savjeta Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske održava se od 10. do 11. studenoga u Šibeniku, u hotelu Ivan. Počašćeni smo što je naš školski zbor pod vodstvom učiteljice Luiđe Cvitan na otvorenju Sjednice otpjevao himnu RH.

 

 


[OPŠIRNIJE]CRKVE NAŠEG GRADA
S. Mandica STARČEVIĆ / datum: 9. 11. 2018. 16:06

Četvrtu godinu zaredom naša škola objavljuje likovni natječaj Crkve našeg grada. Kroz zadanu temu cilj je bio potaknuti učenike na istraživanje, upoznavanje i predstavljanje kulturne baštine njihova grada u formi likovnih radova. Kroz stoljeća društvo je gradilo različite tipove crkava, veće i manje, ali cilj je uvijek bio isti - gradnjom približiti duhovnu stvarnost dajući najbolje od sebe bilo materijalno bilo idejno. Crkvene građevine simboli su vjere i vremena u kojem su građene i iznad svega znak su Božje prisutnosti među nama. Crkva kao takva otvara vrelo mogućnosti za njezinu likovnu interpretaciju.

Na natječaj se odazvalo 9 osnovnih škola iz Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine, 26 mentora i 154 učenika s istim brojem likovnih radova.


[OPŠIRNIJE]SVJETSKI DAN IZUMITELJA
Martina Kolovrat / datum: 9. 11. 2018. 12:38

Dan izumitelja je međunarodni dan posvećen izumiteljima  koji obilježavamo 9. studenog kako bismo se podsjetili na već davno zaboravljene velikane koji su poboljšali naš svakodnevni ljudski život.

Svrha današnjeg projekta  1. a i 5.a je stvaranje i jačanje vjere i nade u vlastite izumiteljske ideje i promjene te poziv na zajednički inovativni rad za našu što ljepšu ljudsku budućnost.

Na samom početku učenici su imali mogućnost usporedbe različitih pomagala i strojeva kroz fotografije. Uslijedio je film učenice 8.a Leone Dasović koja je predstavila Svjetski dan izumitelja u svijetu, a posebno u Hrvatskoj istaknuvši najveće od najvećih među kojima su Faust Vrančić, Nikola Tesla, Mate Rimac...


[OPŠIRNIJE]NATJECANJE U ČITANJU NAGLAS
Marina Klarić / datum: 8. 11. 2018. 10:05

 

Lijepo i izražajno pročitati neki tekst nije lako, a kada to radi učenik pred Povjerenstvom i publikom koja ga promatra, još je i teže. Kreativan i zanimljiv uvod te jasno i razgovijetno čitanje dovelo je Barbaru Floigl u nižoj kategoriji i Brunu Belamarić u višoj kategoriji do pobjede na školskoj razini Natjecanja u čitanju naglas. Uvjet je to bio za sudjelovanje na gradskoj razini Natjecanja koje se u Gradskoj knjižnici „Juraj Šižgorić“ održavalo 26. listopada 2018. godine.


[OPŠIRNIJE]"ZDRAV ZA 5" - PROJEKT PREVENCIJE OVISNOSTI I ZLOUPORABE ALKOHOLA
Martina Kolovrat / datum: 7. 11. 2018. 20:03

Dana 5. studenog, u okviru projekta „Zdrav za 5“ kojeg zajedno provode Ministarstvo unutarnjih poslova, Ministarstvo zdravlja, Ministarstvo zaštite okoliša i prirode, Ministarstvo znanosti i obrazovanja u našoj Školi održano je predavanje za učenike osmih razreda. Predavanje je vodila policijska službenica za nadzor i planiranje prevencije Policijske uprave Šibenik gđa Sanja Baljkas na temu Prevencije ovisnosti i zlouporabe alkohola.

 


[OPŠIRNIJE]E TWINNING PROJEKT U 2.B RAZREDU
S. Mandica STARČEVIĆ / datum: 7. 11. 2018. 09:38

Nakon prošlogodišnjeg uključivanja u više E twinning projekata i ove godine smo nastavili s dobrom praksom i onim što veseli naše učenike. Odmah u rujnu smo se uključili u projekt European Day of language. Iako se Dan europskih jezika  obilježava 26. rujna, ovaj projekt je potrajao puna dva mjeseca i početkom studenog nam je stiglo zadnje pismo.

Cilj projekta je bio razmijeniti sa što više europskih zemalja, odnosno škola pisma/razglednica preko kojih će učenici naučiti osnovne pozdrave i poneke riječi na različitim jezicima. Također su trebali naučiti nešto o gradu i državi iz koje pisma/razglednice dolaze i upoznati  zastavu određene države.


[OPŠIRNIJE]KONAČNA ODLUKA NAJPOVOLJNIJE PONUDE ZA ŠKOLU U PRIRODI 2018./19.
Martina Kolovrat / datum: 7. 11. 2018. 09:29

Roditeljski sastanak 4.a i 4.b razreda na kojem je izabrana konačna najpovoljnija ponuda za Školu u prirodi održan je 6. studenoga 2018. u 16:15 sati u kongresnoj dvorani Katoličke osnovne škole.

Predstavnici agencija su u unaprijed dogovorenom vremenskom terminu pojedinačno prezentirali ponude svojih agencija. Roditelji su bili u mogućnosti postavljati pitanja zbog što boljeg uvida u ponudu.

 


[OPŠIRNIJE]OSOBNI KURIKUL - DOBAR POČETAK
S. Mandica STARČEVIĆ / datum: 6. 11. 2018. 21:41

Ovu školsku godinu je 1. ŽSV učitelja razredne nastave Šibensko-kninske županije održano 5. studenog u kongresnoj dvorani naše škole. Skup su organizirale županijske voditeljice Melita Polić te naša učiteljica novoimenovana voditeljica ŽSV-a Ivana Labor.

Sudionici su sudjelovali u iznimno zanimljivom Malom tečaju  učenja i čitanja  pod vodstvom životopisne gđe Dinke Juričić iz Školske knjige.


[OPŠIRNIJE]MASLINA, SVETO STABLO
S. Mandica STARČEVIĆ / datum: 6. 11. 2018. 13:59

Možemo li vijest započeti na neuobičajen način, asocijacijama? Što povezuje vjeru, razonodu i ukusan zalogaj? Nije teško pogoditi da se radi o svetom stablu, maslini. Obilježavanje Dana maslina, 12. listopada igrom asocijacija započeli su i učenici Katoličke osnovne škole. Pogađanjem pojmova otkrivali su motive likovnih radova, nakon čega su ih mali umjetnici maštovito i izradili. Odabrani radovi izložbeni prostor pronašli su na školskoj maslini. 


[OPŠIRNIJE]POZIV
Martina Kolovrat / datum: 5. 11. 2018. 09:06


[OPŠIRNIJE]TERENSKA NASTAVA - PLANINARENJE UČENIKA 6.A I 6.B
Martina Kolovrat / datum: 4. 11. 2018. 09:37
Učenici 6. a i 6. b razreda izašli su 31. listopada na terensku nastavu  u pratnji svojih učiteljica iz Geografije, Prirode i Engleskog jezika. Cilj terenske nastave bio je upoznati  i prepoznati geografske osobine zavičaja, osvijestiti važnost zaštite prirode, potaknuti učenike na međusobnu suradnju i druženje u prirodi.
Polazak je bio u 8 sati kraj kuglane na Šubićevcu. Hodajući, učenici su pratili krševite staze preko brda Kamenar. Kratak odmor bio je kraj crkvice sv. Mihovila, odakle se lijepo vide grad Šibenik i okolica. Prateći suhozide učenike je put doveo do križa iznad naselja Ražine. Nakon još jednog kratkog odmora, put su nastavili prema planinarskoj kući „Alati“ u naselju Dubrava. Stigavši do cilja tj. do planinarske kuće, umorni mladi planinari okrijepili su se hranom i pićem. Ukupna dužina puta iznosila je oko 8 km, a svladali su ga bez poteškoća.
 
Antonija Petković, učiteljica Geografije

[OPŠIRNIJE]SVJETSKI DAN GRADOVA
S. Mandica STARČEVIĆ / datum: 1. 11. 2018. 12:28

Ujedinjeni narodi proglasili su 31. listopada Svjetskim danom gradova kako bi se za temu globalne urbanizacije zadobila međunarodna pažnja te osnažila suradnja država u cilju postizanja održivog urbanog razvoja.

Povodom tog dana u predvorju škole izloženi su likovni radovi i plakati koje su izradili učenici šestih, sedmih i osmih razreda u korelaciji predmeta Geografija, Likovna kultura i Engleski jezik pod vodstvom učiteljica Ane Perak, Sandre Antić, Dragane Bure i Kolinde Gabrilo. 


[OPŠIRNIJE]NAŠA ŠKOLA U VIDEO VERZIJI KATEKIZMA KATOLIČKE CRKVE
S. Mandica STARČEVIĆ / datum: 31. 10. 2018. 23:11

Nova video verzija Katekizma Katoličke Crkve  predstavljena je krajem listopada u Rimu. Sadrži 25 sati videozapisa podijeljenih u 46 epizoda. Projekt je kulminacija petogodišnjeg rada, 60.000 glumaca i 4.000 čitatelja s različitim životnim iskustvima iz 70 nacionalnosti. Prije pet godina snimateljska ekipa je gostovala u našoj biskupiji i snimali su priloge i u našoj školi. Izuzetna nam je čast što su kadrovi naših učenika u različitim aktivnostima uključeni u prvi dio ovog video katekizma. Našli smo se u prvom dijelu video katekizma kao predstavnice Republike Hrvatske, a uz nas su zastupljene još države: Izrael, Italija, Poljska, San Marino, Etiopija, Brazil, Poljska, Njemačka, Španjolska, Kina, Korea, Francuska, Filipini, Irska, Sirija i Madagaskar. Zahvalni smo našem biskupu  u miru mons. Anti Ivasu što nas je uključio u ovaj projekt te našem biskupu mons. Tomislavu Rogiću što nam je za školu darovao jedan primjerak ovog suvremenom djela.


[OPŠIRNIJE]SASTANAK POVJERENSTVA ZA PROVEDBU JAVNOGA POZIVA I IZBOR NAJPOVOLJNIJE PONUDE PO POZIVU BR. 4 A I 4.B 2018./2019.
Martina Kolovrat / datum: 31. 10. 2018. 06:22
 
Sastanak Povjerenstva održan je 30. listopada 2018. u prostoru Katoličke osnovne škole u Šibeniku. Započeo je u 16:00, a završio u 16:40 sati.
 
Na sjednici Povjerenstva opravdano je bila odsutna ravnateljica Katoličke osnovne škole, s. Mandica Starčević.
Nazočili su članovi Povjerenstva: Jelena Floigl (učiteljica 4. a razreda Katoličke osnovne škole), Kristina Kale Pauk (učiteljica 4.a razreda Katoličke osnovne škole), Antonia Malenica (učiteljica 4.b razreda Katoličke osnovne škole), Ivana Računica (učiteljica 4. b razreda Katoličke osnovne škole), Antonija Nanjara (predstavnica roditelja 4. a razreda Katoličke osnovne škole), Mario Radak (predstavnik roditelja 4. b razreda Katoličke osnovne škole).

[OPŠIRNIJE]ERNEST HEMINGWAY: STARAC I MORE
Martina Kolovrat / datum: 30. 10. 2018. 07:42
 
I ove godine su učiteljice Kolinda Gabrilo i Marita Županović nastavile suradnju s  Gradskom knjižnicom Juraj Šižgorić nazvanu Ernest Hemingway: Starac i more.
Radi se o projektu koji korelira Hrvatski i Engleski jezik te učenike potiče na simultano korištenje hrvatskog i engleskog jezika te upotrebu obrađenih nastavnih sadržaja u novim situacijama.
Tako su osmaši 29. listopada proveli u multimedijalnoj dvorani i u veselom raspoloženju obradili život i djelo Ernesta Hemingwaya sudjelujući u radionicama, kvizu te gledajući istoimeni film.
Zahvaljujemo Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić i gospođi Marini Šimić na još jednoj uspješnoj suradnji i realiziranom projektu.
 
 
Marita Županović, učiteljica Hrvatskog jezika

[OPŠIRNIJE]NATJEČAJ „UČINIMO NAŠU KNJIŽNICU LJEPŠOM!“
Marina Klarić / datum: 29. 10. 2018. 13:12

Bogata dječja mašta i kreativnost njihovih ruku mogu napraviti čuda. Uvjerili smo se to na 3. natječaju „Učinimo našu knjižnicu ljepšom!“ kojeg je organizirala školska knjižnica Katoličke osnovne škole povodom obilježavanja Međunarodnog mjeseca školskih knjižnica.

Zadatak učenika bio je napraviti kutiju za časopise te je potom ukrašenu donijeti u školsku knjižnicu do 26. listopada 2018. kako bi krasila njen prostor.


[OPŠIRNIJE]SEDMAŠI U ZAGREBU
Martina Kolovrat / datum: 28. 10. 2018. 07:07
     
Kako bismo potakli kod učenika intelektualnu radoznalost te ih motivirali za otkrivanje, istraživanje i stvaranje, sedmaši su pošli na još jednu terensku nastavu.  Listopad su započeli terenskom nastavom u gradskoj knjižnici, a završili ga odlaskom u Zagreb 26. listopada 2018. u pratnji učiteljica Sandre Antić, Dragane Bura i Ivane Milišić.
 

[OPŠIRNIJE]OBILJEŽAVANJE DANA ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE
Martina Kolovrat / datum: 25. 10. 2018. 16:58
 
„Kruh se lomi. Od puno zrnja on se pravi. To nas Isus poziva da se blagujuć njegovo tijelo, lomimo se za druge, u ljubavi. „
 
Miris kruha koji se danas, 25.10.2018. širio školom otkrio je da obilježavamo Dan zahvalnosti za plodove zemlje. Program je započeo u kongresnoj dvorani dječjim prigodnim zagonetkama koje je voditeljica Iva zadala, a djeca s lakoćom odgonetnula. Uslijedila je vesela pjesma uz koreografiju naših prvaša, a potom su na scenu stupili trećaši koji su slikovito izveli recitaciju. Četvrtaši su nas oduševili igrokazom „ Kruh za druge“ kojim su nas podsjetili na važnost obitelji, naših starih i vjere te da u njima uvijek možemo pronaći utjehu i nadu. Pjesma u izvedbi veselih drugaša izmamila nam je osmijeh na lice. Voditeljica je potom pozvala sve prisutne na blagoslov u predvorje. 

[OPŠIRNIJE]POSJET ULJARI "BRALIĆ"
Martina Kolovrat / datum: 25. 10. 2018. 08:04
Maslina je drvo života koje simbolizira svetost, snagu, odanost, vjernost, mudrost i mnoge druge značajne ljudske osobine.
Njezin nam plod preradom daje "zlatnu" tekućinu zvanu maslinovo ulje.
Nakon što su sudjelovali u branju maslina Ekološka skupina odlučila je 24. listopada posjetiti Uljaru "Bralić" kako bi vidjeli kakav je  pogon i kako se dolazi do maslinovog ulja. Vlasnici uljare su ih ljubazno dočekali te im objasnili i pokazali cijeli proces prerade plodova masline u maslinovo ulje.
Učenici su na kraju imali priliku postati kušači te su zaključili da je maslinovo ulje stvarno tekuće zlato.
 
 
Učiteljice Marina Jurin i Ivana Računica, voditeljice Ekološke skupine

[OPŠIRNIJE]DEKALOG I LJUDSKA PRAVA S GLEDIŠTA SABORSKOG ZASTUPNIKA
S. Mandica STARČEVIĆ / datum: 24. 10. 2018. 08:20

Učenicima 7.a i 7.b razreda na satu vjeronauka, 23. listopada, gost predavač bio je Hrvoje Zekanović, saborski zastupnik iz Šibenika. Tema susreta je bila Dekalog i ljudska prava. Govoreći o ljudskim pravima zaključuje se da svi ljudi imaju ista prava, ali ih svi ne mogu jednako  koristiti. Na primjer u Americi pravo na zdravstvenu zaštitu ima tek 30% stanovništva, pravo na život ima svako ljudsko biće, ali nekada ga drugi ne priznaju, obrazovanje se ne može ostvariti u siromašnim zemljama, sloboda mišljenja u totalitarnim sustavima života nije poželjna, pravo na izbor i svjedočenje vjeroispovijesti  je često razlog neslaganja ili netolerancije… 


[OPŠIRNIJE]54. OBLJETNICA ROĐENDANA DRAŽENA PETROVIĆA
S. Mandica STARČEVIĆ / datum: 22. 10. 2018. 19:51

Učenici naše škole imali su veliku čast 22. listopada sudjelovati u obilježavanju 54. rođendana naše košarkaške legende Dražena Petrovića.

Učenici 4.a Katja Pavasović i Matej Pašalić bili su voditelji programa, a učenici Sportske skupine su sudjelovali u puštanju u zrak 54 narančasta balona Draženu u čast.


[OPŠIRNIJE]OBILJEŽAVANJE SVJETSKOG DANA MISIJA
S. Mandica STARČEVIĆ / datum: 22. 10. 2018. 10:42

Povodom obilježavanja Svjetskog dana misija, u našoj školi, na satu vjeronauka 22. listopada, gostovao je pater Paul Karim, svećenik rođen u afričkoj državi Sierra Leone. Pater Paul je župnik u župama sv. Ivana Krstitelja Zablaće i sv. Nikola Mandalina. Član je redovničke zajednice Spiritanci kojih u Hrvatskoj ima samo osam, a u Šibenik su stigli na poziv umirovljenog biskupa Ante Ivasa.  Učenicima 5.a  i 5.b u radosnom ozračju, pjesmom i plesom pater Paul je dočarao radost koju misionari donose svojim angažmanom na različite načine i različitim ljudima. Zahvaljujući misionarima i njihovom djelovanju i pater Paul je postao svećenik. 


[OPŠIRNIJE]OBILJEŽEN DAN KRAVATE
S. Mandica STARČEVIĆ / datum: 20. 10. 2018. 13:49

Kravata, taj autohtoni hrvatski proizvod, modni detalj i odraz stila profinjenosti prepoznat je u dalekoj prošlosti diljem Europe. Taj „hrvatski elegantni stil“, tada potpuno nepoznat, prihvaćen je na francuskom dvoru i postaje modni odjevni predmet kao simbol kulture i elegancije.  Od 18. listopada 2003. godine obilježava se i Dan kravate kojim je kravati odana i posebna počast. Već drugu godinu za redom i naša škola odlučila je sudjelovati u obilježavanju ovog dana na originalan način, organiziravši 18. listopada 2018. školsko natjecanje u vještini vezanja čvora kravate. Natjecanje je provedeno u četiri kategorije: 

Dizajniranje kravate bojanjem ( učenici 1.-4.razreda) 
Natjecanje roditelja 
Natjecanje učenika 5.-8.razreda 
Natjecanje djelatnika


[OPŠIRNIJE]JEDNO PREDIVNO JUTRO U 3. B
S. Mandica STARČEVIĆ / datum: 19. 10. 2018. 20:12

"Hvala ti, dragi Isuse, za još jedno predivno jutro...", molitva je kojom svakodnevno svoj rad započinju učenici 3. b razreda. 19. listopada nakon molitve nisu mogli prikriti oduševljeni dječji pogled kad su se na vratima njihove učionice pojavili članovi šibenske klape Pivači svetog Jakova koji su im obogatili jutro pjesmom. Dok je zavičajna pjesma prodirala kroz zatvorena vrata i širila se školskim hodnicima, trećaši su netremice promatrali pjevače ponavljajući sadržaje Glazbene kulture, istovremeno utiskujući u srce novo, nezaboravno iskustvo. Pjesmom su bili počašćeni i roditelji učenika koji su se, kao i uvijek, velikodušno odazvali pozivu učiteljice Sanje te se uključili u obilježavanje Dana jabuka.


[OPŠIRNIJE]MILIJUN DJECE MOLI ZAJEDNO ZA JEDINSTVO I MIR
S. Mandica STARČEVIĆ / datum: 18. 10. 2018. 14:28

Naša škola se i ove godine priključila molitvenoj inicijativi „Milijun djece moli zajedno za jedinstvo i mir“. Cilj  je na isti datum i u isto vrijeme okupiti milijun djece i mladih u duhovno-molitveno zajedništvo za jedinstvo i mir u svakoj obitelji i u čitavom svijetu.

U kapeli sv. Mihovila ,18.10. 2018.  u 9.00 sati, okupili su se učenici 6.b i 7.a razreda moleći Krunicu Svjetla . Uvodna su duhovno-molitvena razmatranja predvodili učenici. Tijekom nastave molilo se i na svim satima Vjeronauka s ostalim razredima.

Molitva je nastavljena  u kapelici sv. Mihovila za vrijeme slavljenja Sv. Mise povodom blagdana sv. Luke evanđelista, zaštitnika Policijske kapelanije za Policijsku upravu šibensko-kninsku.

 


[OPŠIRNIJE]SVIJET PROGRAMIRANJA - #EUCODEWEEK
Martina Kolovrat / datum: 18. 10. 2018. 09:49

EU Code Week inicijativa je Europske komisije koja se održava od 2013. godine, a cilj je promocija kreativnosti, rješavanja problema te zajedničkog rada kroz programiranje. Upravo se u ovu inicijativu uključila i naša škola. Učenici petih razreda u pratnji učiteljice Informatike Martine Kolovrat posjetili su Urbani centar Šibenik dana 16. i 18. listopada. 

Što je programiranje? Tko su programeri? Kako nastaju igre?, samo su dio pitanja koja su učenici postavljali na samom ulazu. Na sva pitanja odgovore su dobili od učitelja Tonija Mrđena koji ih je dočekao u Centru.


[OPŠIRNIJE]POSJET DJEČJEM VRTIĆU BLAŽENA HOZANA
S. Mandica STARČEVIĆ / datum: 17. 10. 2018. 23:26

Iako su naši prvaši već pravi, marljivi učenici, gotovo svakodnevno se u učionici prisjetimo divnih teta i barem jedne anegdote koja je godinama gradio vrtićki odgoj.

Učenici 1.a i 1.b razreda su sa svojim učiteljicama strpljivo vježbali nekoliko jesenskih igrokaza i recitacija o pravima djece te ih 15. listopada predstavili svojim prvim nastupom pred mališanima obližnjeg vrtića. Pomalo se osjetila trema ali i velika radost među učenicima koji su polazili program DV Blažena Hozana. Prelijepo druženje s djecom upotpunile su drage tete svojim gostoprimstvom, toplinom i zakuskom za prvašiće. Naizostavni dio posjeta bila je zajednička igra gdje se čula pjesma, a učenici su se ponijeli prijateljski i zaštitnički prema malenima.

Djeca uče ono što doživljavaju!

                               Julija Crnogaća i Kristina Škugor, učiteljice 1. razreda


[OPŠIRNIJE]30. DRŽAVNA SMOTRA UČENIČKIH ZADRUGA
S. Mandica STARČEVIĆ / datum: 15. 10. 2018. 22:07

U Vinkovcima je održana 30. Državna smotra učeničkih zadruga Republike Hrvatske, u prostoru dvorane Barun Trenk od 11. do 14. listopada 2018. Domaćini smotre bili su škole OŠ Vođinci i Srednja strukovna škola Vinkovci. Sudjelovalo je 79 učeničkih zadruga s izložbenim prostorima, 8 učeničkih zadruga s istraživačkim radovima, 14 kreativnih radionica za sudionike i posjetitelje i 21 učeničkih zadruga kao voditelji županijskih izložbenih prostora s izložbenim primjercima svih učeničkih zadruga pojedine županije, te 5 zadruga kao gosti.

Naša UZ "Školjka" je pozvana na Državnu smotru kao trećeplasirana na Međužupanijskoj smotri, koja je održana krajem mjeseca svibnja u Zadru.


[OPŠIRNIJE]OBRAZAC ZA ORGANIZACIJU VIŠEDNEVNE IZVANUČIONIČKE NASTAVE 2018.-19.
Martina Kolovrat / datum: 15. 10. 2018. 09:10


[OPŠIRNIJE]eTWINNING QUALITY LABEL - IKT KAO MOST IZMEĐU VELIKIH I MALIH
Martina Kolovrat / datum: 14. 10. 2018. 08:49


[OPŠIRNIJE]''KRASNA ZEMLJO, ISTRO MILA...''
Martina Kolovrat / datum: 12. 10. 2018. 18:46

Čini se da je ovo bio prvi izlazak iz Škole za koji tema poput vremenske prognoze nije ulazila ni pod rubriku ''Razno''. Lako su se prihvaćale odluke razrednica; još lakše međusobno dogovaralo. Govorilo se samo o putovanju, glazbi, večernjoj zabavi, druženju... Bilo je važno realizirati ekskurziju. 

Naši su je osmaši realizirali 9.-12. listopada. U pratnji razrednica s. Renate Azinović i Martine Kolovrat te učiteljice Eme Čeko proveli su 4 nezaboravna dana u Istri. Svoj prostor i svoje vrijeme rado su podijelili s vršnjacima iz Čiste Velike. Neka nova prijateljstva tih su dana tek rođena.


[OPŠIRNIJE]POSJET UČENIKA RAZREDNE NASTAVE KINU CINESTAR
S. Mandica STARČEVIĆ / datum: 11. 10. 2018. 23:16

"Jača od straha samo je znatiželja!" - jedna je od brojnih poruka koje su nam prenijeli glavni likovi animiranog filma Stopalići, kojeg su učenici razredne nastave 11. listopada u poslijepodnevnom dijelu nastave pogledali u kinu.

U priču nas uvodi glavni lik filma Migo, koji kao pametni mladi jeti otkriva nešto za što se mislilo da ne postoji - čovjeka. Vijest o otkrivanju čovjeka uznemiruje zajednicu jetija i tjera ih da se zapitaju i istraže što se nalazi izvan njihovog svijeta, snježnog sela.


[OPŠIRNIJE]PREDSTAVLJANJE KOŠARKE NA SATU TZK
S. Mandica STARČEVIĆ / datum: 11. 10. 2018. 08:22

Dana 9. listopada 2018. na satu tjelesne i zdravstvene kulture bio je Petar Zlatoper, trener Ženskog košarkaškog kluba Šibenik. Učenicama petih razreda (5.a i 5.b)  pobliže je predstavio i  zainteresirao učenice za sport košarku. Nakon uvodnog predstavljanja  učenice su kroz razne igre lovice s loptama, vođenjem i oduzimanjem  lopti, štafetnim igrama, šutiranjem na koš izvodile tehničko taktičke  elemente iz košarke. Trener je bio zadovoljan zalaganjem i znanjem o košarci, te na kraju podijelio letke da zainteresirane učenice mogu doći trenirati u Ženski košarkaški klub.

                                                                        Ive Labor, učitelj TZK


[OPŠIRNIJE]POSJET HRVATSKOJ POŠTI
S. Mandica STARČEVIĆ / datum: 10. 10. 2018. 19:59

Pošta je oduvijek bila temelj komunikacije i mnogi građani imaju svakodnevni kontakt s Hrvatskom poštom.

Tako su učenici drugih razreda sa svojim učiteljicama, 10. listopada, baš na dan obilježavanja  Hrvatskog dana pošte posjetili Hrvatsku poštu u Šibeniku.

Voditeljica poštanskih ureda Tea Zekanović dočekala ih je i provela svim uredima. Učenici su napisali razglednicu, stavili markicu i žig te pratili proces slanja od poštanskog ureda do pretinca.


[OPŠIRNIJE]SUDJELOVANJE U SVJETSKOM TJEDNU SVEMIRA 2018. U REPUBLICI HRVATSKOJ
S. Mandica STARČEVIĆ / datum: 9. 10. 2018. 13:51

World Space Week Asocijacija (WSWA) je najveća svjetska obrazovna organizacija povezana sa svemirom, pokrenuta od strane Ujedinjenih naroda i Vijeća za miroljubivo korištenje svemira (COPUOS) te Ureda za izvanzemaljske poslove (UN OOSA). Svjetski tjedan svemira se obilježava svake godine od 4. do 10. listopada, a nacionalni koordinatori rade tijekom cijele godine i pomažu organizatorima događanja te koordiniraju aktivnosti povezane s obilježavanjem Svjetskog tjedna svemira. 

Ove školske godine i Katolička škola uključila se u obilježavanje Svjetskog tjedna svemira


[OPŠIRNIJE]POSJET DOMU ZA STARIJE I NEMOĆNE „CVJETNI DOM“ ŠIBENIK
Marina Klarić / datum: 9. 10. 2018. 12:46

„Razmisli kako razgovaraš

 s djedom i bakom?

Vidiš li u njihovoj bori ljubav

koja te podigla,

koja ti oprašta i raduje se tvojoj sreći?“

ulomak je iz igrokaza „Kruh za druge“ koji su naši četvrtaši izveli pred korisnicima Doma za starije i nemoćne „Cvjetni dom“ Šibenik.

U sklopu Međunarodnog dana starijih osoba naši su četvrtaši kao i svake godine odlučili posjetiti i razveseliti  korisnike Doma za starije i nemoćne.


[OPŠIRNIJE]ČESTITAMO DAN NEOVISNOSTI
S. Mandica STARČEVIĆ / datum: 8. 10. 2018. 12:18


[OPŠIRNIJE]RODITELJ - UČITELJ NA JEDAN SAT
S. Mandica STARČEVIĆ / datum: 5. 10. 2018. 16:05

Školske klupe bude u odraslima sjetu jer u sjećanju ostaju iskrena prijateljstva, igra i zabava. One manje lijepe stvari vezane za lošije ocjene puštene su iz misli vratolomnim strujanjem godina. Stoga se roditelji 3.b razreda velikodušno odazivaju školskom zvonu i pozivu učiteljice Sanje. Dana 5. listopada, gosp.Ante Slamić, roditelj učenika Filipa, posjetio je 3.b razred postavši učitelj na jedan sat.


[OPŠIRNIJE]NATJEČAJ "UČINIMO NAŠU KNJIŽNICU LJEPŠOM!"
Marina Klarić / datum: 5. 10. 2018. 13:50


[OPŠIRNIJE]PRVI POSJET ŠKOLSKOJ KNJIŽNICI
Marina Klarić / datum: 5. 10. 2018. 13:00

 

 

 

Ususret Međunarodnom mjesecu školskih knjižnica maleni prvaši 2. rujna i 4. listopada 2018. godine posjetili su školsku knjižnicu kako bi se upoznali s njenim prostorom i knjižničnom građom koju posjeduje.

Prilikom prvog posjeta knjižničarka Marina pročitala im je prekrasnu priču nazvanu Medo i klavir. Nagrađivana je to slikovnica koja govori o pravom prijateljstvu, ostvarenju medinog sna i ponosu njegovih prijatelja. Lijep je to uvod za sve ono što prvaše čeka u novoj sredini. Učenici se međusobno upoznaju i sklapaju nova prijateljstva, druže se talentirani umjetnici ili buduće nogometne zvijezde kojima će se ponositi cijeli razred ako budu slijedili svoje snove.

         

 


[OPŠIRNIJE]"MARK TWAIN" U KNJIŽNICI
Martina Kolovrat / datum: 4. 10. 2018. 09:32

I ove školske godine nastavljena je suradnja s Gradskom knjižnicom Juraj Šižgorić u obradi lektire.

Učenici sedmih razreda su s učiteljicama Draganom Bura i Ivanom Milišić 3. listopada zamijenili školske klupe multimedijalnom dvoranom i tako cijeli dan posvetili Marku Twainu i njegovu djelu Kraljević i prosjak.

Nastavni sadržaji Hrvatskog i Engleskog jezika uspješno su povezani kroz kvizove, grupni rad i odgledani film. Učenici su utvrdili svoje znanje o životu i radu Marka Twaina, njegovu djelu Kraljević i prosjak te ponovili znanje iz medijske kulture.

Zahvaljujemo gospođi Marini Šimić što nas je ugostila te se radujemo novoj suradnji.

 

Ivana Milišić, učiteljica Hrvatskog jezika


[OPŠIRNIJE]PROŠIRITI OBZOR
S. Mandica STARČEVIĆ / datum: 2. 10. 2018. 08:52

       

Prostor spoznajemo rođenjem,  definiciju učimo u školi, a njegovo bogatstvo promatramo svakodnevno.

Iako učionica pruža vidokrug obojan šarenilom, koji svakodnevno uveseljava učenike, 28. rujna u pratnji učiteljice Sanje Bertić -Copić trećaši Katoličke osnovne škole proširili su svoj obzor. Boraveći u prirodi posjetili su park - šumu Šubićevac. 
Cvrkut ptica pomiješan s veselom dječjom pjesmom odzvanjao je parkom. Brzim, neumornim korakom učenici su se  uspeli  do vidilice. Širina obzora i prekrasan pogled na šibenski arhipelag izazvali su oduševljenje na dječjim licima.


[OPŠIRNIJE]MIHOVILU NA DAR
S. Mandica STARČEVIĆ / datum: 1. 10. 2018. 14:40

Katehetski ured Šibenske biskupije povodom proslave sv. Mihovila, zaštitnika grada i biskupije raspisao je likovno-literarni natječaj za djecu dječjih vrtića i učenike osnovnih i srednjih škola s područja grada Šibenika. Na natječaj je pristiglo oko sto četrdeset radova.

U našoj školi 1. listopada organiziran je prigodni glazbeno-recitatorski program uz proglašenje pobjednika i uručenje nagrada. U programu su nastupili članovi školskog zbora pod vodstvom učiteljice Luiđe Cvitan te Recitatorska skupina četvrtaša pod vodstvom učiteljice Jelene Floigl.


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST
Martina Kolovrat / datum: 1. 10. 2018. 09:21


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST
Martina Kolovrat / datum: 30. 9. 2018. 17:07


[OPŠIRNIJE]SVETI MIHOVIL
Martina Kolovrat / datum: 30. 9. 2018. 07:36
 
Dan grada Šibenika i blagdan njegova zaštitnika svetog Mihovila obilježen je tradicionalnom procesijom i svečanom misom u kojoj su kao i svake godine sudjelovali učenici i djelatnici Katoličke osnovne škole.
Uz nazočnost brojnih biskupa i svećenika te šibenskog biskupa u miru Ante Ivasa i biskupa Tomislava Rogića, misu je predvodio vojni ordinarij mons. Jure Bogdan. Okupljenim vjernicima poručio je da stave sebe i svoje obitelji, svoj grad Šibenik i domovinu Hrvatsku pod zaštitu svetog Mihovila, jer su vjera, ufanje i ljubav neuništiva snaga u svim životnim borbama i izazovima.
Na kraju svete mise učenici su u zrak pustili balone sa hrvatskom zastavom.
Blagdan svetog Mihovila obilježen je i u Katoličkoj osnovnoj školi izložbom učeničkih likovnih i literarnih radova koji su izloženi u predvorju škole. Učenici svih razrednih odijeljenja su s veseljem crtali i slikali lik svetog Mihovila te su sudjelovanjem u pjesmama i molitvama i ove godine dali svoj doprinos proslavi blagdana svetog Mihovila.
Marina Jurin (2.a), Katarina Pilipac (2.b)

[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST
Martina Kolovrat / datum: 28. 9. 2018. 11:27


[OPŠIRNIJE]EUROPSKI DAN JEZIKA #EDL2018
Martina Kolovrat / datum: 26. 9. 2018. 18:25

Europski dan jezika (European day of languages) obilježava se na inicijativu Vijeća Europe svake godine 26. rujna s ciljem očuvanja i promicanja bogate jezične i kulturne baštine te poticanja cjeloživotnog učenja jezika.
Drugu godinu za redom Jezični aktiv Katoličke osnovne škole, koji čine Dragana Bura, Kolinda Gabrilo, Vera Ljubić, Ivana Milišić i Marita Županović, osmislio je i realizirao projekt obilježavanja tog dana.
U tjednu koji je prethodio 26. rujnu učenici petih, šestih i sedmih razreda s učiteljicama su marljivo izrađivali natpise s riječima/izrazima „hvala“, „volim te“ i „oprosti“, bojili zastave europskih jezika, istraživali znamenitosti i zanimljivosti te uređivali štand o državi čije je predstavnik sudjelovao u radionici s osmašima, što je ujedno bilo i središnje događanje.

 


[OPŠIRNIJE]"MOJE OBEĆANJE KRKI"
Martina Kolovrat / datum: 26. 9. 2018. 18:05

"Nacionalni park Krka" krajem rujna u osnovnim školama Šibensko-kninske županije provodi kampanju "Moje obećanje Krki". Cilj i želja je ovom kampanjom pozvati mlade naraštaje na odgovornost prema prirodi.
Naša škola rado je prihvatila poziv i odlučila sudjelovati u kampanji.  Učenici petih i šestih razreda na nastavi Prirode i Likovne kulture razmislili su o svom odnosu s prirodom i dali joj vlastito obećanje o odgovornom ponašanju u narednoj školskoj godini jer obećanje Krki je zapravo obećanje prirodi. Učenici su na već korištenom papiru, prethodno izrezanom u obliku lista ispisali svoje obećanje Krki. 
Kao zahvala svaki razred je nagrađen društvenom igrom „Discover Krka“ koju će učenici u slobodno vrijeme rado zaigrati. Zahvaljujemo Nacionalnom parku te se veselimo budućim suradnjama za dobrobit prirode.

Ema Čeko, učiteljica Prirode

 


[OPŠIRNIJE]ZELENI DAN
S. Mandica STARČEVIĆ / datum: 26. 9. 2018. 14:46

Srijedu, 26. rujna rezervirali smo za još jednu suradnju s tvrtkom Kaufland Hrvatska k.d. i to na projektu Zeleni dan.

Tijekom jutra posjetili su nas djelatnici Kauflanda te donijeli različite sadnice, zemlju te alate za sadnju i obrađivanje zemlje. Učenici, članovi Ekološke skupine naše škole, uzbuđeni i nestrpljivi pridružili su im se na školskoj površini predviđenoj za uređenje.


[OPŠIRNIJE]DAN OBALE
S. Mandica STARČEVIĆ / datum: 26. 9. 2018. 07:23

Proslava Dana obale pokrenuta je 2007. godine kako bi se promicala svijest o vrijednosti obala i mora. Taj Dan je prilika da se podsjetimo kako su lijepe naše obale, ali i koliko su krhke i kakve im sve ugroze prijete.

Svi smo pozvani na stalni angažman u zaštiti naših obala i mora te na njihovo održivo korištenje.


[OPŠIRNIJE]SUSRET S BOGOSLOVIMA NAŠE BISKUPIJE
Martina Kolovrat / datum: 25. 9. 2018. 19:46

Grgur Alviž, Šime Pleadin i Marko Budimir, bogoslovi naše biskupije, predvođeni don Rokom Glasnovićem, 25. rujna u kongresnoj dvorani Katoličke škole imali susret sa učenicima i učenicama sedmih i osmih razreda. Susret je zamišljen kao razgovor, prezentacija života sjemeništaraca i bogoslova onima koji će se uskoro naći na raskrižju različitih ponuda u smislu izbora  zvanja i posla/poslanja kojim se žele baviti u budućnosti. 
Don Roko je na početku pozdravio sve učenice, učenika, nastavnike, nastavnice i s. Mandicu ravnateljicu škole. 


[OPŠIRNIJE]DANAS JEDEMO RIBU
S. Mandica STARČEVIĆ / datum: 24. 9. 2018. 14:44

Ministarstvo poljoprivrede Republike Hrvatske provodi promotivnu kampanju u obrazovnim ustanovama na nacionalnoj razini radi podizanja svijesti o održivom ribarstvu i akvakulturi u Hrvatskoj. Kampanju provodi  aktivnostima promocije domaćih proizvoda ribarstva i akvakulture, kako bi se ovi proizvodi što više koristili u prehrani školske djece i postali značajan dio njihovih obroka.

 


[OPŠIRNIJE]EUROPSKI DAN BEZ AUTOMOBILA
S. Mandica STARČEVIĆ / datum: 24. 9. 2018. 12:43

Ovogodišnji Europski tjedan kretanja završio je u subotu, 22. rujna 2018. događajem „Dan bez automobila“ kada se središta brojnih europskih gradova, među kojima i središte Zagreba pretvara u pješačku zonu.

Učenici 2.b razreda odlučili su se priključiti toj akciji pa su u petak, 21. rujna pješačili, brzo hodali, vozili role, skateboarde i romobile.


[OPŠIRNIJE]MLADI MOLE ZA GRAD ŠIBENIK I ŠIBENSKU BISKUPIJU
Martina Kolovrat / datum: 23. 9. 2018. 08:57

Slavu Tvog Imena 
vikat ću sa krovova
jer ja sam Tvoj 
ja sam Tvoj...

Ususret blagdanu sv. Mihovila, zaštitniku grada Šibenika i Šibenske biskupije, skupina osmaša u pratnji razrednica s. Renate Azinović i Martine Kolovrat sudjelovala je na misnom slavlju te procesiji Mladi mole za grad Šibenik i Šibensku biskupiju.


[OPŠIRNIJE]EUROPSKI TJEDAN MOBILNOSTI
Martina Kolovrat / datum: 23. 9. 2018. 08:47

Europski tjedan mobilnosti od 2002. godine održava se od 16. do 22. rujna. Osnovni cilj je potaknuti javnu svijest i aktivnost građana protiv zagađenja okoliša uzrokovanog povećanjem motornih vozila. 
Ovogodišnji Europski tjedan mobilnosti nosi slogan "Mix and Move!" (Kombiniraj i kreni!) i motivira nas na razmišljanje o načinu prijevoza koji je za nas najprikladniji. 

 


[OPŠIRNIJE]NAJAVA
Martina Kolovrat / datum: 20. 9. 2018. 06:28


[OPŠIRNIJE]NACIONALNI SUSRET ANIMATORA
Martina Kolovrat / datum: 20. 9. 2018. 06:18

U organizaciji Vijeća za sjemeništa i duhovna zvanja Hrvatske biskupske konferencije u prostorima Katoličke osnovne škole u Šibeniku u utorak 18. rujna započeo je nacionalni susret animatora za zvanja iz (nad)biskupijskih i redovničkih zajednica.

Tema ovogodišnjeg susreta je „Animatori animatorima“. U sklopu radnog dijela izlaganja će imati fra Josip Repeša, s. Dijana Mlinarić, s. Gabrijela Hrgić i vlč. Željko Šimić.

Na samom početku susreta nazočne su pozdravili ravnateljica Katoličke osnovne škole s. Mandica Starčević i šibenski biskup Tomislav Rogić. Radni dio otvoren je pozdravnim govorom predsjednika Vijeća HBK za sjemeništa i duhovna zvanja splitsko-makarskoga nadbiskupa Marina Barišića, koji je istaknuo kako su duhovna zvanja bogatstvo Crkve.


[OPŠIRNIJE]PRVAŠI KATOLIČKE OSNOVNE ŠKOLE "POŠTUJU NAŠE ZNAKOVE"
Martina Kolovrat / datum: 18. 9. 2018. 12:08

Kako se ponašati u prometu, što znači koji znak i na što sve treba paziti kao aktivni sudionik u prometu, naučila su danas djeca Katoličke osnovne škole u Šibeniku u sklopu akcije Poštujte naše znakove.


[OPŠIRNIJE]OBILJEŽAVANJE OBLJETNICE RUJANSKOG RATA
S. Mandica STARČEVIĆ / datum: 17. 9. 2018. 23:29

Povodom 27. obljetnice Bitke za Šibenik, odnosno Rujanskog rata, u kongresnoj dvorani naše škole okupili su se  17. rujna učenici predmetne nastave sa svojim učiteljima.

U goste nam je dosao umirovljeni pukovnik 113. brigade Neven Berović. Približio nam je događaje uoči, za vrijeme i nakon oslobađanja Šibenika. Druženje smo upotpunili kratkim isječcima iz dokumentarnog filma Šime Strikomana "Vodice, Šibenik 1991./1992." Razgovor su vodile učenice 8.b Ela Koludrović i Marijeta Dugopoljac.


[OPŠIRNIJE]SPORTSKA RADIONICA "MALI SPORTAŠI"
Marina Klarić / datum: 12. 9. 2018. 13:43

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Učenici Sportske skupine trećih i četvrtih razreda ovu su školsku godinu započeli na najljepši mogući način, sportskom radionicom!

U srijedu, 12. rujna 2018. godine umjesto da istrče na školsko igralište, ukrcali su se u školski autobus i krenuli do Muzeja grada Šibenika koji  povodom početka nove školske godine, a u sklopu izložbe „Šibenske sportske skaline“ organizira radionicu pod nazivom „Mali sportaši“.


[OPŠIRNIJE]HRVATSKI OLIMPIJSKI DAN
Martina Kolovrat / datum: 11. 9. 2018. 06:35

Hrvatski olimpijski odbor za svoju osnovnu zadaću ima poticanje i promicanje športa u Republici Hrvatskoj. Osim što se brine o vrhunskom športu, HOO djeluje i na različitim područjima te svojim programima, od kojih je i Hrvatski olimpijski dan, ukazuje na važnost športa u životu svakoga čovjeka. Hrvatski olimpijski dan projekt je kojim se šport i olimpizam proslavlja diljem Hrvatske, a za ciljeve ima masovnije uključivanje građana u razne oblike športskih aktivnosti, podizanje svijesti o važnosti redovnog bavljenja tjelesnim aktivnostima, razvijanje svijesti o ulozi športa u službi društva, edukacija mladih o olimpijskom projektu i njegovom značenju u svijetu. 


[OPŠIRNIJE]UČITELJI SU NAJDRAGOCJENIJI SAVEZNICI U ODGOJNOM POTHVATU
S. Mandica STARČEVIĆ / datum: 7. 9. 2018. 16:23

Vatikan, (IKA) - Papa Franjo primio je jutros u audijenciju članove Talijanske udruge roditelja (AGE) prigodom 50. obljetnice njezina osnutka. Na početku svoga obraćanja Papa je pohvalio zalaganje Udruge u korist obitelji i odgoja istaknuvši kako se članovi Udruge u svojem djelovanju drže načela kršćanske etike „kako bi obitelj bila subjekt koji se sve više priznaje i protagonist u društvenom životu". 
Vi mnogo energije posvećujete podršci i pomaganju roditeljima u njihovoj odgojnoj zadaći, posebice s obzirom na školu koja je oduvijek glavni partner obitelji u odgoju djece. Ono što radite na ovom području je zaista hvalevrijedno. Kada govorimo o odgojno-obrazovnom savezu između škole i obitelji, prije svega ukazujemo na to kako on nestaje: odgojni pakt nestaje. Obitelj više ne cijeni kao nekoć rad - često slabo plaćenih - učitelja a ovi pak na prisutnost roditelja u školama gledaju kao na dosadnu smetnju, što može ići čak dotle da ih marginaliziraju ili čak doživljavaju kao neprijatelje, rekao je Papa obraćajući se članovima Talijanske udruge roditelja. Da bi se ta situacija promijenila, netko mora poduzeti prvi korak, pobjeđujući strah od drugoga i velikodušno pružajući ruku. Zato vas pozivam da uvijek njegujete i gajite povjerenje u školu i učitelje: bez njih se izlažete opasnosti da ostanete sami u svojem odgojnom djelovanju i manje sposobni uhvatiti se u koštac s novim odgojnim izazovima koji dolaze od suvremene kulture, društva, masovnih medija, novih tehnologija. 


[OPŠIRNIJE]DOĐI DUŠE PRESVETI
S. Mandica STARČEVIĆ / datum: 5. 9. 2018. 12:03

Zaziv Duha Svetog prigodom početka nove školske godine u Katoličkoj osnovnoj školi u Šibeniku upriličen je u srijedu 5. rujna. Molitvu su predvodili šibenski biskup Tomislav Rogić i umirovljeni biskup Ante Ivas. Ove školske godine Katoličku osnovnu školu pohađa tristo četrnaest učenika od kojih je četrdeset i dvoje prvaša.


[OPŠIRNIJE]NAJAVA
Martina Kolovrat / datum: 4. 9. 2018. 19:20


[OPŠIRNIJE]SVEČANI PRIJEM PRVAŠA
S. Mandica STARČEVIĆ / datum: 4. 9. 2018. 08:13

 

Dobro nam došlo đače drago, za ovu klupu novo si blago. Vrtić i dom izgradiše most, zahvaljujući njima i naš si gost!

Dok je njihov novi dom, naša Katolička osnovna škola, srdačno otvarao svoja vrata, napokon se počelo događati  ono dugo iščekivano: naši novi prvašići napokon su zakoračali u jednu novu avanturu. Svečani prijem jedaneste generacije učenika prvih razreda i njihovih roditelja započeo je  u kongresnoj dvorani  3. rujna.


[OPŠIRNIJE]UTJECAJ MOLITVE NA MENTALNO ZDRAVLJE
S. Mandica STARČEVIĆ / datum: 1. 9. 2018. 10:01

Kao kruna priprema za nadolazeću školsku godinu, djelatnici Katoličke osnovne škole okupili su se u petak,  31. kolovoza  u crkvi sv. Križa na duhovnoj obnovi koju je predvodio mons. Marinko Miličević, generalni vikar Gospićko-senjske biskupije.

Pozdrav i dobrodošlicu ravnateljici s. Mandici Starčević, djelatnicima KOŠ-a te mons. Miličeviću izrazio je župnik don Krešimir Mateša koji je kratkim nagovorom upoznao sudionike s poviješću crkve sv. Križa i tradicijom čašćenja sv. Križa.


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST
Martina Kolovrat / datum: 29. 8. 2018. 09:17


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju