preskoči na sadržaj

Katolička osnovna škola Šibenik

Login
Tražilica
Brojač posjeta
Ispis statistike od 4. 9. 2015.

Ukupno: 76549
Kalendar
« Lipanj 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Forum
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 400
Arhiva dokumenata
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 400
 

DOBRODOŠLI 6. A I 6. B


6. A I B - OBILJEŽAVANJE SVJETSKOG DANA KATOLIČKOG ODGOJA I OBRAZOVANJA, MOLITVA KRUNICE

Krunicu je molila i naša učenica Marija Smolić (6.b).


6. B - 18. 5. održana je svečana dodjela nagrada za mlađu ligu dječaka (košarka). Tim Dražen Petrović osvojio je prvo mjesto, te zasjao zlatnom medaljom. Među njima je učenik našeg razreda - Niko Ćevid. Čestitamo!


6. B - HARRY POTER - KVIZ

Na kvizu Harryja Pottera je bilo super. Skupili smo se u ekipe po četvero i tako stekli nove prijatelje. Atmosfera je bila odlična, svi su bili veseli, uključujući i voditeljice koje su sve odlično organizirale. Neka pitanja su bila teška, a neka lagana i iako smo mislile da smo dobro odgovarale nismo očekivale pobjedu. Ne možemo vam opisati koliko smo bile sretne, a za nagradu smo dobile knjigu „Harry Potter i ukleto dijete“ i jednu porciju palačinki u palačinkarnici „Stari plac“. Nikad nećemo zaboraviti ovo prekrasno iskustvo. 

UČENICE: ELA KOLUDROVIĆ  I MARIJETA DUGOPOLJAC


6. A i B - Terenska nastava - Neretva

  • Prva točka ovoga dana bila je posjet Arheološkom muzeju Narona.

  • Prirodoslovni muzej Metković donio je uvid u životinjski svijet neretvanskog močvarnog kraja.

  • Fotosafari starim lađama kroz neretvanske kanale i tjesnace uz miris mandarina i ljepotu lopoča.

  • Ručak u staroj neretvanskoj kući donio je dašak života neretvanskog težaka i napunio baterije za slobodne sportske igre na Ušću čime je još jedna terenska priča lagano prišla svome kraju.

   

   

   


6. B - Naša učenica Marijeta Dugopoljac, vodila je program SUSRET ZBORAVA DALMACIJE, koji se održao 7. svibnja u Katedrali.


6. B - OSVOJENA MEDALJA - ŠAH, KREŠIMIR ŽUPAN. ČESTITAMO MU! NATJECANJE SE ODRŽALO U VODICAMA, TE JE UČENIK OSVOJIO BRONČANU MEDALJU.


6. b - PRIZNANJE ZA SUDJELOVANJE U IGRI "POTRAGA ZA JAJIMA"


6. a  - Adrian Bisaku, učenik 6. a razreda osvojio srebrno odličje na PH u hrvanju za mlađe dječake.


6. B - PRIPREME ZA USKRSNI SAJAM

   


6. B - "Zvučna slika". Zadatak učenicima je bila fotografija snimljena mobilnim aparatom.  Na natječaj su pristigla 103 učenička rada iz 18 škola. Na natječaj smo poslali osam radova. Izabrani su radovi koji su postavljeni na izložbu. Među njima je i rad naše Ele Koludrović. Bravo!!!


6. B - Naša učenica Marijeta Dugopoljac nastupala je na Lidranu - dramsko-scenska kategorija te prošla dalje u novi krug natjecanja. Ponosni smo i čestitamo!

   


6. B - Bili smo razredni Anđeli...

      


6. B - Učenice 6. b marljivo su cijelo polugodište sudjelovale u izradi Kalendara škole na izvannastavnoj aktivnosti Web skupina. Vrijedne i kreativne ruke donijele su odlične rezultate.

     

       


6. B - PRIZNANJE ZA SUDJELOVANJE U PROGRAMU: "BOŽIĆ U MOM GRADU" 

U programu je sudjelovala i naša učenica Ela Koludrović, čestitamo!!!

   


6. B - Učenici 6. b razreda dio su projekta Integrirani sat - Priroda i Tehnička kultura na temu "Energija".  Učenici su rado sudjelovali u rasparavama te na novi i zanimljiiv način naučili o temi koja je cjeloživotno važna. 


6. A i B - VEČER MATEMATIKE

   


6. B - PRIPREME ZA BOŽIĆNI SAJAM

  


6. A i B - OTVORILI SMO VRATA SAMOSTANA

Naši su šestaši otvorili vrata samostana. U utorak 29. studenoga 2016., u pratnji učiteljica Marite Županović, Martine Kolovrat i s. Renate Azinović, uputili su se na dugo planiranu i dugo iščekivanu terensku nastavu. O redovnicima su učili na licu mjesta: tamo gdje oni žive i djeluju.

   

   

    

     

DOJMOVI:

Dojmovi 6.b

Moj posjet samostanima započeo je ispred gradske knjižnice u Šibeniku. Kad smo se svi okupili, polako smo krenuli u samostan. Spustili smo se jedan kat niže gdje je dvorana u kojoj smo imali prezentaciju o redovništvu i samostanu. (Marko)

Išli smo u dva samostana. Prvi je bio samostan naše vjeroučiteljice. Vani je bilo jako hladno pa smo brzo ušli unutra. (Laura)

Hladnim jutrom smo pošli / i preko Poljane u samostan došli. / Sestra Barbra nas je dočekala / i prezentaciju nam pripremila. / I dječji vrtić mi smo posjetili / s djecom se poigrali / i s razrednicom klackali. / Dječaci su odmah na nogomet navalili. (Lucija K.)

Samostan je bio lijep, a časne su bile najbolje. I Muzej sv. Nikole zanimljiv je bio, fra Ivan nas je puno naučio. (Josip)

Tamo smo obišli vrtić ''Brat Sunce'' i posjetili djecu. Bilo je jako zabavno. Roko, Josip i ja smo prije išli u taj vrtić pa smo se prisjećali igrališta, vrtića, teta… To je sada i ostatak razreda upoznao. (Edi)

Bilo je jako lijepo. U crkvi sv. Frane svećenik nam je pričao o toj crkvi i sv. Franji. Muzej je bio jako lijep, a priče o sv. Franji prekrasne. Posjetili smo i mali vrt koji je zaista prekrasan, a galerija govori tisuću riječi. No, prvi samostan je ipak bio bolji, jer smo tamo imali kviz (prije kviza imali smo prezentaciju o redovnicima i redovima). Naučili smo mnogo o njihovom životu. (Nikolina)

Bili smo na čajanci i keksima. U dvorani smo igrali igre i gledali prezentaciju od 94 slajda. U toj prezentaciji najviše mi se svidjela slika na kojoj smo vidjeli s. Renatu bez koprene na glavi. (Toni)

 Nakon prezentacije u dvorani posjetili smo vrtić ''Brat Sunce''. Učiteljica iz Informatike Martina i vjeroučiteljica s. Renata su se klackale. Bilo je zabavno. U galeriji sv. Nikole Tavelića smo vidjeli sliku na kojoj je naš prijatelj Niko. Bilo je zabavno. Voljela bih ovo ponoviti, ali drugi put povesti i svoju obitelj. (Eva)

Naučio sam da se časne zajedno mole četiri puta na dan i da je sv. Nikola umro tako što je spaljen. (Roko)

U dvorani smo sjeli na pod. Malo smo razgovarali pa smo igrali igre točno – netočno i ABC. To mi se najviše svidjelo. Trčali smo od stolice do stolice i tako odgovarali na pitanja. (Lucija V.)

U samostanu je puno časnih sestara bilo, a nijedna se od njih nije od nas krila. (Dominik)

Iza kviza smo imali marendu, a za marendu smo imali najbolje jelo na svijetu: burek. (Krešimir)

U samostanu smo razgovarali o jednoj osobi za koju se vodi postupak da bude proglašena blaženom. Ona je bila redovnica i nastanila se van zidina grada Šibenika i pomagala ljudima koji su imali gubu pa im je ulaz u grad bio zabranjen. Naučili smo ponešto i o samostanu sv. Frane i o sv. Nikoli Taveliću. Neki su ljudi bili tako okrutni da su ga živoga spalili. Ostala nam je samo jedna uspomena na njega: sandale koje se i danas čuvaju u njegovu muzeju. (Nora)

Prvi samostan bio je samostan naše učiteljice Renate. Dok smo prolazili kroz samostan, iza svakih vrata bi izvirila glava neke časne sestre što me je donekle plašilo i pitala sam se koliko ih zapravo ima. U dvorani smo upoznali s. Barbru, cimericu naše učiteljice. Ona nam je vodila program. Saznali smo nešto novo o Klarti Žižić i upoznali različite vrste redovnika. Saznali smo i čime se redovnice bave i kako se zabavljaju. Igraju razne igre, a jedna od njih je inačica nogometa: ''Pod čijim habitom je lopta''? (Marija)

Naučili smo puno toga o redovnicima i njihovim životima. Svima je ipak najzanimljivija bila činjenica da i časne ponekad mogu zaigrati nogomet. Nakon vrlo dobre prezentacije s puno slajdova imali smo obilazak samostana. Posjetili smo kapelu i Dječji vrtić ''Brat Sunce'' gdje su čak i oni najstariji pokazali kako mogu biti djetinjasti. (Ela)

Onda smo do dječice došli / na klacka,licama se zabavljali / pa smo se od vrtića oprtostili / i u kapelu došli. (Marijeta)

Meni se ovaj izlet svidio. (Davor)

Ovo je bio jedan od najboljih izleta u mom životu, jer smo naučili puno o životu službenice Božje Klare i sv. Nikole Tavilića. (Niko)

Dojmovi 6.a

U crkvi je bilo zanimljivo jer je fra Ivan vrlo zanimljivo govorio. U muzeju smo vidili vrlo zanimljive stvari i priče. Gledali smo i slike o Nikoli Taveliću u kojima je prikazan put Nikolinih sandala. (Mia)

Prvo smo posjetili samostan sestara franjevki. U samostanu smo igrali razne igre koje su vezane uz redovništvo. Jeli smo kekse i pili vrući čaj. Vrtić je bio jako lijep. Posebno mi se svidjelo igralište na kojem smo igrali nogomet i košarku. Uz to smo posjetili i obližnju crkvu sv Franje u kojoj smo naučili štošta o životu franjevaca. U crkvi smo pronašli i cigaretu koju sam dobrovoljno odložio u pitar ispred crkve. Vidjeli smo i stablo mandarina i mnoge povijesne ostavštine. (Bruno)

S razrednicama smo išli u samostan sestara franjevki od Bezgrješne. Sestra Barbra nam je pričala o redovnicima i o raznolikosti redova i imali smo kviz. To mi se jako svidjelo. Potom smo išli u crkvu sv. Franje i u muzej i galeriju sv. Nikole Tavelića. Slike su prikazivale prizore iz njegova života i vidjela sam sandale sv. Nikole. Naučila sam puno stvari o redovnicima, vidjela jako puno zanimljivih stvari i bilo mi je baš lijepo, iako je bilo jako hladno. (Penelopa)

Sve je bilo jako zanimljivo. Samostan sestara franjevki bio je najzanimljiviji dio. Tamo smo imali kviz, igrali košarku (svi smo mogli zakucavati) i gledali prezentaciju. (Roko B.)

Otišli smo prvo u razredničin samostan. Upoznali smo sestru Barbru koja nam je predstavila franjevke. Imali smo kviz. Bilo nam je dobro. (Toni)

Prvo smo pogledali prezentaciju koju je održala s. Barbra. Nakon toga su nas ljubazne domaćice ponudile keksima i čajem. Kasnije smo posjetili vrtić i igrali se na dječjem igralištu. Zahvalili smo im što su nas primile i uputili se prema crkvi sv. Franje. Dočekali su nas svećenici fra Ivan Bradarić i fra Ivan Penava. Posjetili smo muzej sv. Nikole Tavelića i razgledali galeriju. Potom smo se okupili na molitvu, zahvalili ljubaznim svećenicima i otišli čekati školski kombi. (Petar)

Dana 29.11. smo posjetili samostan naše razrednice. Taj dan je bio i moj rođendan pa ga manje-više ništa nije moglo upropastiti. Kad smo ušli u samostan iznenadila sam se koliko je velik. Ja sam mislila da je to kao mala kućica, a baš je suprotno. Tamo su nas razrednica i njezina cimerica s. Barbra dočekale i počastile ukusnim čajem i keksima. Onda smo imali prezentaciju koja je bila vrlo poučna. Zapamtila sam brojeve 2900 i 8, ali nisam zapamtila čega ima 2900, a čega 8. Igre koje smo igrali su bile odlične i zabavne, ali smo se fizički umorili. Posjetili smo vrtić ''Brat Sunce'' te smo se zabavili kao mala djeca. Otišli smo u kapelicu i kratko se pomolili. U samostanu je bilo odlično. Bilo mi je žao što smo se morali oprostiti i otići, ali smo nakon toga išli posjetiti crkvu sv. Franje. Tamo mi nije bilo osobito posebno sve dok Toni nije pitao redovnika je li trokut – koji je prikazivao Sveto Trojstvo – iluminat. Tužno je što sam samo to zapamtila. (Melanie)

Meni je na terenskoj bilo odlično. Iako je bilo hladno i vjetrovito, bilo je zabavno. (Rozi)

U samostanu su nas časne sestre lijepo ugostile. Prvo nam je s. Barbra prikazala prezentaciju kojoj smo se i nasmijali. Nakon toga smo marendali i krenuli u obilazak samostana. Bilo je stvarno zanimljivo. Nakon obilaska imali smo kviz koji mi se baš i nije svidio. Još smo posjetili vrtić i tamo se zaista zabavili. U crkvi sv. Franje nam je fra Ivan Bradarić pričao i odgovarao na naša pitanja. Nakon što smo se malo bolje upoznali s njim i njihovim životom, obišli smo muzej i galeriju sv. Nikole Tavelića. Bilo je stvarno lijepo i zanimljivo i ovo bih htjela ponoviti. (Meri)

U utorak 29.11. otvorili smo vrata samostana sestara franjevki od Bezgrješne. Ljubazno smo priljeni u društvu domaćica. Obišli smo cijeli samostan, posjetili vrtić ''Brat Sunce'', bili upušteni u kvizove znanja i razne igre. Bili smo počašćeni čajem i keksima da bi nas potom ljubazno otpratili. (Leona)

U oba samostana je bilo odlično. Imali smo kviz koji nas je razbudio. Vidjeli smo savršene slike i odlično uređen muzej. Saznali smo dosta novih informacija. (Karmen)

Bili smo u muzeju sv. Nikole i vidjeli njegove sandale. Tamo je i jedna jeziva lutka obučena u časnu sestru koja prepisuje nešto. (Adrian)

Meni se terenska nastava svidjela jer je bilo zanimljivo i zabavno. Zanimljiva mi je bila samostanska kapela sestara franjevki. Kapela je mala, ali sadrži dosta zanimljivih detalja.  (Matej)

Došao je utorak – dan kad idemo na terensku nastavu. U busu sam sjedio pokraj petra. Bilo je baš hladno. Otišli smo u samostan, crkvu i dućan pa kući. (Roko K.)

Sve u svemu – bilo je zabavno. (Tona)

Bilo je to 29. 11. Kad smo ušli u samostan, svi smo se iznenadili kako je moderan. Dobro smo se zabavili. Bilo je jako lijepo. (Katarina)

Upoznali smo redovnički život i njegovu povijest. (Ivan)


6. B - DABAR - MEĐUNARODNO NATJECANJE IZ INFORMATIKE I RAČUNALNOG RAZMIŠLJANJA


6. A - VUKOVAR

   

   

    


6. B - VUKOVAR 

   

    

  

    

* U prilogu je postavljen rad naše učenice E. Koludrović: ŠTO MI ZNAČI VUKOVAR?


6. B - Učenica Lucija Vlahov sudjelovala je na Državnom natjecanju u gimnactici u Nedelišću te osvojila 3. mjesto (ekipno natjecanje). Čestitamo!


6. B - U srijedu 9. studenog 2016. godine u Gradskoj knjižnici "Juraj Šižgorić" održano je županijsko Natjecanje u čitanju naglas. Nakon uspješnog rezultata dviju naših učenica na gradskom natjecanju, osvojenog  2. mjesta u mlađoj kategoriji učenice Brune Belamarić (4.a) i osvojenog 1. mjesta u starijoj kategoriji, učenice Marijete Dugopoljac (6.b), jučer smo imali priliku bodriti Marijetu na županijskom Natjecanju u čitanju naglas na kojem je Marijeta osvojila 3. mjesto u svojoj kategoriji. Osim priznanja učenica je od Gradske knjižnice "Juraj Šižgorić" dobila knjigu Podijeljena mlade autorice Amande Hocking. Čestitamo!

  


6. A I B - Učenici su gledali operu Ero s onoga svijetu u HNK Split.

   


6. B - Učenica Ela Koludrović na natječaju "Crkve našeg grada" osvojila je drugo mjesto. Čestitamo!

   


6. A -  Zahvalni smo Bogu na svim plodovima zemlje! Ipak, najveća Mu hvala na kruhu!  Zaista smo uživali u još jednom nesvakidašnjem školskom događaju. Pronašli smo pjesmicu koja kaže da ne uživamo samo mi, nego da katkada uživa i kruh!
Kruh najviše uživa dok sjedi u krušnoj peći.
Tad je rumen od sreće i postaje sve veći.
I na kraju biva mirisni jastučak
kad obitelj za stol sjeda i sprema se za ručak.
Na počasno mjesto kruh se smjesti:
''Evo, topao sam, ukusan i sladak - možete me jesti''. (Vera Zemunić)

   


6. B - "UČINIMO NAŠU KNJIŽNICU LJEPŠOM" - natjecanje koje se održalo povodom Međunarodnog dana školskih knjižnica. Cilj je bio napraviti najlješi držač za knjige u krugu obitelji. Naša učenica Ela Koludrović osvojila je drugo mjesto. Čestitamo!


6. B - NATJECANJE "ČITANJE NAGLAS"  - STARIJA KATEGORIJA Učenica našeg razreda Marijeta Dugopoljac osvojila je prvo mjesto! Čestitamo!

   


6. B - "ANĐELI ČUVARI"


6. B - MUTAVO KOLO - Kulturna udruga Šibenske šuštine je već prošle godine odlučila organizirati folklorni ples 950 učenika osnovnih škola. Čak 70 učenika naše škole je rado prihvatilo ovu ideju (među kojima su i učenice našeg razreda). Bravo!!!


6. B SVETI MIHOVIL - 28. rujna, u našoj školi održana je priredba u čast nadolazećeg blagdana svetog Mihovila, zaštitnika Grada i Biskupije.

Sudjelovale su i naše učenice: Marijeta Dugopoljac i Lucija Krnić.

     

(NATJEČAJ) -MIHOVILU I GRADU NA DAR - radovi učenika predmetne nastave. Učenica Marija Smolić osvojila je prvo mjesto. Čestitamo!

 

TRKA ZA MOJ GRAD - Učenica Lucija Vlahov osvojila je 2. mjesto (srebrna medalja). Čestitamo!

   

SVETI MIHOVIL - Svečana procesija u kojoj su sudjelovali i učenici našeg razreda.

         


6. A - SVETI MIHOVIL -  Svečana procesija u kojoj su sudjelovali i učenici našeg razreda.

   


6. A i B - DABAR - Međunardno natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja.

   

Priloženi dokumenti:
STO MI ZNACI VUKOVAR.pdf

preskoči na navigaciju