preskoči na sadržaj

Katolička osnovna škola Šibenik

Login
Kalendar
« Listopad 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 4. 9. 2015.

Ukupno: 135410
Danas: 64
Tika taka...

     

Anketa (mala)
Moj uspjeh na kraju školske godine će biti:


Logo Škole

Portali i e-novine

        ŠIBENSKA BISKUPIJA

                     MAK

              BITNO NET

            GLAS KONCILA


  DNEVNI TISAK

            JUTARNJI LIST

           VEČERNJI LIST

         ŠIBENSKI PORTAL

e-Škola

Kalendar 2018.-19.

UČENIČKI RADOVI

Što vrijedne ruke naših učenika i učiteljica

rade u svojim razredima više pogledajte u

Učeničkim radovima...

FACEBOOK

Poštovani posjetitelji, 

možete nas pratiti i na Facebook stranici

- Katolička osnovna škola u Šibeniku.

ORATORIJ

Poštovani posjetitelji, 

pogledajte što stvaraju vrijedne ruke učenika i učiteljica u Oratoriju.

(Produženi boravak)

VREMENICI

PRIMANJA RODITELJA

POPIS KNJIGA

Poštovani roditelji,

ovdje možete pronaći popis udžbenika za sljedeću školsku godinu.

 

KURIKUL

ŠKOLSKI KURIKUL      2018./19.

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
BOŽIĆNA PRIREDBA "GDJE ZA BOŽIĆ"
Autor: Martina Kolovrat, 22. 12. 2017.

Božićna priredba „Gdje za Božić“ u izvedbi učenika Katoličke osnovne škole uprizorena je u četvrtak 21. prosinca  s početkom u 17 sati u kongresnoj dvorani naše škole.  U pozdravnom govoru ravnateljica škole s. Mandica Starčević pozdravila je sve nazočne i zahvalila na podršci koju daju učenicima i djelatnicima. Posebnu je dobrodošlicu izrazila bivšim učenicima koji su završili osnovnoškolsko obrazovanje, a došli su na priredbu te korisnicima i djelatnicima Doma  za psihički bolesne odrasle osobe Mihek s kojima su djelatnici škole započeli suradnju. Dobrodošlicu je poželjela i biskupu u miru Anti Ivasu i biskupu Tomislavu Rogiću. Ukratko je predstavila i adventsko caritativno djelovanje škole u kojem su učenici i djelatnici prikupljali i uručili pomoć Caritasu Šibenske biskupije i pučkoj kuhinji u njegovom sastavnom dijelu, kao i prenoćištu za beskućnike. Zahvalila je svima koji su sudjelovali u ovim hvalevrijednim akcijama i koji su svojom dobrotom olakšali svakodnevni život obiteljima u potrebama. 
Tradicionalnu božićnu priredbu pripremila je Dramska skupina 1.- 8. r. (voditeljice: Sanja Celić, Ivana Računica, Ivana Milišić i Kolinda Gabrilo), zajedno s Recitatorskom (voditeljica: Kristina Kale Pauk) i Ritmičkom skupinom (voditeljica: Julija Crnogaća), te Mažoretkinjama (voditeljica: Ines Baljkas Nakić) i Zborom (voditeljica: Luiđa Cvitan).

 


Predstava, osmišljena i napisana na šibenskom dijalektu čiji su scenarij napisale same učiteljice – voditeljice Dramske skupine, govori o dječaku Grgi, usamljenom kod kuće u božićno vrijeme, dok su mu svi prijatelji otputovali negdje, a najbolji prijatelj u Brazil. U snu se Grgi javi anđeo čuvar koji mu pokazuje dvije obitelji – onu na skijanju koja vrijeme uglavnom provodi na mobitelu i nesretna je, i onu i običnu, ali sretnu  koja zajedno kiti bor, pjeva božićne pjesme, blaguje za stolom i odlazi na ponoćku. Anđeo želi Grgu dovesti do samospoznaje o pravom smislu Božića.„Božić je blagdan za obitelj. Sritan sam što smo zajedno doma. Ovo je bogatstvo i treba to cijeniti. Volim vas!“ Grgina je zaključna misao kada shvaća da je obitelj najveće čovjekovo blago.
Božić je dan kada se slavi Isusov rođendan, dan kada je on došao u svoju zemaljsku obitelj donoseći mir. Tako bismo i mi taj dan trebali provesti u svojoj obitelji i svojim domovima, u ljubavi i zajedništvu, molitvi i pjesmi. 

Na glavnu poruku priredbe i važnost Božića ukazao je i biskup Tomislav Rogić  po završetku predstave. Pohvalio je izvođače i zahvalio im što su odraslima posvijestili istinske vrijednosti Božića. Ukazao je na malenost i jednostvanost Novorođenog Isusa i potrebu ispravnog slavljenja Božića. 

 
Kolinda Gabrilo, učiteljica Engleskog i Talijanskog jezika
Ivana Milišić, učiteljica Hrvatskog jezika

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju