preskoči na sadržaj

Katolička osnovna škola Šibenik

Login
Brojač posjeta
Ispis statistike od 4. 9. 2015.

Ukupno: 326883
Danas: 236
Kalendar
« Lipanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
stemKA KONFERENCIJA
Autor: Martina Kolovrat, 18. 5. 2024.

U suradnji Osnovne škole Grabik, Gimnazije Karlovac, NTEC i Kino Edison-a, od 16.-18. svibnja 2024. godine u Karlovcu održala se druga trodnevna konferencija za STEM nastavnike. Područje STEM-a značajno je za našu budućnost, a radi se o akronimu sastavljenom od početnih slova četiri područja: sceince (znanost), tehnology (tehnologija, engineering (inženjerstvo) i matematics (matematika). Za razliku od američkih škola iz kojih je uzet pojam STEM i gdje obuhvaća puno šire značenje, u hrvatskim osnovnim školama to područje uključuje niz nastavnih predmeta poput Biologije, Kemije, Informatike, Tehničke kulture, Matematike i Fizike. Primjeri dobre prakse održani su u online okruženju 16. svibnja, a našu školu predstavljale su učiteljice razredne nastave Željka Ćaleta Car i Antonija Mamužić te Josipa Baljkas Klisović, učiteljica Informatike.


Svojim predavanjem pod nazivom „IKT alati u eTwinning projektima“ učiteljice Željka Ćaleta Car i Antonija Mamužić iznijele su bogato iskustvo rada u eTwinning projektima kao i važnost primjene te pravilne uporabe digitalnih alata u ostvarivanju ishoda. Učenici vrlo rado sudjeluju u projektima u kojima doživljavaju pozitivna iskustva, vršnjačku suradnju te svojim mišljenjem mogu utjecati na planiranje i realizaciju projekata. Samorefleksija sudionika 3.b i 4.a razreda pokazala je da su učenicima najdraža iskustva upravo rad u digitalnim alatima.

Predavanjem „Od kreacije do komercijalizacije - 3D igre u obrazovanju“ učiteljica Josipa Baljkas Klisović predstavila je cjelokupan proces razvoja i implementacije 3D edukativnih igara. Proces je započeo od prvotne ideje, prošao kroz praktičnu primjenu u nastavi i izvan škole, organizaciju školskog natjecanja, suradnju s drugim odgojno-obrazovnim ustanovama, te završio prodajom proizvoda unutar i izvan škole, čime je istaknut tržišni potencijal i doprinos širem obrazovnom sustavu. Posebno je naglasila uključivanje učenika, koji su pod vodstvom mentora Milene Mikulandra, Mladena Šunjare i nje same sudjelovali u svakom aspektu razvoja školskog projekta „Matematika u 3D svijetu“, stječući pritom dragocjena znanja i vještine. Predavanje je pokazalo kako su kreativne ideje pretvorene u stvarne edukativne alate i kako su moderni alati poput 3D tehnologije obogatili iskustvo učenja u našoj školi.

Drago nam je što smo imali priliku sudjelovati na ovoj značajnoj konferenciji i podijeliti naše iskustvo s kolegama. Veselimo se budućim suradnjama i novim projektima koji će dodatno obogatiti naš obrazovni sustav i pružiti učenicima još više prilika za stjecanje korisnih znanja i vještina.

Željka Ćaleta Car, Antonija Mamužić i Josipa Baljkas Klisović, učiteljice

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju