preskoči na sadržaj

Katolička osnovna škola Šibenik

Login
Brojač posjeta
Ispis statistike od 4. 9. 2015.

Ukupno: 326866
Danas: 219
Kalendar
« Lipanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
PREDAVANJA NAŠIH UČITELJICA NA MEĐUNARODNOJ KONFERENCIJI
Autor: S. Mandica Starčević, 23. 5. 2024.

Udruga Edukacijski inkubator nedavno je osnovana udruga u Šibeniku s brojnim ciljevima u odgoju i obrazovanju, kao što su podizanje kvalitete i razine stručnosti odgojitelja i učitelja, organizacija edukacija, konferencija, savjetovanja i brojnih drugih koji su usmjereni na koncu i na podizanje kvalitete u cjelokupnom odgojno-obrazovnom radu. Velika prednost udruge je njena tendencija povezivanja dionika odgojno-obrazovnog procesa vertikalno, od predškolskih ustanova do razredne i predmetne nastave, srednjih škola pa sve do visokog obrazovanja.

Tvrđava svetog Ivana i pripadajući kampus je stoga 12. i 13. travnja 2024. okupio navedene brojne stručnjake na Međunarodnu konferenciju o vještinama poučavanja (ITSE).


Među nekoliko desetaka predavača na navedenoj konferenciji svoje mjesto pronašle su i tri učiteljice naše škole – Ana Perak, Sanja Bertić-Copić i Ivana Labor, inače članice udruge Edukacijski inkubator.

Osim aktivnog sudjelovanja na dvodnevnoj konferenciji, učiteljica Sanja Bertić-Copić predstavila je mnemotehnike kao staru, ali vrlo učinkovitu i kreativnu vještinu poučavanja te prikazala mnogobrojne mogućnosti učenja te mogućnost korištenja u svim nastavnim predmetima. Učiteljica Ivana Labor održala je predavanje na temu Igra uloga u suvremenom poučavanju te naglasila igru kao pozitivan primjer suvremenog poučavanja, posebice u apstraktnim dijelovima gradiva.

Mogućnosti vertikalne i horizontalne povezanosti putem projektnih aktivnosti i projekata, korelacijom i sveobuhvatnim usvajanjem gradiva prikazala je učiteljica Geografije Ana Perak, predstavljanjem projekata Afrička priča, Italija u riječi i slici, Voda, Outdoor classroom day i Stanovništvo otoka Krapnja, u kojima je vidljiva povezanost ishoda različitih nastavnih predmeta.

Pozitivne reakcije okupljenih te predavača svakako nam daje naslutiti da će ova međunarodna konferencija itekako postati tradicija.                  

 

Ivana Labor, učiteljica

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju