preskoči na sadržaj

Katolička osnovna škola Šibenik

Login
"Tvoj dolazak željno iščekujemo..."

Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 4. 9. 2015.

Ukupno: 141297
Danas: 3
Vijesti iz knjižnice

Posjet 1.b školskoj knjižnici

 

Ove godine, nešto ranije nego inače, učenici 1.b razreda zajedno sa svojom učiteljicom, odlučili su posjetiti školsku knjižnicu i postati njeni članovi. Pokucavši tiho na vrata i pristojno pozdravivši znatiželjno su otvorili vrata knjižnice. U njoj ih je dočekala školska knjižničarka s kojom su započeli ugodan razgovor.

Naučili su kako se treba ponašati u knjižnici te kako se treba odnositi prema knjigama.

  

  

Svaki učenik potom je postao vlasnik svoje članske iskaznice, ali i straničnika kako bi bez oštećenja knjiga magao označiti stranicu do koje je došao prilikom čitanja. Posudivši svoju prvu knjigu svi su učenici zajedno obećali kako će puno čitati i kako će često posjećivati knjižnicu i školsku knjižničarku.

_______________________________________________________________________________

Izrada taktilne slikovnice "Ružno pače"

 

 

Bajka Ružno pače Hansa Christiana Andersena prekrasna je bajka koja se bavi temom različitosti. Mali ružni pačić koji se na kraju pretvara u prekrasnog labuda tijekom bajke proživljava niz nedaća i biva neshvaćen u svijetu koji ga okružuje. Upravo iz tog razloga navedena je bajka izabrana za obilježavanje Međunarodnog dana bijelog štapa koji se prigodnom radionicom 14. listopada 2016. obilježio u Knjižnici Katoličke osnovne škole. Tim se danom obilježava dan slijepih osoba među kojima se nalazi velik broj slijepe i slabovidne djece. Takva djeca nisu u mogućnosti samostalno čitati knjige niti vidjeti svijet oko sebe stoga ga pokušavaju otkriti taktilnim putem koristeći taktilne podražaje. Izradom taktilne slikovnice kod djece bez oštećenja vida željela se potaknuti svijest o potrebi pomaganja drugima i razumijevanju različitosti.

   

Navedena radionica provela se s učenicima viših razreda koji ostaju u produženom boravku. Koristeći razne materijale i vodeći se danim uputama uspješno su svoju kreativnost prenjeli na papir. Nastala je prekrasna taktilna slikovnica koja uvelike može pomoći ne samo  djeci s oštećenjima vida već i učenicima prvih i drugih razreda koji nisu još u potpunosti savladali čitanje. 

 

 

                                  

_______________________________________________________________________________

 

Natjecanje u čitanju naglas 2016.

 

Pozivaju se zainteresirane učenice i učenici koji žele sudjelovati u Natjecanju u čitanju naglas da prijave knjižničarki svoje sudjelovanje na školskom natjecanju  do 24. listopada 2016. godine. Sve informacije o samom natjecanju, načinu sudjelovanja i datumu održavanja  primit ćete u školskoj knjižnici.

 

Vidimo se!!

_______________________________________________________________________________

 

NATJEČAJ "UČINIMO NAŠU KNJIŽNICU LJEPŠOM"

 

Podsjećamo sve učenice i učenike naše škole da je povodom Međunarodnog dana školskih knjižnica u tijeku natječaj za najljepši držač za knjige "Učinimo našu knjižnicu ljepšom!". Osnovni cilj ovog natječaja je izrada najljepšeg držača za knjige kojeg će djeca napraviti u krugu svoje obitelji koristeći razne materijale te će ga do 24. listopada 2016. godine donijeti u školsku knjižnicu da krasi njen prostor. Tri najljepša držača za knjige bit će nagrađena, a dobitnici će biti proglašeni 24. listopada kada se obilježava Međunarodni dan školskih knjižnica.

Sve dodatne informacije o samom natječaju možete dobiti u školskoj knjižnici!

________________________________________________________________________________

 

POPIS KNJIGA ZA NABAVU

 

______________________________________________________________________________

 

Obrada lektire u školskoj knjižnici

 

Učenici 3. b razreda posjetili su u četvrtak 20. listopada školsku knjižnicu kako bi zajedno sa školskom knjižničarkom obradili lektiru Ezopove basne. 

Nakon basne Cvrčak i mravi koju je pročitala knjižničarka, učenici su basne čitali jedni drugima te su se na taj način pripremali za Natjecanje u čitanju naglas na koje se velik broj učenika ovog razreda prijavio. 

Aktivno su sudjelovali u interpretaciji bajke, postavljali su pitanja jedni drugima te na nekoliko minuta i sami postali knjižničari od kojih neki imaju velikog potencijalawink.

  

________________________________________________________________________________

 

NATJEČAJ "UČINIMO NAŠU KNJIŽNICU LJEPŠOM!"

 

 

 

Povodom Međunarodnog dana školskih knjižnica koji se obilježava 24. listopada 2016. Knjižnica Katoličke osnovne škole za učenike je priredila natječaj "Učinimo našu knjižnicu ljepšom!" Osnovni cilj ovog natječaja bio je izraditi najljepši držač za knjige kojeg su učenici trebali napraviti u krugu svoje obitelji koristeći razne materijale kako bi krasili prostor knjižnice. Tri najljepša rada stoga su se odlučila nagraditi prigodnim nagradama čija će dodjela biti u četvrtak 27. listopada kada će se provesti školsko natjecanje Natjecanja u čitanju naglas. Svi ostali sudionici dobit će zahvalnicu za sudjelovanje u natječaju.

 

1. mjesto: Nika Nanjara, 2.a

 

 

2. mjesto: Ela  i Gabi Koludrović, 6. b i 3. b

 

 

3. mjesto: Klara Begura, 3.b

 

 

Čestitamo pobjednicima!!

preskoči na navigaciju