RUJANSKI RAT
Martina Kolovrat / datum: 17. 9. 2017. 18:36

U skladu sa vrijednostima i tradicijom koju osobito njegujemo, u našoj je školi dana 14. rujna obilježena 26-ta godišnjica Rujanskog rata. U toploj, kolegijalnoj ali i obiteljskoj atmosferi naše kongresne dvorane djelatnici, učenici i uvijek dobrodošli roditelji prisjetili su se zajedno događaja koji su obilježili ne samo recentnu povijest našeg grada, već i čitave naše Domovine. 


[OPŠIRNIJE]EKSKURZIJA OSMIH RAZREDA
MANDICA STARČEVIĆ / datum: 16. 9. 2017. 10:47

Pomno planirano putovanje naših osmaša konačno se ostvarilo. Nestrpljivi i uzbuđeni zbog pustolovine pred njima, 12. rujna su se sa svojim učiteljima (razrednicama Kolindom Gabrilo i Maritom Županović te učiteljem TZK Ivom Laborom) uputili prema Istri.

Prva zajednička šetnja kišovitom Opatijom nagovijestila je ljepotu najvećeg hrvatskog poluotoka koju je tek trebalo otkriti. Potom je slijedilo putovanje prema Trsatu gdje su gostoljubivi domaćini pokazali svetište Majke Božje Trsatske. Vožnja Alejom glagoljaša i posjet Humu, najmanjem gradu na svijetu, posvjedočili su o bogatoj jezičnoj i kulturnoj prošlosti našeg naroda. Pomalo umorni od puta, naši putnici su se smjestili u hotel u Dugoj uvali gdje ih je čekala svakovečernja zabava u disku.

 


[OPŠIRNIJE]DANI BISKUPA SREĆKA BADURINE 2017.
Martina Kolovrat / datum: 15. 9. 2017. 10:00


[OPŠIRNIJE]HRVATSKI OLIMPIJSKI DAN
Martina Kolovrat / datum: 12. 9. 2017. 09:30

Osnovna zadaća Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) je poticanje i promicanje sporta u Republici Hrvatskoj. Hrvatski olimpijski odbor brine o vrhunskom sportu te raznim programima, kao što je Hrvatski olimpijski dan, ukazuje na važnost sporta u svakodnevnom životu i njegovo poimanje kao kulture življenja.

Hrvatski olimpijski dan je projekt proslave sporta i olimpizma diljem Hrvatske, a za cilj ima uključivanje što većeg broja građana u razne oblike sportskih aktivnosti i podizanje svijesti o važnosti redovnog bavljenja tjelesnim aktivnostima te edukacija mladih o olimpijskom pokretu.


[OPŠIRNIJE]KAUFLAND ŠKOLA ViP
Martina Kolovrat / datum: 6. 9. 2017. 16:48

Naša škola  je jedna od 23 ViP škole u Hrvatskoj koje su zahvaljujući vrijednim I kreativnim učenicima osvojile na natječaju donaciju Kauflanda. Jučer nas je posjetila Matea Sokolović, voditeljica poslovnice Kauflanda u Šibeniku kako bi uručila  poklon-košaru voća, certifikat o ViP školi te donijela prvu donaciju voća i povrća.  Ujedno smo definirali  procese za buduće tjedne kada će naša škola dolaziti u  poslovnicu po donaciju voća i povrća prema  unaprijed određenom rasporedu artikala.[OPŠIRNIJE]SVEČANI PRIJEM PRVAŠA
MANDICA STARČEVIĆ / datum: 6. 9. 2017. 07:13

Prvi dan nastave ove školske godine svakako je bio najposebniji za naših četrdeset i dvoje prvaša. Uzbuđenje, strah, veselje, znatiželja, nelagoda i zbunjenost pratili su ih cijelo vrijeme. Sigurnost su im davali roditelji i pokoji baka i djed koji su neprestano bili uz njih. Na svečanom prijemu u kongresnoj dvorani škole prvašići su se malo opustili uz vesela lica i  pjesme školskog zbora i nasmijali se uz igrokaz koji im je pripremila Dramska skupina raredne nastave Muke jednog prvaša


[OPŠIRNIJE]ZAZIV DUHA SVETOGA
MANDICA STARČEVIĆ / datum: 5. 9. 2017. 22:12

Završili su još jedni školski praznici, ljeto, kupanje i vrijeme je za novi početak. Kao kršćani znamo da s Bogom treba početi, s Njim ići i na Njega računati. Bez pomoći Božje ne možemo učiniti ništa, rekao je  na početku molitve i zaziva Duha Svetoga u našoj školi biskup Tomislav Rogić, 5. rujna 2017.

Neka siđe i ostane Božji blagoslov i milost Duha Svetoga nad svim učenicima, učiteljima i drugim djelatnicima škole kao i proteklih deset godina života i djelovanja želja je svakog člana škole. U prigodnoj riječi biskup Tomislav istaknuo je riječi evanđelja u kojima Isus poziva djecu da dođu k njemu i ostanu s njim.


[OPŠIRNIJE]NAJAVA
Martina Kolovrat / datum: 4. 9. 2017. 17:10


[OPŠIRNIJE]DUHOVNA OBNOVA NA PRVIĆU
MANDICA STARČEVIĆ / datum: 4. 9. 2017. 13:08

Užurbane pripreme za početak  nastavne godine, ispunjene seminarima i predavanjima pomogli su djelatnicima naše škole u  stručnim usavršavanjima. A posljednjeg dana uoči početka  nastavne godine, 1. rujna svi su se djelatnici otisnuli kako bi zaveslali na pučinu i sudjelovali na otoku Prviću na duhovnoj obnovi koju je predvodio don Krešimir Mateša.


[OPŠIRNIJE]U NJIHOVIM CIPELAMA
MANDICA STARČEVIĆ / datum: 30. 8. 2017. 13:04

U pripremnom razdoblju za šk. god. 2017./2018. 30. kolovoza 2017., Učiteljsko vijeće KOŠ-a je na 45 minuta obulo cipele učenika s teškoćama u učenju. Kroz taj hod ih je provela edukacijska rehabilitatorica škole. Predavanje je bilo obogaćeno aktivnostima koje su omogućile sudionicima da se na trenutak suoče s izazovima i frustracijama koje djeca s TU svakodnevno doživljavaju u svom osobnom i školskom životu. 


[OPŠIRNIJE]NAJČEŠĆE PRAVOPISNE POGREŠKE U PISANJU
Martina Kolovrat / datum: 29. 8. 2017. 21:05

29. kolovoza 2017. članovi Učiteljskog vijeća Katoličke škole prisustvovali su predavanju Najčešće pravopisne pogreške u pisanju koje su održale Ivana Milišić i Marita Županović, učiteljice Hrvatskog jezika.


[OPŠIRNIJE]ŽUPANIJSKO STRUČNO VIJEĆE UČITELJA MATEMATIKE
MANDICA STARČEVIĆ / datum: 29. 8. 2017. 18:34

Matematičarke i matematičari naše Županije krenuli su punim zamahom u novu školsku godinu. Nakon prošlotjednog Županijskog  vijeća učitelja osnovnih škola u Brodarici, 29. kolovoza u našoj školi održano je Županijsko vijeće, ovaj put učitelja osnovnih i srednjih škola.


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST
Martina Kolovrat / datum: 25. 8. 2017. 23:26

Nastavna godina 2017./18. započinje u

PONEDJELJAK, 4.9.2017.

SRETNO!


[OPŠIRNIJE]PROFESIONALNI I OSOBNI RAZVOJ UČITELJA
MANDICA STARČEVIĆ / datum: 24. 8. 2017. 15:59

U kongresnoj dvorani naše škole, uoči početka nove školske godine, 24. kolovoza održan je Županijski stručni skup za učitelje razredne nastave "Profesionalni i osobni razvoj učitelja" u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje, podružnice Split.

 


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST
Martina Kolovrat / datum: 18. 8. 2017. 09:14

Poštovani roditelji i učenici,

klikom na sliku pronađite popis udžbenika za novu školsku godinu.


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST
Martina Kolovrat / datum: 18. 8. 2017. 09:08


[OPŠIRNIJE]» Arhiva naših vijesti
RSS