preskoči na sadržaj

Katolička osnovna škola Šibenik

Login
Brojač posjeta
Ispis statistike od 4. 9. 2015.

Ukupno: 95765
Kalendar
« Prosinac 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Forum
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 400
Arhiva dokumenata
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 400
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
VODA - POKUSI U 3.B
Autor: Martina Kolovrat, 27. 3. 2017.

U kojim stanjima može biti voda? Do koje se temperature voda može najviše zagrijati? Pri kojoj temperaturi tekućina prelazi u vodenu paru a pri kojoj u led? Koje tvari voda otapa a koje ne… ? samo su neka od pitanja koja smo odlučili istražiti i koja su 3.b odvela u svijet pokusa te još jednom sadržaje iz Prirode i društva učinili zanimljivim.

 


Vodu kao otapalo i promjenu stanja vode istražili smo u školskoj kuhinji dana 20. ožujka. Sljedeći dan smo posjetili učiteljicu kemije i biologije, Emu Čeko.

Mjerili smo temperaturu vode u trenutku vrenja, filtrirali prljavu vodu kroz filter papir, a najzanimljiviji pokus nam je ipak bio „Slonova pasta“. Izvela ga je pažljivo učiteljica Ema koristeći čak i zaštitne naočale, baš poput pravih znanstvenika. Rezultat je bio zapanjujući. Zelenkasta pasta je kipila iz epruvete i jako privlačno izgledala ali je nismo smjeli dirati. Za kraj smo pogledali film koji nas je vratio u cjelinu Zdravlje i još jednom potvrdio koliko je važno pranje ruku sa vodom i sapunom , posebno prije svakog jela. Promatrajući pak kroz mikroskopsko staklo bris bakterija koje se nalaze u usnoj šupljini osvijestili smo koliko je bitna higijena iste.

Bilo je jako zanimljivo i poučno. Zahvaljujemo također nastavnici Emi što nas je lijepo ugostila i radujemo se budućim druženjima.

Višnja Štropin, učiteljica

 

 

 





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju