preskoči na sadržaj

Katolička osnovna škola Šibenik

Login
Brojač posjeta
Ispis statistike od 4. 9. 2015.

Ukupno: 76551
Kalendar
« Srpanj 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Forum
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 400
Arhiva dokumenata
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 400
FACEBOOK

Poštovani posjetitelji, 

možete nas pratiti i na Facebook stranici

- Katolička osnovna škola u Šibeniku.

ORATORIJ

Poštovani posjetitelji, 

pogledajte što stvaraju vrijedne ruke učenika i učiteljica u Oratoriju.

(Produženi boravak)

VREMENICI

PRIMANJA RODITELJA

POPIS KNJIGA

Poštovani roditelji,

ovdje možete pronaći popis udžbenika za sljedeću školsku godinu.

 

KURIKULUM

vijesti
OPROŠTAJ S NAŠIM OSMAŠIMA
MANDICA STARČEVIĆ / datum: 20. 6. 2017. 13:46

Zadnjeg dana nastave, 14. lipnja razrednici Mladen Šunjara, Danijela Barišić i Milena Mikulandra su s učenicima osmih razreda naše škole upriličili tradicionalni program ¨Oproštaj osmaša¨, kojem su prisustvovali učenici, djelatnici i roditelji.


[OPŠIRNIJE]ZAHVALA UČENIKA OSMIH RAZREDA SVIM NASTAVNICIMA I DJELATNICIMA ŠKOLE
MANDICA STARČEVIĆ / datum: 20. 6. 2017. 11:11

Hvala vam na ovih osam godina

Hvala što ste nas pratili cijelo ovo vrijeme. Ne samo kroz nastavu, nego i kroz život.

Hvala što ste uvijek pospremali naš nered, bilo u dnevniku, učionici ili blagavaonici. 

Hvala našem vozaču u čijem busu nikad nije bilo dosadno.


[OPŠIRNIJE]ORGANIZACIJA DOPUNSKOG RADA
Martina Kolovrat / datum: 19. 6. 2017. 13:04

Poštovani učenici i roditelji,

u prilogu pogledajte ORGANIZACIJU DOPUNSKOG RADA.


[OPŠIRNIJE]PROJEKT SURADNJE: Szkola Podstawowa w Drogini, Myslenice, Poland
Martina Kolovrat / datum: 19. 6. 2017. 09:33

Na inicijativu gđe. Magdalene Szczepanske, prof. Engleskog jezika iz Poljske izabrali smo učenike od 4.-7. razreda i pokrenuli projekt dopisivanja i suradnje dviju škola.
Naši učenici napisali su pisma u kojima predstavljaju sebe, svoju obitelj, školu i grad te priložili svoje fotografije. Također smo snimili i video u kojem učenici predstavljaju našu školu te priložili fotografije naše škole. Sve zajedno poslali smo poštom na adresu škole u Poljskoj s pozivom na daljnju suradnju. Odgovori iz Poljske su ubrzo stigli, na veliku radost naših učenika.
Učenici su se vrlo rado odazvali pozivu na sudjelovanje u projektu i s nestrpljenjem očekuju nastavak suradnje i produbljivanje prijateljstva, a posebno se raduju mogućem posjetu novih prijatelja iz Poljske na jesen.
 

Vlatka Mihaljević-Rak, učiteljica Engleskog jezika


[OPŠIRNIJE]KORELACIJA INFORMATIKA-PRIRODA/BIOLOGIJA
Martina Kolovrat / datum: 19. 6. 2017. 09:02

Tijekom cijele nastavne godine u predmetnoj nastavi odvijala se korelacija između dva nastavna predmeta, Informatike i Prirode/Biologije. Upravo takvim načinom učenici lakše usvajaju i povezuju znanje, ostvaruje se suodnos znanja u jednu zajedničku cjelinu. Isto tako učenici na taj način razumljivije stječu znanje, vještine i navike.
Kako su učenici šestih i osmih razreda na satu Informatike učili izradu prezenatacija u programu MS Power Pointu, kao praktičnu vježbu imali su izraditi istu prema dobivenim temama na satu Prirode/Bilogije. Napravljenu prezentaciju trebalo je prezentirati ostalim učenicima i učiteljici na satu Prirode/Biologije.
Njihove uratke prezentacija pogledajte u prilogu.

Martina Kolovrat, učiteljica informatike


[OPŠIRNIJE]KAUFLAND ŠKOLA ViP
MANDICA STARČEVIĆ / datum: 17. 6. 2017. 11:32

Kaufland Hrvatska k. d. sa sjedištem u Zagrebu tijekom svibnja je raspisao natječaj za osnovne škole. Organizator  je natjecanje Kaufland škola ViP organizirao s ciljem pružanja podrške postojećoj „Shemi školskog voća i povrća“ te s ciljem davanja doprinosa razvijanju svijesti djece i roditelja o kvalitetnoj prehrani i važnosti pravilnog odabira namirnica.  U natječaju su pozvane sudjelovati osnovne škole koje su od bilo koje Kauflandove poslovnice udaljene maksimalno 3 km (zračne linije) i koje jednom tjedno mogu osigurati prijevoz voća i povrća iz poslovnice u školu.  


[OPŠIRNIJE]PIKNIK
Martina Kolovrat / datum: 15. 6. 2017. 18:09

Kraj školske godine za učenike naše škole predstavlja ne samo oproštaj od školskih klupa vec i dobru zabavu praćenu smijehom i igrom! Ovogodišnji piknik koji se tradicionalno održava u našoj školi proveden je kroz zabavnu igru Poštar i nezaobilaznu zakusku. U igri su sudjelovali svi učenici zajedno sa svojim učiteljima i odlično se zabavili kroz ovu dinamičnu igru. Škola je vrvjela dječjim trkom i smijehom, a timski rad ni ovog puta nije izostao! Postoji li bolji način za oproštaj od školskih hodnika? I na kraju jos jedne školske godine: Doviđenja udžbenici, dobrodošli praznici!

Ines Baljkas Nakić, učiteljica


[OPŠIRNIJE]RIZVAN CITY
Martina Kolovrat / datum: 14. 6. 2017. 21:27

Dana 12. lipnja 2017. učenici koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na županijskoj razini natjecanja kao nagradu dobili su izlet u pustolovno-izletnički centar Rizvan City. 
Rizvan City smješten je u Lici, srcu Hrvatske, nedaleko grada Gospića, u malom ličkom selu Rizvanuša koje se nalazi u Parku prirode Velebit. 


[OPŠIRNIJE]AKCIJA: ZELENI KORAK
MANDICA STARČEVIĆ / datum: 12. 6. 2017. 15:37

I ove smo se godine odazvali pozivu dm- drogerie markt na uključenje u akciju Zeleni korak, akciju prikupljanja starog papira u hrvatskim osnovnim školama. Po broju učenika uvršteni smo u 3. kategoriju. Tijekom mjeseca travnja marno smo donosili stari papir, a učiteljice  Jelena Floigl i Ivana  Labor te učenici Ekoloških skupina su ga s domarom barba Markom slagali. Pri ukrcavanju papira u kamion pomagali su osmaši i petaši. Hvala im!

Ovih dana su stigli rezultati natjecanja. Prikupili smo 2.120 kg starog papira, to znači po učeniku 6.68 kg. Vjerujemo kako smo i ovom akciju pridonijeli očuvanju okoliša.

                                                                             Ekološke skupine


[OPŠIRNIJE]MISOM ZAHVALNICOM ZAHVALILI ZA NASTAVNU GODINU
MANDICA STARČEVIĆ / datum: 12. 6. 2017. 14:44

Šibenski biskup Tomislav Rogić u ponedjeljak 12. lipnja, u Katoličkoj osnovnoj školi u Šibeniku predvodio je misu zahvalnicu za proteklu školsku godinu. Uz biskupa je koncelebrirao i osnivač škole, umirovljeni biskup Ante Ivas te biskupijski povjerenik za obitelj don Roko Glasnović.

U homiliji naglasio je kako dobrota i zahvalnost idu zajedno. Ne može se rasti u dobroti ako ne otkrijemo zahvalnost. Ako se osvrnemo vidjet ćemo koliko se lijepih stvari među nama u prošloj školskoj godini dogodilo. Spoznat ćemo da se po uspjehu i neuspjehu, kad se dogodila loša ocjena ili opomena; može rasti i dozrijevati, i da ništa od onog što se dogodilo me smijemo  odbaciti nego sve ugraditi i na svemu rasti, kazao je učenicima biskup Rogić. 


[OPŠIRNIJE]ZAVRŠNO DRUŽENJE UČENIKA ČETVRTIH RAZREDA
MANDICA STARČEVIĆ / datum: 9. 6. 2017. 18:26

Ponedjeljak 5. lipnja bio je dugoočekivani dan naših četvrtaša. Toga jutra uputili su se nakon doručka u obližnje Zablaće na kupanje i druženje.

Učenik Jan Grgas Grando i njegova mama bili su domaćini. U Zablaću su im se pridružili i prijatelji iz OŠ Čista Velika koji su na taj način uzvratili posjet.

Nakon raspremanja krenulo je i kupanje, igra, sunčanje pa opet kupanje i tako u krug.

Još da su učiteljice dozvolile skokove, veselju ne bi bilo kraja.


[OPŠIRNIJE]NAJAVA
Martina Kolovrat / datum: 9. 6. 2017. 10:16


[OPŠIRNIJE]EDUKACIJA UČENIKA O OŽIVLJAVANJU
MANDICA STARČEVIĆ / datum: 8. 6. 2017. 16:29

Učenici  8.a i 8.b su 5. 6. 2017. na satu biologije slušali predavanje o postupku oživljavanja unesrećene osobe. 

Poznato je da u našoj Zemlji, a inače i u svijetu najviše ljudi umire od posljedica prometne nesreće (zastoj srca). Zbog toga se treba od „malih nogu“ učiti kako  pomoći u takvim slučajevima jer je prva pomoć najvažnija. Pri slijedu oživljavanja važno je pravilno postupiti kako bi unesrećenoj osobi što bolje pružili potrebnu pomoć.


[OPŠIRNIJE]eTWINNING PROJEKT - GETTING TO KNOW OUR NATURAL HERITAGE
Martina Kolovrat / datum: 8. 6. 2017. 08:38

Ove školske godine učenici šestih, sedmih i osmih razreda uključili su se u četri eTwinning projekta. Etwinnig platforma omogućuje međunarodnu on line suradnju između škola.
Projekti omogućavaju učenicima usavršavanje engleskog jezika, te mogućnost učenja novih web alata kojima prezentiraju teme iz projekata. 


[OPŠIRNIJE]U ŠIBENIKU KOŠARKA ŽIVI PUNIM PLUĆIMA
MANDICA STARČEVIĆ / datum: 7. 6. 2017. 22:10

Živimo u gradu koji je hrvatskoj i svjetskoj košarci dao najveća imena... U Šibeniku se 7. lipnja 2017. obilježava 24. obljetnica pogibije Dražena Petrovića.

Upravo tog dana, kad Šibenik slavi košarku, učenike 1.a razreda posjetio je tata Zoran Vrkić, profesionalni košarkaš.


[OPŠIRNIJE]TERENSKA NASTAVA TREĆAŠA - LABORATORIJ I HIDROELEKTRANA JARUGA
Martina Kolovrat / datum: 30. 5. 2017. 07:49

U sklopu terenske nastave trećaši su u ponedjeljak, 29. svibnja 2017. godine, sa svojim učiteljicama posjetili Laboratorij za kemijsko i mikrobiološko ispitivanje te hidroelektranu Jaruga. 
Rano ujutro su posjetili Laboratorij za kontrolu vode na Lozovcu. Na interesantan i poučan način djelatnica laboratorija je objasnila i približila djeci na koje se sve načine ispituje kvaliteta vode, pokazala im je kako voda mijenja boju prilikom provjere, dopustila im je da pojedinačno gledaju kroz mikroskop i vide ima li bakterija u vodi… Vidjeli su i mnoge instrumente kojima se djelatnici koriste… 


[OPŠIRNIJE]ČETVRTAŠI U POSJETU PRIJATELJIMA
Martina Kolovrat / datum: 30. 5. 2017. 07:30

U petak, 26. svibnja 2017. godine uputili smo se u posjet prijateljima iz Čiste Velike. U školi u prirodi u Istri dogovorili smo ovaj posjet i s radošću ga dočekali.
Druženje je započelo u OŠ Čista Velika gdje su nas toplo dočekali ravnatelj, djelatnici i učenici škole.


[OPŠIRNIJE]MEĐUŽUPANIJSKA SMOTRA UČENIČKIH ZADRUGA
Martina Kolovrat / datum: 29. 5. 2017. 17:11

Međužupanijska smotra Šibensko-kninske i Zadarske županije održana je 26. svibnja na prostoru ispod Šibenske katedrale. Na smotri je sudjelovalo 17 učeničkih zadruga, 9 iz Zadarske i 8 iz Šibensko-kninske županije.
Kroz rane jutarnje sate sudionici su se počeli okupljati ispod katedrale donoseći razne učeničke uratke, nakon čega je uslijedilo raspoređivanje, uređivanje stolova i priprema za svečano otvorenje.


[OPŠIRNIJE]POZIV - KAKO ODABRATI PR(A)VO ZANIMANJE?
Martina Kolovrat / datum: 28. 5. 2017. 18:19

Poštovani osmaši i roditelji,

u prilogu pogledajte poziv za tribinu KAKO ODABRATI PR(A)VO ZANIMANJE?.


[OPŠIRNIJE]eTWINNING - "GETTING TO KNOW OUR NATURAL HERITAGE"
Martina Kolovrat / datum: 25. 5. 2017. 08:41

Učenici  6.a i 6.b razreda, 23. svibnja,  u sklopu eTwinning  projekta „Getting to know our natural heritage“  posjetili su NP Krka.

Posljednji zadatak projekta je vjerodostojno pokazati  prijateljima iz projekta što se sve može vidjeti u našem nacionalnim parku. Drugu polovicu nastavnog dana uživali smo u ljepotama rijeke Krke. Promatrali smo područje iznimnih prirodnih vrijednosti te bogatu bioraznolikosti. Učenici su vrlo spretno slikali i snimili zanimljivosti „naše ljepotice“.

Zahvaljujemo službi NP Krka što nam je dopustila besplatan ulaz kako bismo odradili ovaj zadatak. smiley

Ema Čeko, učiteljica prirode

 


[OPŠIRNIJE]SVJETSKI DAN KATOLIČKOG ODGOJA I OBRAZOVANJA I MOLITVA KRUNICE
MANDICA STARČEVIĆ / datum: 24. 5. 2017. 23:07

Od polovice prvog nastavnog sata, u srijedu 24. svibnja u našu školu došla je s. Lina Jukić, dominikanka, koja je kroz tri školska sata u oratoriju pokazivala, a onima koji su bili najvještiji i izrađivala krunice. Puno njih je željelo upiti i zapamtiti način na koji se krunica izrađuje, čak je s. Lina dobila i domaći rad…

A raznolikost izrade i bogatstvo boja i materijala od kojih su izrađene krunice svi učenici, djelatnici i pokoji roditelj imali su priliku vidjeti u holu škole na izložbi krunica. Krunice su donosili sami učenici i djelatnici proteklih nekoliko dana, a pri ulasku u kongresnu dvoranu na molitvu krunice, svatko je uzeo svoju krunicu.


[OPŠIRNIJE]TERENSKA NASTAVA PETAŠA (MAKARSKA-VEPRIC-RADMANOVE MLINICE)
Martina Kolovrat / datum: 20. 5. 2017. 07:58

Dugo iščekivana terenska nastava 5.a i 5.b održala se 19.5.2017. U pratnji razrednika Ive Labora i Ivane Milišić te učiteljice Engleskog jezika Dragane Bure posjetili su Makarsku, Vepric i Radmanove mlinice


[OPŠIRNIJE]TERENSKA NASTAVA – PLANINARENJE (ŠUBIĆEVAC – ORLOVAČA)
Martina Kolovrat / datum: 18. 5. 2017. 11:49

Učenici 8.a i 8.b razreda su u srijedu, 17. svibnja u pratnji učitelja i učiteljica Geografije, Biologije, Tehničke kulture i TZK–e  izašli na terensku nastavu - planinarenje. Ove godine učenici su imali puno teži zadatak. Cilj nam je bio uspon na Orlovaču i povratak prema Šubićevcu istim putem.


[OPŠIRNIJE]TERENSKA NASTAVA PRVAŠA - NP KRKA I GRAD SKRADIN
Martina Kolovrat / datum: 18. 5. 2017. 07:52

Učenje je ljepše i zanimljivije uz igru, smijeh, druženje i boravak na svježem zraku.

U srijedu 17. svibnja, učenici prvih razreda Katoličke osnovne škole, uz pratnju svojih učiteljica, školske klupe zamijenili su boravkom u prirodi, u obilasku NP-a Krka i obližnjeg gradića Skradina.


[OPŠIRNIJE]ZANIMANJA LJUDI U ZAVIČAJU
MANDICA STARČEVIĆ / datum: 16. 5. 2017. 23:18

Kako je nekada bilo, s čim su se ljudi našeg kraja bavili i koji alat su za to koristili...? Učenici drugih razreda upoznaju i uspoređuju odgovore sa suvremenim životom kroz nastavnu cjelinu Zanimanja ljudi u zavičaju.

Tako su 16. svibnja i naši drugaši predvođeni svojim učiteljicama obišli staru gradsku jezgru grada i posjetili ljubaznog postolara Zoricu, staru urarnicu u Kalelargi, zlatarnicu i naravno sladoledarnicu.


[OPŠIRNIJE]HODOČAŠĆE OBITELJI NAŠIH UČENIKA
MANDICA STARČEVIĆ / datum: 14. 5. 2017. 18:50

Međunarodni dan obitelji  obilježili smo hodočašćem obitelji naših učenika, na blagdan Gospe Fatimske 13. svibnja. Odredište nam je bio peti najveći otok u Jadranskom moru. Otok s najrazvedenijom obalom Jadrana - otok Pag. Zbog slabe vegetacije pojedinih njegovih dijelova otok uspoređuju s Mjesečevom površinom. Naše hodočašće smo započeli molitvom Jutarnje i Gospinim pjesmama koje je animirala i predvodila vjeroučiteljica s. Jakica Vuco.

Na Pagu nam je domaćin bio don Gašpar Dodić, župnik gradske župe, koji zbog pastoralnih obveza nije mogao cijelo vrijeme biti s nama. Pobrinuo se za dva izvrsna vodiča po znamenitostima i ljepotama Paga. Danijel Gavranović i njegov brat bogoslov Ivan, OP bili su nam dragocjeni izvori podataka i radosni sugovornici u obilasku.


[OPŠIRNIJE]PRIMOŠTENSKI SKOSOVIĆ
MANDICA STARČEVIĆ / datum: 12. 5. 2017. 23:10

Među natjecateljima ovogodišnjeg, 12. dječjeg festivala Primoštenskog skosovića održanog 12. svibnja u OS Primošten sudjelovalo je po pozivu i troje naših učenika. I sve troje je nagrađeno! 

Luka Škarić, 8.a nagrađen je 2. mjestom po odluci stručnog žirija. Publika je nagradila Franku Ivić, 8.a - 3. mjestom, a Mirtu Gataru, 4.a - 2. mjestom. Čestitamo im na uspješnim nastupima!

 

                                         Ivana Bakotić, pedagoginja


[OPŠIRNIJE]"OD IGRE S ODBAČENIM PREDMETIMA DO IZLOŽBE"
MANDICA STARČEVIĆ / datum: 12. 5. 2017. 22:40

Učenici prvih razreda rado su prihvatili poziv tvrtke Bikarac d.o.o. kako bi usvojili nova znanja o zaštiti okoliša i o odgovornom gospodarenju otpadom. Direktor tvrtke g. Robert Podrug i sudionici u projektu "Usluge vidljivosti i informativno-edukativnih aktivnosti za potrebe provedbe projekta uspostave cjelovitog i održivog sustava gospodarenja otpadom na području Šibensko-kninske županije" posjetili su učenike 11. svibnja 2017. kako bi učenicima održali edukativnu radionicu "Od igre s odbačenim predmetima do izložbe".


[OPŠIRNIJE]TREĆAŠI U KNINU
MANDICA STARČEVIĆ / datum: 12. 5. 2017. 08:40

Četvrtak, 11. svibnja 2017. godine za naše je trećaše bio rezerviran za avanturu zvanu terenska nastava.

Upravo su se tome radovali i željno iščekivali kroz cijelu školsku godinu.

Ovogodišnje odredište bio je ponosan kraljevski grad Knin.

Na putu k njemu prva stanica je bila rodno mjesto našeg velikog kipara Ivana Meštrovića.

U Otavicama, usred Petrova polja, uz rijeku Čikolu smješten je Meštrovićev mauzolej unutar crkve Presvetog Otkupitelja.


[OPŠIRNIJE]SUSRET ZBOROVA KATOLIČKIH ŠKOLA DALMACIJE
MANDICA STARČEVIĆ / datum: 8. 5. 2017. 12:39

U Nedjelju Dobrog Pastira, 7. svibnja održan  je u katedrali sv. Jakova u Šibeniku Susret zborova Katoličkih škola Dalmacije. Dolaskom u Šibenik, sudionicima je bilo organizirano kratko upoznavanje s pojedinim znamenitostima grada i svetim osobama vezanim uz grad. U katedrali sv. Jakova dočekao ih je i upoznao s pojedinostima gradnje i njezinoj važnosti katedralni župnik don Krešimir Mateša. Sa životom, djelovanjem i likom Službenice Božje majke Klare Žižić upoznala je vicepostulatorica njezine kauze s. Terezija Zemljić u crkvi sv. Lovre gdje je i grob majke Klare. Na kraju su sudionici posjetili Nacionalno svetište sv. Nikole Tavilića u crkvi sv. Frane, u kojem ih je s djelovanjem sveca te povijesnom važnošću samostana i franjevaca konventualaca u njemu upoznao fra Augustin Kordić. Mladi su imali priliku obići i muzej o sv. Nikoli Taviliću u sklopu samostana.


[OPŠIRNIJE]TERENSKA NASTAVA U DOLINI NERETVE
Martina Kolovrat / datum: 6. 5. 2017. 14:30

Učenici šestih razreda naše škole uputili su se 5. svibnja 2017. godine, u pratnji svojih razrednica s. Renate Azinović i Martine Kolovrat te učiteljice Ive Jurin na terensku nastavu u dolinu Neretve. 

Na naš mali put krenuli smo prije 8 sati. Vremenske prilike nisu bile obećavajuće, ali na to je ova generacija navikla i nije dopustila da im se pokvari raspoloženje. Na koncu im se i Sunce ipak nasmiješilo. 


[OPŠIRNIJE]SKOLA U PRIRODI
MANDICA STARČEVIĆ / datum: 5. 5. 2017. 22:39

Učenici četvrtih razreda naše skole i Osnovne škole Čista Velika uputili su se 2. svibnja 2017. godine na dugoočekivanu Školu u prirodi u Istru.

Unatoč neobećavajućim vremenskim prilikama, sunce nas je pratilo cijelim putem. Prolazeći kroz Liku i Gorski kotar te dolaskom u Rijeku, ponovili smo sadržaje prirode i društva o primorskom i gorskom zavičaju. Uz posjet Memorijalnom centru Nikole Tesle posebno nas je dojmio i posjet svetištu Majke Božje Trsatske i priča o nazaretskoj kući. Nakon smještaja u hotelu Centinera u Banjolama, opustili smo se i razveselili u animacijskom centru "Zemlja zabave".


[OPŠIRNIJE]NAJLJEPŠA ČESTITKA MAJKAMA
MANDICA STARČEVIĆ / datum: 5. 5. 2017. 14:31

U četvrtak, 4. svibnja 2017. u kongresnoj dvorani Katoličke osnovne škole u Šibeniku održana je tradicionalna priredba povodom Majčinog dana "Majka - srce obitelji", koju već niz godina organizira Katehetski ured šibenske biskupije. Vrtićka, osnovnoškolska i srednjoškolska djeca naše biskupije svojim umjetničkim izričajima poslali su najljepšu čestitku svojim majkama. Nastupili su: DV Blažena Hozana, DV Brat Sunce, DV Kućica, DV Vidici (skupina "Anđeli"), OŠ Jurja Dalmatinca, Katolička OŠ, OŠ Tina Ujevića te Tehnička škola.

 

(Katehetski ured Šibenske biskupije)


[OPŠIRNIJE]TERENSKA NASTAVA DRUGAŠA - SINJ
MANDICA STARČEVIĆ / datum: 5. 5. 2017. 07:26

Unatoč najavama lošeg vremena, u jutro 4. svibnja osvanuo je prekrasan sunčani dan, a naši drugaši su se zaputili put starog viteškog znamena, ponosnog  grada Sinja.

Šetnja kroz staru jezgru mnoge je učenike izgledom, mirisom i zvukovima  podsjetila na Šibenik, ali ponosni kip alkara, reklame alke u Vukovaru, kipovi okrunjene Gospe… otkrivali su nam nešto novo.

Poznato lice fra Perice Maslaća, bivšeg kapelana naše Gospe van Grada, koji nas je toplo dočekao u Svetištu Čudotvorne Gospe Sinjske privuklo je djecu da sa zanimanjem poslušaju priče o bogatoj povijesti sinjskog kraja iz vremena borbe protiv Turaka. Nakon fotografiranja ispod prekrasne slike, zlatom okrunjene Gospe Sinjske, razgledali smo Svetište i sjećanje potkrijepili vrijednim suvenirima iz crkvene suvenirnice.

 


[OPŠIRNIJE]"RAZVOJ USLUGE OSOBNE ASISTENCIJE ZA OSOBE S INVALIDITETOM"
MANDICA STARČEVIĆ / datum: 4. 5. 2017. 16:13

U Gradskoj knjižnici "Juraj Šižgorić" u srijedu, 3. svibnja  predstavljen je projekt ‘Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom’ Udruge slijepih Šibensko-kninske županije. Članovi Udruge pozvali su s. Renatu Azinović i učenike koji su ih s njom posjetili tijekom korizme na predstavljanje projekta. 

Riječ je o zapošljavanju još jednog videćeg pratitelja, kao i jednog voditelja projekta u udruzi, dakle otvorena su dva nova radna mjesta. Videći pratitelj puno znači slijepim osobama jer mnogi članovi udruge ne mogu samostalno obavljati svoje životne aktivnosti. Novi videći pratitelj će s još jednom osobom, zahvaljujući ovom projektu kojeg je Udruga slijepih aplicirala u suradnji s udrugom Mladi u EU, pomagati slabovidnim osobama u njihovom svakodnevnom životu.

(prema: web Grad Šibenik)


[OPŠIRNIJE]TAMO GDJE SE SVE RUŠI
MANDICA STARČEVIĆ / datum: 4. 5. 2017. 08:33

Tamo gdje se sve sruši, uništi i nestane ipak nešto ostaje. Ostaje nevidljivo, duboko skriveno u postanku čovjeka, u daru Stvoritelja njegovoj djeci, a to je nada. Nije to riječ koja se stavi na mjesto tri  točke nakon ispričane tužne priče i glumi utjehu, već graditeljica novoga života. To nam je pokazao grad Vukovar. Grad koji je jednom bio, a zatim je nestao.

Mučki su ga satirali i  ubijali. Raspukli su svaki kamen na koji je stala ljudska noga i polomili svaku klupu u koju su svoju ljubav urezali zaljubljeni parovi. Pomeli su svo lišće koje je šuštalo pod  užurbanim nogama  ljudi koji odlaze na posao i isisali sve radosne uzvike zaigranih prijatelja na igralištima, obalama i livadama.


[OPŠIRNIJE]POSJET GRADSKOJ KNJIŽNICI JURAJ ŠIŽGORIĆ – OBRADA LEKTIRNOG DJELA «TRI MEDVJEDA I GITARA«
Martina Kolovrat / datum: 3. 5. 2017. 21:40

U srijedu, 3. svibnja 2017., učenici 1.a razreda posjetili su Gradsku knjižnicu «Juraj Šižgorić». Razlog prvog zajedničkog posjeta knjižnici bio je obrada lektire «Tri medvjeda i gitara« Ljudevita Bauera.

Vesele knjižničarke pripremile su za učenike niz zanimljivih zadataka: kviz znanja, brzi odgovori na pitanja, ilustriranje pojedinih dijelova priče, uvođenje novih likova u priču.

Podijeljeni u dvije skupine učenici su aktivno sudjelovali u svim oblicima rada, borili se pomažući jedni drugima i veselili svakom osvojenom bodu za svoju skupinu.

Porukom ove priče uz vlastiti primjer potvrdili su kako je uvijek dobro i plemenito pomagati drugima.

Nakon uspješno odrađenih zadataka uz smijeh, žamor i osvježavajući sladoled krenuli smo u kratku šetnju gradom nakon čega je uslijedio povratak u školu.

 

                                                                                   Sanja Celić, učiteljica


[OPŠIRNIJE]NAJAVA
Martina Kolovrat / datum: 3. 5. 2017. 11:03


[OPŠIRNIJE]TERENSKA NASTAVA ŠESTAŠA - ŠETNICA
Martina Kolovrat / datum: 27. 4. 2017. 13:36

Dana 26. travnja, učenici 6.a i 6.b razreda bili su na terenskoj nastavi na Šetnici u kanalu sv. Ante u pratnji učitelja iz Prirode, Geografije i TZK.

U 8 sati smo se uputili od škole prema  vjetrovitoj Šetnici. Učenici su tijekom terenske nastave vrijedno sakupili  potreban materijal za izradu herbarija. Ove godine učenici su praktičnim  radom ponovili i gradivo iz Geografije. Na vidikovcu su vježbali orijentaciju u prostoru te potom razgledali špilju unutar koje se nalaze ostaci crkvice posvećene svetom Anti Pustinjaku po kojem cijeli kanal nosi svoje ime.

Nakon što smo prošetali ukupno 10 km, vratili smo se u školu oko 13:15 s nestrpljenjem iščekujući novu terensku nastavu. smiley

Ema Čeko, učiteljica prirode


[OPŠIRNIJE]MANIFESTACIJA NOĆ KNJIGE
Marina Goleš / datum: 25. 4. 2017. 08:37

Manifestacija Noć knjige, koja se obilježava povodom Međunarodnog dana knjige i autorskih prava i Dana hrvatske knjige, ove se godine iznimno obilježavala od 21. do 24. travnja diljem Hrvatske. Mnoštvo kulturnih događanja vezanih uz knjigu tako je okupilo ljubitelje knjiga u raznim kulturnim središtima, knjižnicama, knjižarama, muzejima...

 


[OPŠIRNIJE]PRODUŽENI BORAVAK I CJELODNEVNI ODGOJNO-OBRAZOVNI RAD U OSNOVNOJ ŠKOLI
MANDICA STARČEVIĆ / datum: 21. 4. 2017. 10:08

Početkom rada naše škole postali smo prva škola u županiji koja je imala organizirani produženi boravak.  Bila je to novost  i za roditelje.  Pitanja je bilo mnogo. Često je u shvaćanju roditelja bila prisutna poveznica kako je produženi boravak samo pisanje domaćih zadaća i čuvanje djece. Takvo razmišljanje bilo je potaknuto  i iskustvima roditelja iz pojedinih škola iz drugih dijelova Hrvatske.

Mi smo od početka izgrađivali svoj način rada. U Katoličkim školama u Rimu vidjeli smo što je sve moguće realizirati kvalitetnim poslijepodnevnim radom. Učiteljice produženog boravka, zajedno s učiteljicama iz jutarnje smjene  te stručno-razvnojnom službom Škole sustavno su izgrađivale planove i programe rada produženog boravka. Naša specifičnost je Oratorij – preuzet iz salezijanske odgojne metode rada s djecom i mladima. Odgojna dimenzija produženog boravka i uloga učitelja u njemu je ogromna i vrlo prepoznata u Katoličkim školama.


[OPŠIRNIJE]SRETAN USKRS
Martina Kolovrat / datum: 16. 4. 2017. 10:01


[OPŠIRNIJE]POTRAGA ZA JAJIMA
MANDICA STARČEVIĆ / datum: 15. 4. 2017. 12:21

Maštovitost, kreativnost i poduzetničke kompetencije još su jednom otkrile zajedništvo učenika 6.a razreda. Razrednici s. Renati Azinović su predložili da umjesto izrade uporabnih predmeta za Proljetno-uskrsni sajam ostvare igru Potrage za jajima. Zamišljeno, ostvareno! Razradili su sve detalje...


[OPŠIRNIJE]RATOVI ZVIJEZDA
MANDICA STARČEVIĆ / datum: 14. 4. 2017. 16:34

Učenici 7.a i 7.b razreda su pod vodstvom učiteljica Luiđe Cvitan iz glazbene kulture i Milene Mikulandra iz likovne kulture, te pripravnice Ane Vranjić sudjelovali 12. travnja u Zagrebu na Tjednu glazbe za mlade: Ratovi zvijezda i likovnom natječaju na temu ove filmske sage. Ovaj glezbeno filmski spektakl je nastao u suradnji Hrvatske glazbene mladeži s  Zagrebačkom filharmonijom i Koncertnom dvoranom Vatroslava Lisinskog, uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske te Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport grada Zagreba.


[OPŠIRNIJE]USPJEH NAŠIH ŠESTAŠA NA MODELARSKOJ LIGI
Martina Kolovrat / datum: 13. 4. 2017. 12:01

U osnovnoj školi Vodice održana je u utorak 11. travnja 2017. županijska razina ovogodišnje Modelarske lige. U konkurenciji 13 škola, naši učenici Matej Spahija i Josip Zmijanović (6.a) osvojili su visoko 4. mjesto.

Modelarska liga je ekipno natjecanje učenika u području modelarstva koje Hrvatska zajednica tehničke kulture provodi već niz godina s ciljem poticanja učenika za izvannastavno stjecanje i razvoj tehničkih znanja i vještina, motorike, kreativnosti, inovativnosti, timskog rada, izbor srednjih strukovnih i tehničkih škola i zanimanja te razvoj poduzetništva.

Ovogodišnji zadatak bio je izraditi uskrsnu zdjelu za pisanice.

Čestitamo našim šestašima i njihovom mentoru Mladenu Šunjari!

s. Renata Azinović


[OPŠIRNIJE]PROLJETNO - USKRSNI SAJAM
MANDICA STARČEVIĆ / datum: 13. 4. 2017. 07:37

Veliki tjedan u Katoličkoj osnovnoj školi započeo je Proljetno -uskrsnim sajmom. Bogata ponuda artikala proljetne i uskrsne tematike, za sve prijatelje Škole, izložena je u atriju od 10. do 13. travnja.

Vrijedne ruke naših učenika vješto su izradile razne rukotvorine, uskrsne i proljetne dekoracije, ukusne delicije te na taj način prezentirali svoj rad, inovativnost i kreativnost.


[OPŠIRNIJE]LIKOVNO-LITERARNI NATJEČAJ „MAČKE“
MANDICA STARČEVIĆ / datum: 11. 4. 2017. 09:56

Gradska knjižnica „Juraj Šižgorić“ i Kulturno-umjetničko društvo „Koralj“ iz Zlarina su i ove godine raspisali likovno-literarni natječaj na temu  „Mačke“ povodom obilježavanja rođendana naše poznate pjesnikinje Vesne Parun. 

U pozivu su nas podsjetili na Mačka Džingiskana i Mikija Trasija, dva lika istoimenog Vesninog  romana u stihovima, čija avantura počinje upravo na Zlarinu, na rtu Bučini. 

Na Vesnin rođendan, 10. travnja, na Zlarinu su uz prigodni program dodijeljene nagrade i priznanja za sudionike natječaja. 


[OPŠIRNIJE]STRUČNO USAVRŠAVANJE UČITELJA I DJELATNIKA KATOLIČKIH ŠKOLA U HRVATSKOJ
MANDICA STARČEVIĆ / datum: 10. 4. 2017. 11:06

Zagreb, (IKA) - Pod temom "Isus Krist – djelatnik katoličke škole" okupilo se 8. travnja 300-njak učitelja i djelatnika katoličkih škola sa svojim ravnateljima u dvorani Vijenac u Nadbiskupijskome pastoralnom institutu u Zagrebu na godišnjem stručnom usavršavanju u organizaciji Nacionalnog ureda HBK za katoličke škole, a u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje. 
Susret je započeo euharistijskim slavljem u crkvi Sv. Franje na Kaptolu koje je predvodio generalni tajnik HBK dr. Petar Palić u koncelebraciji ravnatelja i vjeroučitelja iz Katoličke osnovne škole u Požegi te franjevaca. U propovijedi dr. Palić je pozvao učitelje i djelatnike da slijede Kristov primjer u odgoju mladih danas. 
 


[OPŠIRNIJE]DUHOVNO-REKREATIVNI SUSRET PETAŠA I ŠESTAŠA
Martina Kolovrat / datum: 9. 4. 2017. 19:35

Sada već tradicionalni duhovno-rekreativni susret petaša i šestaša ove nastavne godine održan je 8. travnja u prostoru naše škole. Datum susreta izabran je s razlogom. Tih se dana prisjećamo najvećeg prijatelja mladih, svetog Ivana Pavla II., koji je bio i tema susreta.

Program su osmislili učitelji s. Renata Azinović, s. Jakica Vuco, Martina Kolovrat, Ive Labor i Ivana Milišić.


[OPŠIRNIJE]NAJAVA
Martina Kolovrat / datum: 9. 4. 2017. 07:43


[OPŠIRNIJE]KRIŽNI PUT
Martina Kolovrat / datum: 7. 4. 2017. 23:40

„Gospodine Isuse, na svojim ramenima nosimo bezbrojne nevidljive križeve života. Sada stojimo pred Tvojim križem. Želimo Te pratiti na Tvom bolnom i krvavom putu, promatrati Tvoje ponašanje u najmučnijim trenucima Tvoga života.“


[OPŠIRNIJE]„VUKOVAR ŽIVI 365 DANA“
MANDICA STARČEVIĆ / datum: 7. 4. 2017. 10:45

U siječnju smo se priključili humanitarnoj akciji UDRUGE HRVATSKIH BRANITELJA LIJEČENIH OD PTSP-A iz Solina u prikupljanju materijalne donacije (hrana, dječja hrana, higijena) za Vukovar. Prikupljena sredstava su namijenjena obiteljima poginulih i nestalih branitelja. Akcija je trajala od 25. siječnja do 10. travnja. Osim što su učenici i djelatnici pojedinačno donosili namirnice, od prikupljenih novčanih sredstava prodajom pita, pizza i drugih delicija na obilježavanju Dana proja pi kupili smo potrebne artikle za akciju. Kako je akcija objavljena i u medijima, pridružile su joj se i udruga Hrvatska žena te  Zajednica žena HDZ "Katarina Zrinski" te su svoje donacije dostavili nama u školu.

 


[OPŠIRNIJE]SURADNIČKE AKTIVNOSTI
Martina Kolovrat / datum: 6. 4. 2017. 17:34

Suradnja je vrlo važna u svakom aspektu našeg života pa tako i u obrazovanju. Više o suradničkim aktivnostima u eTwinningu upoznale su nas eTwinning ambasadorica Alenka Miljević i učiteljica Branka Pastuović, dana 5. travnja. Na seminaru je sudjelovalo 15-ak članova (odgojiteljice u vrtiću, učiteljice  razredne i predmetne nastave).


[OPŠIRNIJE]POZIV - IZLOŽBA
Martina Kolovrat / datum: 5. 4. 2017. 13:05


[OPŠIRNIJE]KROVOVE NA SUNCE
Martina Kolovrat / datum: 5. 4. 2017. 12:04

Greenpeace je ekološka organizacija koja se bori protiv zagađivanja Zemlje i zemljine atmosfere. Greenpeace djeluje u 41 zemlji svijeta u Americi, Aziji i Europi, a djeluje i u našoj školi.

U  natjecanju ,,Krovove na sunce“  učenici igraju računalnu igru u kojoj označavaju krovove čime se automatski računa njihov solarni energetski potencijal. Aplikacija potom prikazuje koliko električne energije pojedini krov može proizvesti kada bi se na njega instalirali fotonaponski solarni paneli.


[OPŠIRNIJE]"VREMENSKA KAPSULA"
Martina Kolovrat / datum: 5. 4. 2017. 11:53

U sklopu nastave Prirode i društva i gradiva Snalaženje u vremenu, 3.a je sa svojim učiteljicama zakopao "vremensku kapsulu". U kutiju su pohranili svoje male vrednote, pokoju igračkicu i popis stvari koje vole sada, u 2017. godini. Napisali su si pismo i postavili  si ciljeve za koje se nadamo da će u idućih 5 godina i ostvariti. Tada će, naime, njihova "vremenska kapsula" biti otkopana kada će kao veliki osmaši pogledati u svoj životni retrovizor. Nestrpljivost već sad mozemo rezati u zraku! Jedva čekamo!
Ines Baljkas Nakić, učiteljica


[OPŠIRNIJE]PRVI PROLJETNI TURNIR U GRANIČARIMA
MANDICA STARČEVIĆ / datum: 4. 4. 2017. 15:06

Graničar je omiljena igra  koju su igrale generacije i generacije naših predaka, a i mi danas je uvijek rado igramo od najmlađih školskih dana.

Katolička osnovna škola bila je domaćin prvog turnira graničara za učenike četvrtih razreda osnovnih škola s područja grada Šibenika.

Pozivu su se odazvali: OŠ Petar Krešimir IV., OŠ Jurja Šižgorića i OŠ  Meterize te škola domaćin. Sveukupno je sudjelovalo šest ekipa.

Propozicije turnira preuzete su s natjecanja „Sportske igre mladih“.

Nakon ždrijeba koji je proveden u prisustvu svih učiteljica krenulo se s turnirom pod vodstvom sudca, prof. tjelesne i zdravstvene kulture Ive Labora.


[OPŠIRNIJE]ĆAKULA S DUHOVNIKOM
MANDICA STARČEVIĆ / datum: 31. 3. 2017. 11:38

Susret s  roditeljima učenika naše škole  “Ćakula s duhovnikom” održan je u predvečerje 30. ožujka. Voditelj susreta bio je salezijanac don Mihovil Kurkut. Susret je don Mihovil započeo mišlju kako je odgoj tema koja je uvijek bila i još uvijek je vrlo aktualna. Uvijek postoje situacije koje krenu smjerom kojim ne bismo željeli. To je poziv roditeljima na ispit savjesti. Svi odgajatelji prenose životno iskustvo odrastanja u obitelji iz osobnog iskustva. Iz tog iskustva odgajaju. Istaknuo je kako se najvažnije stvari ne prenose riječima, već iskustveno. Biti odgojitelj znači sijati, a plodove ne možemo očekivati odmah. U današnjim obiteljima sve više do izražaja dolazi činjenica  kako roditelji koji su manje prisutni s djecom, više ih opskrbljuju materijalnim stvarima. Također je prisutno kako roditelji svoje neostvarene želje i svoje komplekse liječe kroz djecu. Evidentno je kako je današnjoj djeci često dosadno. U konfuziji ponuda teško je odlučiti što je ispravno. Dar odgoja vrijedi u cijelom svijetu.  


[OPŠIRNIJE]TORTA MOJEG ŽIVOTA
MANDICA STARČEVIĆ / datum: 30. 3. 2017. 17:29

U svakodnevnom ritmu učenja, ispitivanja i zbrajanja bodova za upis u željenu srednju školu  učenicima 8.a i 8.b razreda organizirali smo u samostanu Sestara franjevki od Bezgrješne 30. ožujka duhovnu obnovu, gdje ih je dočekala vjeroučiteljica s. Renata Azinović.

Njihova prvotna radost vjerojatno je bila temeljena na činjenici kako tog dana neće imati nastavu. I kako će izbjeći pojedine manje drage predmete.

A što je duhovna obnova i zbog čega im je potrebna?  Na to im je pitanje u uvodnom dijelu odgovorio salezijanac don Mihovil Kurkut, voditelj duhovne obnove.


[OPŠIRNIJE]POSJET UDRUZI SLIJEPIH I SLABOVIDNIH
Martina Kolovrat / datum: 30. 3. 2017. 08:11

Učenici Vjeronaučne olimpijade i Karitativne skupine posjetili su u srijedu 29. ožujka Udrugu slijepih i slabovidnih Šibensko-kninske županije.
Predsjednik Udruge Joso, članovi Tiho i Darko te videći pratitelj Karlo predstavili su rad i aktivnosti Udruge. Učenici su sa zanimanjem slušali anegdote iz njihova života. Upoznali su tiflotehnička pomagala kojima si olakšavaju svakodnevne aktivnosti: bijeli štap, satove, mobitel, vagu, čitač boje odjeće, čitač knjiga, Brailleov pisaći uređaj, kompjuter i sl. Saznali su zašto je u Šibeniku teško imati psa vodiča, ali se i iznenadili da slijepe osobe igraju pikado i šah.
Kao i uvijek u sličnim zgodama, napustili su Udrugu ispunjeni novim spoznajama i iskustvima (a ponetko posramljen jer ga je barba Joso pobijedio u pikadu).

s. Renata Azinović


[OPŠIRNIJE]VODA - POKUSI U 3.B
Martina Kolovrat / datum: 27. 3. 2017. 11:11

U kojim stanjima može biti voda? Do koje se temperature voda može najviše zagrijati? Pri kojoj temperaturi tekućina prelazi u vodenu paru a pri kojoj u led? Koje tvari voda otapa a koje ne… ? samo su neka od pitanja koja smo odlučili istražiti i koja su 3.b odvela u svijet pokusa te još jednom sadržaje iz Prirode i društva učinili zanimljivim.

 


[OPŠIRNIJE]ŽUPANIJSKO NATJECANJE U RUKOMETU
Martina Kolovrat / datum: 26. 3. 2017. 21:30

U OŠ Čista Velika dana 23.ožujka 2017. godine održano je Županijsko natjecanje u rukometu. Katolička osnovna škola u prvoj je utakmici pobijedila OŠ Kistanje rezultatom 18:17, a u drugoj utakmici izgubila od OŠ Čista Velika 15:12 te zbog lošije gol razlike nije prošla u daljnju fazu natjecanja. Za našu su školu igrali: Petar Krešimir Zmijanović (8.b.), Jakov Tucak (8.b.), Dario Karađole (8.b.), Marko Jurešić (8.b.), Bruno Petković (8.b.), Jakov Marčić (8.a.), Paško Pražen (7.a.), Tomislav Nanjara (7.a.), Šime Stojanović (7.b.), Josip Zmijanović (6.a.), i Jakov Reljić (5.a.).

Ive Labor, učitelj tzk


[OPŠIRNIJE]NAJAVA
Martina Kolovrat / datum: 26. 3. 2017. 20:34

U petak, 31. ožujka Sveta Misa slavit će se u 14:00 sati u školskoj kapeli. 

Svi ste pozvani!

 
 

[OPŠIRNIJE]SUSRET ZA RODITELJE
Martina Kolovrat / datum: 25. 3. 2017. 17:35


[OPŠIRNIJE]SKUP VODITELJA I SURADNIKA UČENIČKIH ZADRUGA
MANDICA STARČEVIĆ / datum: 25. 3. 2017. 07:54

Skup voditelja i suradnika učeničkih zadruga Podružnice Šibensko- kninske županije, održan je 21. ožujka u Katoličkoj osnovnoj školi. 

Voditelji i suradnici su nakon predstavljenih tema i dobivenih potrebnih informacija izglasali i iznijeli stav o izboru delegata Podružnice. Također su bili informirani o datumu i mjestu održavanja Međužupanijske smotre, koja se ove godine održava u Šibensko- kninskoj županiji, točnije 26. svibnja u gradu Šibeniku. Voditelji su zatim predlagali i odabrali temu županijskog stola na koji će prema dogovoru svaka zadruga naše županije priložiti proizvode po dogovorenoj temi.


[OPŠIRNIJE]OBILAZAK ZNAMENITOSTI GRADA
MANDICA STARČEVIĆ / datum: 24. 3. 2017. 14:24

Učenici trećih razreda Katoličke osnovne škole Šibenik  su  petak, 24.ožujka 2017.g. rezervirali za obilazak grada. Kako su velik dio ovogodišnjeg gradiva iz nastavnog predmeta Priroda i društvo posvetili svojoj županiji, odlučili su u pratnji učiteljica posjetiti i njeno samo rukovodstvo – župana šibensko-kninskog, g. Gorana Pauka. Župan ih je ljubazno primio, na sva pitanja strpljivo odgovarao, opisao svoj posao i naveo što mu je u poslu najzanimljivije. Brojna pitanja su dobila svoj odgovor, a župan i njegovi suradnici svu dječju toplinu i pažnju koja je ispunila prostore zgrade Županije. Od srca im zahvaljujemo! 


[OPŠIRNIJE]POSJET DJECE IZ DJEČJEG VRTIĆA "BLAŽENA HOZANA" NAŠOJ ŠKOLI
Marina Goleš / datum: 24. 3. 2017. 11:54

Nakon što su Mali i veliki knjižničari sa školskom knjižničarkom posjetili dječji vrtić "Blažena Hozana", vrtićka su djeca iz dječjeg vrtića "Blažena Hozana", kako su i obećala, zajedno sa svojim tetama i voditeljicom vrtića s. Rahelom Rukavinom 23. ožujka 2017. godine posjetila knjižnicu Katoličke osnovne škole. 


[OPŠIRNIJE]TJEDAN VODA
Martina Kolovrat / datum: 24. 3. 2017. 11:48

Učeći određene nastavne sadržaje učenici često ne povezuju sadržaje iste teme iz drugih predmeta, stoga smo se ove godine odlučili podučiti učenike petih razreda kako povezivati gradivo i primjenjivati stečena znanja.

Odabrali smo temu VODA, a projekt ostvarili prošlog tjedna kad se obilježavao Dan voda 22. ožujka.


[OPŠIRNIJE]IZBOR NAJPOVOLJNIJE PONUDE ZA EKSKURZIJU 7.a i 7.b 2016./17.
MANDICA STARČEVIĆ / datum: 23. 3. 2017. 08:50

Roditeljski sastanak na kojem je birana najpovoljnija ponuda za ekskurziju održan je 22. ožujka s početkom u 17.30 u Katoličkoj osnovnoj školi.

Na sastanku su bili prisutni: s. Mandica Starčević, ravnateljica; Marita Županović, razrednica 7.a; Kolinda Gabrilo, razrednica 7.b; roditelji učenika sedmih razreda (26) te predstavnici agencija čije su ponude ušle u uži izbor.

Sastanku je prethodila sjednica Povjerenstva za provedbu javnog poziva i izbor najpovoljnije ponude na kojoj su, od pristiglih šest, odabrane tri ponude .

Predstavnici agencija čije su ponude ušle u uži izbor prezentirali su roditeljima ponude i odgovorili na njihova pitanja .

Potom su predstavnici napustili sastanak, a roditelji su izabrali najpovoljniju ponudu sljedećim rasporedom glasova:

Discover Dalmatia 2 glasa,

Nik 1 glas

Plautilla 23 glasa.

Ovim izborom donesena je konačna odluka o najpovoljnijoj ponudi za ekskurziju Katoličke osnovne škole u školskoj godini 2016./2017.


[OPŠIRNIJE]KORIZMENA DUHOVNA OBNOVA DJELATNIKA
Martina Kolovrat / datum: 18. 3. 2017. 07:04

Drugi dan proslave Dana škole, 17. ožujka bio je usmjeren duhovnom osnaživanju djelatnika. U kući matici Sestara franjevki od Bezgrješne im je vicepostulatorica kauze majke Klare, s. Terezija Zemljić približila njezin lik i djelovanje.
Najprije je u kratkim crtama iznijela nekoliko osnovnih podataka o kauzi. Kauza je otvorena svečanom Sjednicom u katedrali sv. Jakova u Šibeniku na datum smrti majke Klare, 21. rujna 2004. Zatvorena je zaključnom Sjednicom 31. svibnja 2016. u biskupskoj dvorani. Sjednicu je predvodio mons. Ante Ivas. Time je zaključen biskupijski proces kauze.

 


[OPŠIRNIJE]DAN ŠKOLE
Martina Kolovrat / datum: 17. 3. 2017. 18:08

Svečana priredba povodom Dana škole održana je 16. ožujka u našoj školi.
Središnji dio programa činila je predstava Mačak Džingiskan i Miki Trasi.
Aktualnu tematiku o odlasku u inozemstvo u nadi za boljim životom oživjeli su učenici koji su ove godine pohađali dramsku (voditeljice: Antonia Malenica, Katarina Pilipac, Marita Županović) i ritmičku skupinu (voditeljica Kristina Škugor), mažoretkinje (voditeljica Ines Baljkas Nakić), recitatori (voditeljica Marija Gatara) i školski zbor (voditeljica Luiđa Cvitan).

 


[OPŠIRNIJE]NAJAVA
Martina Kolovrat / datum: 15. 3. 2017. 11:00


[OPŠIRNIJE]SVJETSKI DAN BROJA π
MANDICA STARČEVIĆ / datum: 14. 3. 2017. 12:23

Kratka priredba povodom obilježavanja  Svjetskog dana broja π (pi) u našoj školi održana je 14. ožujka u kojoj su sudjelovali  učenici predmetne nastave. To je broj koji već stoljećima oduševljava  matematičare diljem svijeta, a sada je zaintrigirao i naše učenike.  


[OPŠIRNIJE]ŽUPANIJSKO NATJECANJE U ODBOJCI
Martina Kolovrat / datum: 13. 3. 2017. 11:08

Županijsko natjecanje u odbojci za dječake osnovnih škola održano je u Osnovnoj školi Meterize 10. travnja 2017. godine. Katolička škola izgubila je od OŠ Vidici rezultatom 1:2 te od OŠ Tin Ujević 0:2 i nije se plasirala u daljnju fazu natjecanja. Za našu školu igrali su: Ante Peran (7.a.), Paško Pražen (7.a.), Luka Ćevid (8.a.), Marko Jurešić (8.b.), Dario Karađole (8.b.), Jakov Tucak (8.b.), Bruno Petković (8.b.) i Petar Krešimir Zmijanović (8.b.).
 

Ive Labor, učitelj TZK


[OPŠIRNIJE]NAJAVA: SVEČANA PRIREDBA U PRIGODI DANA ŠKOLE
Martina Kolovrat / datum: 10. 3. 2017. 22:35


[OPŠIRNIJE]ŽUPANIJSKO STRUČNO VIJEĆE UČITELJA GEOGRAFIJE
MANDICA STARČEVIĆ / datum: 10. 3. 2017. 22:30

Županijsko vijeće učitelja i nastavnika geografije Šibensko-kninske županije, održano je 10. ožujka u našoj školi. Teme skupa su bile:

1. GIS i nastava geografije, Jasna Višnjić, prof.

2. Ogulin - prednost položaja između dvije regije, Nada Balov,  učitelj mentor

3. Amlfijska obala - carstvo limuna, Ana Perak, prof.


[OPŠIRNIJE]ZDRAVE GRICKALICE
MANDICA STARČEVIĆ / datum: 8. 3. 2017. 19:55

Poznato je kako su grickalice hrana s obiljem masti, šećera i soli zbog čega nisu poželjne u dječjoj prehrani. Ali, djeca ih s užitkom jedu.

Zdrave grickalice?! Itekako je moguće, bogate su nutrijentima te imaju izvrstan "puni" okus. Učenike 1.a razreda posjetila je 8. ožujka 2017. nutricionistica, mama Nikolina Gaćina, mag.ing. i upoznala ih s takvom vrstom grickalica.


[OPŠIRNIJE]HVALOSPJEV ŽENI
MANDICA STARČEVIĆ / datum: 8. 3. 2017. 08:02

ŽENSTVENA POSTAJE ŽENA ONOG ČASA                                                      KADA U SEBI SPOZNA VJEČNO ŽENSKO,                                                         KAD U SEBI UPOZNA ŽENU PISANU VELIKIM SLOVOM.                                   ŽENA, U BILO KOJOJ ULOZI JEDNAKO JE VAŽNA, ALI I ŽENSTVENA.

 


[OPŠIRNIJE]ODLUKA PO POZIVU 7. a i 7.b 2016./17.
MANDICA STARČEVIĆ / datum: 8. 3. 2017. 07:38

Sjednica Povjerenstva za provedbu javnog poziva i izbor najpovoljnije ponude za ekskurziju Katoličke osnovne škole (broj poziva: 7. a i 7.b 2016./17.) održana je 7. ožujka 2017. u 16 sati.

Na sjednici su nazočili svi članovi Povjerenstva i utvrdili da je pravovremeno pristiglo šest ponuda. Kao najpovoljnije izabrane su:

NIK travel agency
Discover Dalmatia
Plautilla travel agency.

Predstavnike navedenih agencija pozivamo na roditeljski sastanak koji će se održati 22. ožujka u 17.30 u kongresnoj dvorani Katoličke osnovne škole, a na kojem će biti donesena konačna odluka o najpovoljnijoj ponudi.

Predstavljanje ponuda održat će se sljedećim redoslijedom:

Discover Dalmatia 17.40-18.00
NIK  travel agency 18.00-18.20
Plautilla travel agency 18.20-18.40.

                                                                s. Mandica Starčević, ravnateljica


[OPŠIRNIJE]ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ VJERONAUKA
Martina Kolovrat / datum: 3. 3. 2017. 09:37

Domaćin Biskupijskog/Županijskog natjecanja iz vjeronauka/Vjeronaučne olimpijade i ove je godine bila Katolička osnovna škola u Šibeniku. U četvrtak 2. ožujka 2017. okupila je učenice i učenike iz 11 osnovnih i 6 srednjih škola Šibenske biskupije te njihove mentore koji su se tijekom ove školske godine  pripremali i usvajali znanja o Misijskoj djelatnosti Crkve te izborili plasman na školskim razinama natjecanja.


[OPŠIRNIJE]REZULTATI ŽUPANIJSKOG NATJECANJA IZ VJERONAUKA
Martina Kolovrat / datum: 2. 3. 2017. 18:08

Poštovani,
u prilogu dostavljamo rezultate Županijskog natjecanja iz vjeronauka - vjeronaučne olimpijade, održanog u Katoličkoj osnovnoj školi u Šibeniku 2. ožujka 2017. godine.
 


[OPŠIRNIJE]ŠPILJA VRANJAČA
Martina Kolovrat / datum: 2. 3. 2017. 17:12

Već tradicionalno svake godine, učenici petog  razreda u pratnji učitelja idu na terensku nastavu u špilju Vranjača. Terensku nastavu smo ostvarili danas, 2. ožujka 2017., a voditelji su bili Ana Perak i Ema Čeko.
Po dolasku u selo Kotlenice u blizini Dugopolja otišli smo do špilje i upoznali se s gospodinom Punda koji je vlasnik zemljišta na kojem se špilja nalazi, ujedno on nam je bio vodič prilikom razgledavanja špilje.

 


[OPŠIRNIJE]SRIJEDA PEPELNICA U ŠKOLI
MANDICA STARČEVIĆ / datum: 1. 3. 2017. 14:45

Početak korizmenog vremena na Pepelnicu 1. ožujka  započeli smo u našoj školi  euharistijskim slavljem koje je slavio o. biskup mons. Tomislav Rogić. Sudjelovali su svi učenici i djelatnici te grupa djece iz DV Blažena Hozana sa svojim tetama.  Školski zbor je korizmenim pjesmama potaknuo na promišljanje o milosnom korizmenom vremenu.


[OPŠIRNIJE]ŠKOLSKE MAŠKARE 2017.
Martina Kolovrat / datum: 28. 2. 2017. 21:11

Maskenbal, maskenbal,
Svatko voli maskenbal.
Iza maske lice kriti
Sve što želiš možeš biti!

28. veljače u našoj školi održane su maškare. Smijeha, veselja, buke i neobičnih kostima nije manjkalo. Ovogodišnje obilježavanje maškara održano je u dva dijela: za razrednu i predmetnu nastavu.

 


[OPŠIRNIJE]"ZVUČNA SLIKA"
MANDICA STARČEVIĆ / datum: 27. 2. 2017. 20:47

Izložba radova sa 17. LIK-a; Natjecanja - izložbe učenika županijskih osnovnih škola iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna "Ritam svjetla, ritam boja" otvorena je 27. veljače u Gradskoj knjižnici u Šibeniku.

Tema-poticaj ove je godine bila "Zvučna slika". Zadatak učenicima je bila fotografija snimljena mobilnim aparatom.  Na natječaj su pristigla 103 učenička rada iz 18 škola. Na natječaj smo poslali osam radova. Izabrani su radovi koji su postavljeni na izložbu. Među njima su radovi naše četiri učenice: Marije Gabrilo, 5b;  Ele Koludrović, 6.b; Emme Curavić, 7.a i Nike Benak, 8.a. Mentorica im je učiteljica Likovne kulture Milena Mikulandra.


[OPŠIRNIJE]DUHOVNO-REKREATIVNI VIKEND SEDMAŠA
MANDICA STARČEVIĆ / datum: 26. 2. 2017. 13:51

Naši sedmaši, njihove razrednice Kolinda Gabrilo i Marita Županović, s. Renata Azinović te učitelj Ive Labor zaputili su se u petak 24. veljače prema Baškim Oštarijama.

Ovaj dugo iščekivani i planirani vikend trebao nam je svima pomoći u punjenju baterija i primjeni naučenih razrednih pravila i izvan školskih klupa.

Dani su bili prožeti smijehom, radom i molitvom.


[OPŠIRNIJE]EXCHANGING A MYSTERY BOX
MANDICA STARČEVIĆ / datum: 23. 2. 2017. 08:01

Učenici 4.b razreda ponovno su se s velikom radošću uključili u eTwinning projekt pod nazivom Exchanging a mystery box.

Cilj ovog projekta je razmijeniti „ tajanstvenu kutiju“ popunjenu različitim predmetima, suvenirima, razglednicama, prospektima…. i na taj način upoznati se s kulturom, tradicijom, običajima itd. zemlje, odnosno grada, odnosno škole s kojom ćemo razmijeniti  „ tajanstvenu kutiju“.

U ovaj projekt su se uključili učitelji i učenici iz Nizozemske, Portugala, Španjolske, Francuske, Rumunjske  i naša škola kao predstavnik Hrvatske.


[OPŠIRNIJE]POSJET DJEČJEM VRTIĆU "BLAŽENA HOZANA"
Marina Goleš / datum: 16. 2. 2017. 19:30

Kako bi se obilježio Međunarodni dan darivanja knjiga, ali i Svjetski dan čitanja naglas, 16. veljače 2017. godine polaznici izvannastavne skupine Mali i veliki knjižničari zajedno sa školskom knjižničarkom uputili su se punih ruku prema dječjem vrtiću "Blažena Hozana".


[OPŠIRNIJE]"LIKOVNO DJELO U PERCEPCIJI SLIJEPIH OSOBA"
MANDICA STARČEVIĆ / datum: 16. 2. 2017. 19:09

Lijep, sunčan dan 16. veljače učenici 2.b iskoristili su za posjet Muzeju grada Šibenika. Povod posjeta bila je izložba akademske kiparice Ivone Biočić Mandić "Likovno djelo u percepciji slijepih osoba". Riječ je o izložbi koja je namijenjena slijepim, slabovidnim i videćim osobama. Izložba se percipira vizualno, taktilno, auditivno, olfaktivno s povezom na očima.


[OPŠIRNIJE]IZAZOVI OČINSTVA U DANAŠNJEM DRUŠTVU
MANDICA STARČEVIĆ / datum: 15. 2. 2017. 22:20

U "Godini očeva" u našoj je kongresnoj dvorani 15. veljače održano predavanje s radionicom na temu "Izazovi očinstva u današnjem društvu". Predavač je bio dr. vlč Josip Bošnjaković, svećenik Đakovačko-osječke nadbiskupije, psiholog i psihoterapeut. Ovaj je susret bio namijenjen očevima, ali su mogle sudjelovati i majke. Pozvani su i očevi učenika naše škole. Uvodnim pozdravom don Roka Glasnovića, biskupijskog povjerenika za pastoral obitelji i uvodnom molitvom započelo je predavanje.


[OPŠIRNIJE]VALENTINOVO DRUGAŠA
MANDICA STARČEVIĆ / datum: 14. 2. 2017. 22:28

"Ovo je najbolje Valentinovo ikad!" - bile su riječi našeg Bruna, učenika 2.b razreda, a nama učiteljicama pravi pokazatelj koliko su djeca jednostavna i kako je posjet Dječjem vrtiću Blažene Hozane bio pun pogodak povodom obilježavanja dana sv. Valentina.


[OPŠIRNIJE]100. DAN ŠKOLE
MANDICA STARČEVIĆ / datum: 13. 2. 2017. 23:06

Učiteljice razredne nastave prihvatile su izazov te odlučile 13. veljače obilježiti i proslaviti - stoti  nastavni dan. 

Projekt 100. dan škole obilježava se tradicionalno u veljači u brojnim europskim zemljama, čiji je cilj okupiti učenike i učitelje osnovnih škola koji bi kroz odabrane sadržaje obilježili nastavni dan.

Nositelji projekta, Udruga učitelja razredne nastave Zvono i eTwinning, zamislili su stoti nastavni dan bez školskih udžbenika kroz igru i međupredmetne aktivnosti.

Učiteljice svojih razrednih odjela realizirale su ga uz puno veselja, smijeha i zabave.


[OPŠIRNIJE]ZDRAVI ZUBI ZA BLISTAV OSMIJEH
MANDICA STARČEVIĆ / datum: 11. 2. 2017. 07:00

Strah je prirodna reakcija koja nastaje opažanjem ili očekivanjem stvarne ili zamišljene opasnosti. Jedan od najčešćih dječjih strahova je strah od odlaska - zubaru. Najpoželjniji i najlakši put za otklanjanje straha je nedopuštanje da se strah, uopće, formira.

Za to se 10. veljače pobrinuo tata Vinko Bandalović, dr.med.dent. posjetivši učenike 1.a tazreda u nastavi produženog boravka. Na maštovit način učenike je educirao o instrumentima koje koristi u radu, pravilnom pranju i njezi, karijesu te važnosti prehrane.


[OPŠIRNIJE]ŠIBENSKI OSNOVCI UPOZNALI SE S RADOM CENTRA 112
MANDICA STARČEVIĆ / datum: 10. 2. 2017. 12:10

Učenici prvih razreda Katoličke osnove škole u Šibenik, njih četredesetak, posjetili su danas prostorije Županijskog centra 112 i upoznali se s radom službi povodom sutrašnjeg obilježavanja Dana jedinstvenog europskog broja za hitne službe 112.

Otpjevali su dežurnima i prigodnu pjesmu povodom njihovog rođendana, a zatim im uputili niz zanimljivih pitanja.

‘Kako vi možete znati kad nešto treba obavljati i kako znate kad trebate poslati hitnu?’, pitao je Mateo operatora Željka Meštrovića i dobio odgovor.

– Kad netko traži pomoć od nas mi ga uputimo. Znači baku kad zaboli nešto, a sama je kući i nema joj tko pomoći, onda nazove nas, mi nazovemo hitnu, hitna dođe po nju i zbrine baku.


[OPŠIRNIJE]PREDAVANJE I RADIONICA - OČEVI U IZAZOVIMA DANAŠNJICE
Martina Kolovrat / datum: 10. 2. 2017. 06:40


[OPŠIRNIJE]DAN SIGURNIJEG INTERNETA - #DSI2017
Martina Kolovrat / datum: 8. 2. 2017. 20:30

Veljača je mjesec sigurnijeg Interneta. Ovu godinu, posebno je važan datum 7. veljače, kada obilježavamo Dan sigurnijeg interneta. Cijela incijativa pokrenuta je u okviru Programa za sigurniji Internet Europske komisije, gdje se jednom godišnje poziva na uključivanje u aktivnost za stvaranje sigurnijeg i boljeg Interneta za djecu i mlade.


[OPŠIRNIJE]MALI ZNANSTVENICI U 3.A
MANDICA STARČEVIĆ / datum: 8. 2. 2017. 19:55

Inspirirani gradivom prirode i društva, upalili smo iskru koju nam je proteklog tjedna usadila mama Krnić svojim gostovanjem u našem 3.a razredu gdje nam je pokazala zanimljive kemijske pokuse! Današnje poslijepodne, 8. veljače, smo u prostoru našeg Oratorija i sami izvodili pokuse u sklopu cjeline „Pokusi“ te tako primijenili novostečena znanja. 


[OPŠIRNIJE]RAZREDNI MUZEJ 3.B
MANDICA STARČEVIĆ / datum: 7. 2. 2017. 23:34

U sklopu nastavnog predmeta Priroda i društvo te nastavne cjeline Snalaženje u vremenu, učenici 3.b su s ponosom 6. veljače 2017. otvorili vrata svog "Razrednog muzeja".

 


[OPŠIRNIJE]IVICA I MARICA
MANDICA STARČEVIĆ / datum: 2. 2. 2017. 18:46

Lektira - pojam od kojeg zadiru mnogi učenici. U današnje doba knjiga i nije najbolji čovjekov prijatelj kako se to nekad govorilo. Olovke su zamijenjene tipkama, miris knjige blještavim ekranima. Kako vratiti čar knjigama i čitanju, pitanje je koje se svakodnevno nameće, kako učiteljima, tako i roditeljima.


[OPŠIRNIJE]PRED NAŠIM ˝OSMAŠIMA˝ JE VELIKA ODLUKA...KAMO NAKON OSNOVNE ŠKOLE?
Martina Kolovrat / datum: 2. 2. 2017. 15:40

Kako bi im olakšali odluku pedagoginja je dana 31. siječnja pozvala u goste stručnu savjetnicu CISOKA-a (Centar za informiranje i savjetovanje o karijeri) Jelenu Milaković, mag. psihologije.

Gđica Jelena je upoznala naše ˝osmaše˝ i nekolicinu njihovih roditelja s procedurom upisa u srednju školu, o načinu zbrajanja bodova, te s ostalim važnim stvarima koje očekuju učenike u skoroj budućnosti.  Vjerujemo da su im informacije bile korisne.

Želimo im svima što bolji uspjeh te da upišu srednju školu koju žele!

                                                                                                                                               Pedagoginja Ivana Bakotić


[OPŠIRNIJE]SVEČANA PROMOCIJA UČITELJICE GEOGRAFIJE U ZVANJE SAVJETNIKA
Martina Kolovrat / datum: 2. 2. 2017. 15:24

Svečanom promocijom,  25. studenoga 2016. godine u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu,  Agencija za odgoj i obrazovanje i Ministarstvo znanosti i obrazovanja nagradili su najbolje u sustavu, one koji svojom stručnošću, pedagoškim metodama, uzornim radom i trajnim stručnim usavršavanjem unapređuju nastavni proces poučavanja i odgojno-obrazovni sustav u cjelini. Naša učiteljica geografije Ana Perak tog je dana također promovirana u zvanje savjetnika. Čestitamo joj i želimo i daljnji ustrajan i kvalitetan rad s učenicima!


[OPŠIRNIJE]POKUSI UNUTAR NASTAVE PRIRODE I DRUŠTVA
MANDICA STARČEVIĆ / datum: 2. 2. 2017. 10:51

„Naučnik u svojem laboratoriju nije samo tehničar; on je i dijete koje se suočava sa prirodnim fenomenima koji ga toliko impresioniraju kao da se radi o bajkama...“  davno je izjavila Maria Curie, poznata francuska kemičarka. Da je zaista tako, uvjerili su se učenici 3. a razreda obrađujući cjelinu Pokusi unutar nastave prirode i društva.


[OPŠIRNIJE]OTVORENJE MANIFESTACIJE NOĆ MUZEJA-4.A U POSJETI SAMOSTANU I CRKVI SV. FRANE
Martina Kolovrat / datum: 29. 1. 2017. 18:04

Učenici 4.a razreda zajedno su sa svojim učiteljicama posjetili Muzej sv. Frane u Šibeniku i tako se uključili u otvorenje manifestacije Noć muzeja koja se obilježava već jedanaest godina zaredom. 
Cilj našeg posjeta bio je, ne samo uključivanje u događaj koji se održava u stotinjak hrvatskih gradova i mjesta pa tako i u našem gradu, već i povezivanje nastavnih sadržaja prirode i društva i hrvatskoga jezika, unutar kojih upravo proučavamo povijest naše domovine i našega grada. 
 


[OPŠIRNIJE]NOĆ MUZEJA 2017.
Martina Kolovrat / datum: 29. 1. 2017. 10:06

Hrvatsko muzejsko društvo već jedanaest godina provodi manifestaciju Noć muzeja, koja je u potpunosti poprimila karakteristike nezaobilaznog kulturnog događaja.

Cilj manifestacije je potaknuti daljnje prepoznavanje muzeja kao dinamičnih institucija, koje potiču istraživanje, inovativnost, kreativnost. Isto tako na taj se način ukazuje na važnost interakcije muzeja s okruženjem, stvaranje nove publike i održivi razvoj muzeja i zajednice.


[OPŠIRNIJE]ČITAMO MI, U OBITELJI SVI
Marina Goleš / datum: 27. 1. 2017. 13:10

Nacionalni projekt poticanja čitanja "Čitamo mi, u obitelji svi" već se drugu godinu provodi među učenicima 3.a i 3.b razreda Katoličke osnovne škole  s ciljem poticanja ljubavi prema knjizi i čitanju u slobodno vrijeme. Navedeni projekt započeo je danas, 27. siječnja 2017. godine, a organizira ga Hrvatska mreža školskih knjižničara pod vodstvom knjižničarke Dejane Kurtović dok samim projektom u našoj školi koordinira knjižničarka Marina Klarić.


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST - VUKOVAR ŽIVI 365 DANA
Martina Kolovrat / datum: 24. 1. 2017. 19:33


[OPŠIRNIJE]EDUKATIVNA EKOLOŠKA RADIONICA
MANDICA STARČEVIĆ / datum: 21. 1. 2017. 06:27

Što je ekologija? Čemu služi otpad? Koliko puta se može reciklirati papir, a koliko staklo? Kako mi možemo pomoći našoj planeti? 

Učenici 1.a razreda 20. siječnja dobili su odgovore na mnoga postavljena pitanja. U nastavi produženog boravka ugostili su majku Katarinu Mrvicu, predstavnicu ekološke udruge Žir.


[OPŠIRNIJE]PROJEKTNI DAN "ZDRAVLJE" U 4.A
Martina Kolovrat / datum: 19. 1. 2017. 08:17

Završavajući nastavnu cjelinu Čovjek iz prirode i društva koja je bila izuzetno zanimljiva, učenici 4. A pozabavili su se još jednim zanimljivim projektnim danom na temu zdravlje i cijeli nastavni dan, uključujući sve nastavne predmete, obuhvatili zadanom temom i ostvarili ciljeve projekta. 


[OPŠIRNIJE]25. OBLJETNICA MEĐUNARODNOG PRIZNANJA REPUBLIKE HRVATSKE
MANDICA STARČEVIĆ / datum: 13. 1. 2017. 15:43

U nedjelju, 15. siječnja 2017. obilježavamo 25. obljetnicu međunarodnog priznanja Republike Hrvatske.

Tom prigodom, u atriju naše Škole, izložene su tematske poštanske marke, dopisnice i razglednice Hrvatske pošte izdane nakon priznanja.

Učiteljice razredne nastave će sa svojim učenicima pogledati izložbu, a pozvani su i svi posjetitelji koji se kroz idući tjedan zateknu u Katoličkoj osnovnoj školi da učine isto.

Ivana Računica, učiteljica


[OPŠIRNIJE]WEB ALATI U NASTAVI
Martina Kolovrat / datum: 18. 1. 2017. 19:49

Što su to Web alati i koja je njihova uloga u nastavi? Upravo su na to pitanje učiteljice naše škole odgovor odlučile pronaći u informatičkoj učionici na seminaru koji se održao dana 11. siječnja.

Web alati 2.0 su alati koji omogućuju korištenje gotovih sadržaja, ali i sami korisnici postavljaju i stvaraju svoje sadržaje te surađuju, dijele i povezuju se sa zajednicom. Na taj način korisnici postaju njihovom uporabom aktivni sudionici. 


[OPŠIRNIJE]ODGOJNO-OBRAZOVNI CILJEVI PRIRODOSLOVNOG PODRUČJA KURIKULUMA
MANDICA STARČEVIĆ / datum: 9. 1. 2017. 18:11

Opće je poznato kako učitelji i učiteljice uvijek vole naglasiti kako su zimski praznici namijenjeni djeci, dok su nama praznici rezervirani, između ostalog, i za stručna usavršavanja.

Naša škola je 5. siječnja 2017. kao domaćin ugostila učiteljice i učitelje naše županije na jednodnevnom stručnom skupu naziva " Odgojno-obrazovni ciljevi prirodoslovnog područja kurikuluma".


[OPŠIRNIJE]NAŠ PRVI KALENDAR
Martina Kolovrat / datum: 18. 1. 2017. 06:32

Tijekom prvog obrazovnog razdoblja polaznici izvannastavne aktivnosti Web skupina odlučili su po prvi prvi puta napraviti školski Kalendar.

Za svaki mjesec odredili su temu, a svaka tema napravljena je u programu Paint (Bojanje). Cijeli kalendar završen je u programu Publisher. 


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST
Martina Kolovrat / datum: 5. 1. 2017. 18:14


[OPŠIRNIJE]19. 12. MEĐUNARODNI DAN BEZ PLASTIČNIH VREĆICA
Martina Kolovrat / datum: 5. 1. 2017. 14:42

Godišnja potrošnja plastičnih vrećica u svijetu procjenjuje se na preko 500 milijardi, a zbog velikih troškova recikliranja (samo 1% se reciklira) velik dio njih na kraju završi u prirodi. Štetnost plastičnih vrećica za okoliš najbolje prikazuje podatak da je za prirodnu razgradnju jedne vrećice potrebno više od sto godina, ovisno o uvjetima u kojima se razgrađuje. Mnogobrojne životinje uginu jer se zapetljaju u plastične vrećice ili ih zamijene za hranu.


[OPŠIRNIJE]SNOWMEN AROUND EUROPE
MANDICA STARČEVIĆ / datum: 2. 1. 2017. 22:37

Tijekom mjeseca prosinca, učenici 1.a razreda rado su prihvatili izazov i odlučili - izraditi snjegovića!

S ciljem međunarodne suradnje, spremno su odlučili sudjelovati u eTwinning projektu čiji je autor talijanska učiteljica Lidija Pautasso.


[OPŠIRNIJE]NOVA GODINA! SVJETSKI DAN MIRA!
MANDICA STARČEVIĆ / datum: 1. 1. 2017. 10:47

[OPŠIRNIJE]PRVI E TWINNING PROJEKT 4.B RAZREDA - Jingle Bells in different european languages
Martina Kolovrat / datum: 30. 12. 2016. 22:17

Učenici 4.b razreda zajedno sa svojim učiteljicama priključili su se projektu Jingle Bells in different european languages ( Zvončići na različitim europskim jezicima ). Autorica ovog projekta je poljska kolegica učiteljica Karolina Mazurkiewicz – Walczak.


[OPŠIRNIJE]BOŽIĆNI BLAGOSLOV ŠKOLE
MANDICA STARČEVIĆ / datum: 29. 12. 2016. 11:57

U osmini Božića, na spomen Sv. Tome Becketa, 29. prosinca okupljena zajednica naših djelatnika sudjelovala je na Božićnom blagoslovu koji je Službom riječi slavio o. biskup mons. Tomislav Rogić.


[OPŠIRNIJE]ČESTIT VAM I BLAGOSLOVLJEN BOŽIĆ!
MANDICA STARČEVIĆ / datum: 25. 12. 2016. 07:46

Svim posjetiteljima naše web stranice Novorođeni Isus ispunio srce mirom, ispunio mirom i vaše obitelji i vaše domove! Sretan vam i blagoslovljen Božić!

                                                                     učenici i djelatnici Škole


[OPŠIRNIJE]DAR ŠIBENSKOM PRIHVATILIŠTU ZA BESKUĆNIKE
MANDICA STARČEVIĆ / datum: 23. 12. 2016. 11:18

Došašće je, unatoč komercijalizaciji kojoj je izloženo, blagoslovljeno vrijeme iščekivanja i pripremanja za susret s Božićem – malim Bogom. Učenici naše škole već godinama znaju da se taj veliki Susret događa preko bezbroj malih međusobnih susreta čovjeka s čovjekom.

U tom svjetlu, u srijedu 21. prosinca 2016., učenici Caritativne skupine i Vjeronaučne olimpijade susreli su se sa štićenicima šibenskog Prihvatilišta za beskućnike i upoznali uvjete u kojima oni žive ove predbožićne dane: njihovu krutu stvarnost i topla ljudska nadanja. 

 


[OPŠIRNIJE]BOŽIĆNI SAJAM 2016.
MANDICA STARČEVIĆ / datum: 23. 12. 2016. 10:06

Tradicija naše škole je priprema i ostvarenje Božićnog sajma koji svake godine organiziraju učenici i učitelji. Učenici izrađuju dekorativne, uporabne i božićne ukrase te suhe kolače i slastice namijenjene prodaji u humanitarne svrhe. U međusobnom dogovoru učenici s učiteljima formiraju cijene proizvoda te na taj način uočavaju značaj novca i njegovu primjenu te sami i prodaju proizvode, uz podršku učitelja. Kako u školi djeluje Učenička zadruga „Školjka“ na ovaj način učenici razvijaju i komponentu poduzetništva. 


[OPŠIRNIJE]BOŽIĆNA PRIREDBA - KOLIKO PUTA TI SE RAĐAŠ ZA MENE!
Martina Kolovrat / datum: 22. 12. 2016. 13:40

21. prosinca 2016. godine u našoj školi održana je božićna priredba.

Svečani program započeo je prigodnim obraćanjem ravnateljice prisutnima.

Okosnicu priredbe činila je predstava Koliko puta ti se rađaš za mene. Predstava prati siromašnu i pobožnu obitelj u božićno vrijeme 1066. g. 


[OPŠIRNIJE]ŠIBENSKI ZLATNIK
MANDICA STARČEVIĆ / datum: 19. 12. 2016. 18:13

Božićni likovni natječaj, sad već tradicionalni, važan su dio božićnog programa u organizaciji Odjela za vizualnu umjetnost Gradske knjižnice i Županijskog stručnog vijeća učitelja likovne kulture. Odabrani radovi izloženi su u Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić, a među njima su


[OPŠIRNIJE]ADVENTSKA DUHOVNA OBNOVA DJELATNIKA
MANDICA STARČEVIĆ / datum: 17. 12. 2016. 09:26

Duhovnu obnovu naziva "Božić - tamo gdje je najpotrebnije" za djelatnike naše škole vodio je 16. prosinca u kući matici Sestara franjevki od Bezgrješne u Šibeniku don Mihovil Kurkut, salezijanac iz župe Marije Pomoćnice kršćana u Zagrebu. 

Budući su djelatnici već imali priliku slušati predavanje ovog zanimljivog i osebujnog predavača, s radošću su iščekivali i duhovnu obnovu pod njegovim vodstvom.


[OPŠIRNIJE]ODRŽAN PROGRAM "OSVIJETLIMO PUT DO JASLICA"
MANDICA STARČEVIĆ / datum: 16. 12. 2016. 13:58

U organizaciji Katehetskog ureda Šibenske biskupije u četvrtak 15. prosinca, u kongresnoj dvorani Katoličke osnovne škole u Šibeniku, održana je  devetu godinu zaredom tradicionalna božićna priredba pod nazivom „Osvijetlimo put do jaslica“. Priredba je bila ispunjena božićnim recitacijama, plesom, glazbenim i scenskim izvedbama. Nazočan je bio i umirovljeni biskup mons. Ante Ivas, idejni pokretač ovog okupljanja, te se na početku obratio prisutnima. Zaželio je svima puno radosti i Božjeg blagoslova povodom nadolazećih božićnih blagdana.

 


[OPŠIRNIJE]ADVENT U ŠIBENIKU
Martina Kolovrat / datum: 16. 12. 2016. 07:03

Gdje se skriva Advent i što stvarno čini adventsku radost? Može li se advent obilježiti i dobro provesti s nešto malo kuna u džepu? Odgovore na ta i slična pitanja naši su šestaši odlučili potražiti u četvrtak 15. prosinca. U pratnji razrednica uputili su se na Advent u Šibeniku.


[OPŠIRNIJE]POZIVNICA
Martina Kolovrat / datum: 14. 12. 2016. 15:30


[OPŠIRNIJE]STOLNI TENIS
Martina Kolovrat / datum: 13. 12. 2016. 21:31

Sportska dvorana Tehničke škole 13. prosinca 2016. bila je domaćin Županijskog natjecanja u stolnom tenisu za dječake i djeojčice osnovnih škola. U konkurenciji dječaka Katolička osnovna škola pobjedila je OŠ Jurja Dalmatinca, a izgubila od OŠ Tina Ujevića i OŠ Petra Krešimira IV te se nije plasirala u daljnju fazu natjecanja.


[OPŠIRNIJE]KONAČAN IZBOR NAJPOVOLJNIJE PONUDE ZA ŠKOLU U PRIRODI 4.a,b KOŠ - 4.r.ČV-2017.
MANDICA STARČEVIĆ / datum: 13. 12. 2016. 10:07

Roditeljski sastanak na kojem je birana najpovoljnija ponuda za Školu u prirodi održan je 12. prosinca 2016. s početkom u 16.00 sati u prostorima Katoličke osnovne škole.

 

Na sastanku su nazočili: ravnateljica škole s. Mandica Starčević, učiteljice četvrtih razreda KOŠ-a: Ivana Labor,  Marina Jurin, Katarina Pilipac, Antonija Mamužić, učiteljica Gordana Ledenko iz OŠ Čiste Velike te roditelji učenika četvrtih razreda Katoličke osnovne škole i Osnovne škole Čista Velika (34) te predstavnici agencija  koje su ušle u uži izbor (Perla Svjetska putovanja d.o.o.,  Discover Dalmacija i Plautilla travel agency).

Nakon pozdrava te kratke uvodne riječi učiteljica, pozvani su pojedinačno predstavnici agencija. Predstavnici agencija pojedinačno su prezentirali ponude svojih agencija. Tijekom predstavljanja, roditeljima je ostavljena mogućnost postavljanja pitanja predstavnicima agencija kako bi dobili što bolji uvid u ponude.

U završnom dijelu sastanka, bez nazočnosti predstavnika agencija, roditelji su nakon međusobnih konzultacija i diskusije glasovanjem izabrali najpovoljniju ponudu sljedećim brojem glasova: Perla Svjetska putovanja d.o.o. (15), Plautilla travel agency (11), Discover Dalmacija (6).

Ovim izborom donesena je konačna odluka o najpovoljnijoj ponudi za školu u prirodi Katoličke osnovne škole za šk. godinu 2016./2017.


[OPŠIRNIJE]"ENERGIJA" - INTEGRIRANA NASTAVA PRIRODE I TEHNIČKE KULTURE
Martina Kolovrat / datum: 12. 12. 2016. 21:06

U 6. razredu 08. 12. 2016. održana je integrirana nastava prirode i tehničke kulture kroz projekt „Energija“. 
Projekt je odrađen u obliku metode razgovora između dva nastavnika i njihovih učenika. Učenici su učili o energiji promatrajući spomenutu temu s dva gledišta. Učitelj tehničke kulture objasnio je zašto je energija važna za pokretanje raznih uređaja, tvorničkih pogona i samog čovjeka. Učiteljica prirode objasnila da zapravo sva ta energija potječe od najveće zvijezde bez koje nije moguć život. 
Učenici su rado sudjelovali u rasparavama te na novi i zanimljiiv način naučili o temi koja je cjeloživotno važna. 

Ema Čeko, učiteljica prirode 


[OPŠIRNIJE]TERENSKA NASTAVA 8.A I 8.B RAZREDA: ZAGREB-UDBINA
Martina Kolovrat / datum: 12. 12. 2016. 15:07

Dana 9. prosinca, u ranim jutarnjim satima, učenici 8.A i 8.B uputili su se na terensku nastavu u Zagreb, a potom i na Udbinu, zajedno sa svojim predmetnim učiteljicama Luiđom Cvitan, Milenom Mikulandra, s.Renatom Azinović, Emom Čeko, Ivom te Brankom Jurin.


[OPŠIRNIJE]BOGATSTVO GRADA ŠIBENIKA I ŽUPANIJE
MANDICA STARČEVIĆ / datum: 9. 12. 2016. 03:38

Svako dijete uživa slušati priče svojih roditelja, a priče postaju još zanimljivije ako su istinite i pričaju ljepote i povijest tvoga grada, našega grada Šibenika.

Bogate i zanimljive sadržaje je na vrlo zanimljiv način 8. prosinca našim učenicima 3.a priredila i približila Lukina mama Jolanda Krnić Zmijanović.


[OPŠIRNIJE]ULICAMA NAŠEG GRADA
MANDICA STARČEVIĆ / datum: 8. 12. 2016. 15:14

Kako upoznati promet i prometna pravila, a ne sudjelovati u prometu? Gotovo nemoguće! Stoga nije bilo puno dvoumljenja da se učenici 1.b razreda sa svojom učiteljicom Sanjom upute u obilazak grada. Iako je 8. prosinca osvanulo hladno jutro nisu se dali omesti. Toplo odjeveni, nakon kratke vožnje školskim mini-busom, krenuli su na pješačenje.


[OPŠIRNIJE]DANI OTVORENIH VRATA ŠIBENSKIH SREDNJIH ŠKOLA
MANDICA STARČEVIĆ / datum: 7. 12. 2016. 13:56

 

Povodom Europskog tjedna vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju,   7. prosinca 2016. učenici osmih razreda naše škole posjetili su Srednju strukovnu školu, Industrijsko-obrtničku školu, Medicinsku i kemijsku školu i Turističko-ugostiteljsku školu.

 

 


[OPŠIRNIJE]NAGRAĐENA PISMA SV. NIKOLI
MANDICA STARČEVIĆ / datum: 7. 12. 2016. 12:07

Sveti Niko svijetom šeta

traži djecu svoju,

jer za svako dobro dijete

ima stvarč'cu koju…..

Sveti Nikola je posjetio i ove godine sve učenike razredne nastave naše škole i slatkim darovima ih darivao. U pripremama za doček ovog dragog sveca učenici su marljivo izrađivali, crtali i kreirali različite čizmice, čistili svoje papuče i pisali pisma svetom Nikoli.


[OPŠIRNIJE]POSJET CRKVI SVETOG NIKOLE
MANDICA STARČEVIĆ / datum: 6. 12. 2016. 21:10

Sveti Nikola, omiljeni dječji svetac, zaštitnik je djece, pomoraca, siromaha, putnika, ribara i zaručnika. Svi su ga voljeli, a tradicija darivanja djece na njegov blagdan 6. prosinca potječe iz mnogih lijepih priča o sv. Nikoli.

Naši prvaši su marljivo sa svojim učiteljicama izrađivali čizmice kako bi sv. Nikola mogao staviti darak za njih. Čizmice pune slatkiša bile su i više nego dovoljne za napuniti učionice veseljem.

Kako bi zahvalili svom zaštitniku, učenici prvih razreda su se u pratnji svojih učiteljica  uputili u grad posjetiti crkvicu svetog Nikole na sam svečev blagdan.


[OPŠIRNIJE]VEČER MATEMATIKE
MANDICA STARČEVIĆ / datum: 6. 12. 2016. 17:53

Pokazati kako je matematika ipak zabavna bio je zadatak za učitelje i učenike i ove   "Večeri matematike", koja je održana 1.12.2016. u organizaciji Hrvatskog matematičkog društva. Četvrtu godinu za redom okupljaju se učenici, njihovi roditelji te učitelji s ciljem pokazati kako zamorno gradivo matematike koje trenutno uče na nastavi može biti prikazano na zabavan način, kroz već poznate igre: tangrami, memory, domino i druge.

 


[OPŠIRNIJE]ODLUKA PO POZIVU 4.abKOŠ-4.r.ČV - 2017.
MANDICA STARČEVIĆ / datum: 6. 12. 2016. 09:58

Sjednica Povjerenstva za provedbu javnog poziva i izbor najpovoljnije ponude za Školu u prirodi Katoličke osnovne škole  i OŠ Čista Velika (broj poziva: 4abKOŠ - 4.r.ČV-2017) održana je 5. prosinca 2016. u 17 .00 sati u Katoličkoj osnovnoj školi. 

Povjerenstvo je  utvrdilo kako je valjano sedam pristiglih ponuda, a jedna ponuda je stigla izvan vremenskog roka. Od sedam  ponuda Povjerenstvo je izabralo tri najpovoljnije ponude:

1)  Perla Svjetska putovanja d.o.o.

2) Discover Dalmatia d.o.o.

3) Plautilla travel agency

Predstavnike navedenih agencija pozivamo na roditeljski sastanak koji će biti 12. prosinca 2016. u kongresnoj dvorani Škole, a  na kojem će biti izabrana najpovoljnija ponuda:

1.  Perla svjetska putovanjau 16.10 - 16.25 sati

2. Discover Dalmatia u 16.25- 16.40 sati.

4.  Plautilla travel agency u 16.40-16.55 sati.

                                                                 s.  Mandica Starčević, ravnateljica.


[OPŠIRNIJE]SESTRE ZANINOVIĆ GOSTOVALE NA TRIBINI ZA MLADE
MANDICA STARČEVIĆ / datum: 3. 12. 2016. 23:48

Katehetski ured Šibenske biskupije i Družba sestara franjevki od Bezgrješne organizatori su i treće u nizu vjerskih tribina za mlade. U Katoličkoj osnovnoj školi, na uočnicu Druge nedjelje došašća, 3. prosinca, s mladima su se susrele i pružile osobno svjedočanstvo proslavljene hrvatske taekwondoašice Ana i Lucija Zaninović.

 

 


[OPŠIRNIJE]PROJEKT STRANIČNIK
Marina Goleš / datum: 1. 12. 2016. 12:07

Kako bi se učenici diljem svijeta povezali jedni s drugima Međunarodna udruga školskih knjižničara osmislila je projekt Straničnik čiji je osnovni cilj upoznavanje učenika putem razmjene straničnika. Iz naše su škole u navedenom projektu sudjelovali učenici koji pohađaju izvannastavnu aktivnost „Mali i veliki knjižničari“ te su napravljene straničnike poslali svojim školskim kolegama u Mađarsku u Lágymányosi Bárdos Lajos Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola.


[OPŠIRNIJE]ŠESTAŠI SU ''OTVORILI VRATA SAMOSTANA''
Martina Kolovrat / datum: 29. 11. 2016. 16:26

Naši su šestaši otvorili vrata samostana. U utorak 29. studenoga 2016., u pratnji učiteljica Marite Županović, Martine Kolovrat i s. Renate Azinović, uputili su se na dugo planiranu i dugo iščekivanu terensku nastavu. O redovnicima su učili na licu mjesta: tamo gdje oni žive i djeluju.


[OPŠIRNIJE]HRVANJE
Martina Kolovrat / datum: 26. 11. 2016. 17:20

Našu školu 23. i 25. studenoga posjetio je trener hrvanja Ignacije Valečić. Na satu tjelesne i zdravstvene kulture učenicima petih i šestih razreda prezentirao je sport hrvanje. Učenici su pažljivo slušali i izvodili sve vježbe, a na kraju sata najbolji učenici dobili su poziv da se priključe treniranju u hrvačkom klubu.


Ive Labor, prof. TZK


[OPŠIRNIJE]KREATIVNA RADIONICA U 3.A
MANDICA STARČEVIĆ / datum: 25. 11. 2016. 05:02

Sva djeca a i odrasli iznimno se raduju velikim kršćanskim blagdanima koje nam donosi mjesec prosinac.

Ususret Božiću, majka Ana Polverosi je 23. studenog u 3.a održala kreativnu likovnu radionicu te uključila sve učenike na njihovo veliko zadovoljstvo. Zahvaljujući krasnim idejama dogovorene su četiri tematske radionice.


[OPŠIRNIJE]"NE DIRAJTE MI RAVNICU"
MANDICA STARČEVIĆ / datum: 19. 11. 2016. 04:18

"Ne dirajte mi ravnicu jer ja ću se vratiti..." riječi su koje su godinama ispunjavale misli i srca stanovnika herojskog grada Vukovara. Nitko ne moze vratiti izgubljene duše koje su stajale na braniku naše domovine, ne moze obrisati nevine dječje suze...  ali može u tišini zapaliti svijeću, odati počast i reći hvala.


[OPŠIRNIJE]"UPOZNAJ SVOJA PRAVA"
MANDICA STARČEVIĆ / datum: 18. 11. 2016. 21:45

Društvo naša djeca Šibenik i Gradska knjižnica "Jurja Šižgorića" i ove su godine raspisali likovni natječaj za izradu stripova o dječjim pravima za djecu iz dječjih vrtića i osnovnih škola.


[OPŠIRNIJE]ČISTA VELIKA
Martina Kolovrat / datum: 17. 11. 2016. 17:51

Moje mjesto, selo – grad, nastavne su teme koje obrađuju učenici u prvom razredu. Budući da većina učenika prvašića Katoličke osnovne škole živi u gradskoj sredini,  njihove učiteljice 17. studenoga nastavu su odlučile organizirati na svježem zraku i u mirnom okruženju u gostima kod njihovih vršnjaka, prvašića iz Osnovne škole Čista Velika.


[OPŠIRNIJE]UČENICI VJERONAUČNE OLIMPIJADE I CARITATIVNE SKUPINE U POSJETI COO-U ŠUBIĆEVAC
Martina Kolovrat / datum: 16. 11. 2016. 21:23

Dvanaest učenika Vjeronaučne olimpijade i Caritativne skupine uputilo se u srijedu 16. studenoga 2016., zajedno s vjeroučiteljicom s. Renatom Azinović, u posjet Centru za odgoj i obrazovanje na Šubićevcu. Cilj im je bio barem na kratko susresti neke od onih koje u svojim (izvannastavnim) aktivnostima tako često spominju, a uz koje se svaka aktivnost mjeri isključivo mjerom čiste ljubavi.


[OPŠIRNIJE]HRVATSKA PREMIJERA FILMA ,,PO ČOVIKA“
Martina Kolovrat / datum: 16. 11. 2016. 06:49

Nakon svjetske premijere u Torontu, kratki film ,,Po čovika“ doživio je svoju hrvatsku premijeru u HNK Šibenik u petak, 11. studenog 2016. Film je pobjednik natječaja ,,Jedna slika iz Domovinskog rata“ koji su pokrenuli HAVC i Ministarstvo branitelja, a temeljen je na istinitoj priči povratka hrvatskog branitelja iz zarobljeničkog ratnog logora.


[OPŠIRNIJE]VJERONAUK U KORELACIJI S HRVATSKIM JEZIKOM I KNJIŽEVNOŠĆU
MANDICA STARČEVIĆ / datum: 6. 11. 2016. 12:12

U organizaciji Katehetskog ureda šibenske biskupije i Agencije za odgoj i obrazovanje – podružnice Split, održan je 5. studenog 2016. u Katoličkoj osnovnoj školi Stručni skup za vjeroučitelje u osnovnim i srednjim školama, te odgojiteljice u vjeri. Tema stručnog skupa bila je „Vjeronauk u korelaciji s Hrvatskim jezikom i književnošću“.


[OPŠIRNIJE]PROJEKT "ČITAM TI PRIČU"
Martina Kolovrat / datum: 4. 11. 2016. 08:21

3. studenog 2016. učenici 8.a i 8.b razreda Lucija Gojčeta, Valentina Podrug, Nika Benak, Franka Juraga, Nena Validžić-Ercegovac te Luka Ćevid i Jakov Marčić s učiteljicom Hrvatskog jezika Ivanom Milišić posjetili su učenike 1.b razreda i učiteljicu Sanju Bertić-Copić.

Razlog je bio realizacija projekta “Čitam ti priču”. Projekt je bio zamišljen kao način da se obilježi Mjesec hrvatske knjige, al ii povežu najmlađi i najstariji učenici škole.


[OPŠIRNIJE]DABAR - MEĐUNARODNO NATJECANJE IZ INFORMATIKE I RAČUNALNOG RAZMIŠLJANJA (II.dio)
Martina Kolovrat / datum: 13. 11. 2016. 22:13

U periodu od 7. - 11. studenog 2016. održalo se 1. međunarodno online natjecanje u informatici i računalnom razmišljanju u Hrvatskoj. Naša škola sudjelovala je i u probnom natjecanju koje se odvijalo u rujnu te ostvarila odlične rezultate.

Učenici četvrtih, petih i šestih razreda, njih 30-ak s nestrpljenjem je  čekalo nove izazove, nove zadatke, nove rezultate.  Zadatci su bili zanimljivi, pomalo drugačiji od uobičajenih i učenici su uložili puno truda u njihovo rješavanje. 


[OPŠIRNIJE]POSJET INTERLIBERU I MUZEJU SUVREMENE UMJETNOSTI
Marina Goleš / datum: 13. 11. 2016. 17:10

Tmuran i kišan dan nije mogao pokvariti dobro raspoloženje učenika Katoličke osnovne škole koji su 11. studenog 2016. krenuli u posjet Interliberu i Muzeju suvremene umjetnosti. U pratnji učiteljice Likovne kulture Milene Mikulandre i knjižničarke Marine Klarić šestero učenika koji pohađaju izvannastavne aktivnosti "Mali i veliki knjižničari" i "Likovna skupina" krenuli su prema Zagrebu kako bi na Interliberu kupili nove lektirne naslove, ali i posjetili stalni postav Muzeja suvremene umjetnosti.


[OPŠIRNIJE]GLAZBENA RADIONICA
MANDICA STARČEVIĆ / datum: 10. 11. 2016. 21:22

Poznato je da se glazbom obogaćuje dječji emocionalni svijet. Aktivnim uključivanjem u glazbu kod djece se potiče razvoj osjetila koja svakodnevno primaju nove sadržaje.

Radost glazbe učenicima 1.a razreda 10. studenog 2016. priredio je g. Tomislav Hršak, profesionalni glazbenik.

 


[OPŠIRNIJE]DONACIJA ZA DVORANU TZK
MANDICA STARČEVIĆ / datum: 10. 11. 2016. 15:58

Katolička osnovna škola doprinijela je malim udjelom u organizaciji 9. Cro vespa susreta održanog u Šibeniku, 9.-11. rujna ove godine. Kiša  je omela organizatore da večeru posluže na tvrđavi Barone.  Katolička osnovna škola ustupila je svoje prostorije za večeru. Uz uručenu zahvalnicu, Vespa klub Šibenik u znak zahvale obogatio je donacijom lopti našu školsku sportsku dvoranu. Lopte je uručio g. Zoran Ninić, tajnik Vespa kluba Šibenik. Hvala im na korisnom daru!

                                                                          Ive Labor, učitelj TZK


[OPŠIRNIJE]ŽUPANIJSKO NATJECANJE U ČITANJU NAGLAS
Marina Goleš / datum: 10. 11. 2016. 13:04

U srijedu 9. studenog 2016. godine u Gradskoj knjižnici "Juraj Šižgorić" održano je županijsko Natjecanje u čitanju naglas. Nakon uspješnog rezultata dviju naših učenica na gradskom natjecanju, osvojenog  2. mjesta u mlađoj kategoriji učenice Brune Belamarić (4.a) i osvojenog 1. mjesta u starijoj kategoriji, učenice Marijete Dugopoljac (6.b), jučer smo imali priliku bodriti Marijetu na županijskom Natjecanju u čitanju naglas na kojem je Marijeta osvojila 3. mjesto u svojoj kategoriji. Osim priznanja učenica je od Gradske knjižnice "Juraj Šižgorić" dobila knjigu Podijeljena mlade autorice Amande Hocking.


[OPŠIRNIJE]MARK TWAIN: "PUSTOLOVINE TOMA SAWYERA"
Martina Kolovrat / datum: 10. 11. 2016. 06:18

Međupredmetna korelacija kao poziv na suvremenu i kvalitetnu nastavu potakao je učiteljice Hrvatskog i Engleskog jezika, Maritu Županović i Kolindu Gabrilo, na stvaranje zajedničkog projekta o Marku Twainu i njegovom djelu “Pustolovine Toma Sawyera”.


[OPŠIRNIJE]"NE ŽELIM IĆI U KREVET"
MANDICA STARČEVIĆ / datum: 9. 11. 2016. 22:01

Bajke na djecu ostavljaju snažan dojam. Nerijetko se poistovjećuju s junacima priča te rado preuzimaju ideje i prijedloge za rješenja nekog problema.

Učenici 1.a razreda ugostili su 9. studenog 2016. u nastavi produženog boravka majku Neru Šunjerga koja ih je upoznala s likovima dosad im nepoznate bajke.


[OPŠIRNIJE]SVJETSKI DAN IZUMITELJA
MANDICA STARČEVIĆ / datum: 9. 11. 2016. 08:54

Učenici četvrtih razreda naše škole sudjelovali su u rujnu u likovnoj radionici koja je dio projekta "Upoznajmo hrvatsku znanstvenu baštinu". Radionicu je vodila dr. Marijana Borić, HAZU uz suradnju učiteljica produženog boravka četvrtih razreda Marine Jurin i Antonije Mamužić.

Radovi su izloženi 9. studenog 2016. u holu naše škole kada obilježavamo Svjetski dan izumitelja.

Učenici su se kroz crteže upoznali s najvažnijim Vrančićevim izumima te koliko su isti zaživjeli i  prisutni svugdje u svijetu i danas, 400 godina od objave skica njegovih izuma.


[OPŠIRNIJE]LIKOVNA SKUPINA: CROQUIS
MANDICA STARČEVIĆ / datum: 8. 11. 2016. 15:20

Likovna skupina predmetne nastave ovih dana je upoznala i vježbala kroki.

Kroki (francuski: Croquis) je brz i nedovršen crtež živog modela. Obično je gotov za nekoliko minuta (u našem slučaju dvije minute) nakon čega model promijeni pozu da bi se mogao nacrtati novi kroki.
Kratko trajanje poze odgovara modelu jer ne mora zadržavati pozu duže vrijeme. To također odgovara umjetnicima zato jer im pomaže u koncentriranju na bitne elemente poze. Uz ovu vrstu crtanja i poziranja, umjetnik jednostavno nema vremena nacrtati sve detalje pa ih nauči ignorirati i koncentrirati se na važne elemente. 

           Milena Mikulandra, učiteljica likovne kulture


[OPŠIRNIJE]ERO S ONOGA SVIJETA
MANDICA STARČEVIĆ / datum: 7. 11. 2016. 22:51

Opera "Ero s onoga svijeta" skladana je na tekst književnika Milana Begovića i jedna je od rijetko izvođenih hrvatskih opera na stranim pozornicama. Opera je puna prekrasnih narodnih napjeva koje je Jakov Gotovac uklopio u svoje djelo. Prvi put je izvedena u Zagrebu daleke 1935. godine.

Radnja opere podijeljena je u tri čina te opisuje preodijevanje bogatog seljaka Miće koji se predstavlja da dolazi s onoga svijeta u namjeri da ispita odanost djevojke Đule koju voli. Bogat niz komičnih situacija i zapleta čini operu zanimljivom svakom gledatelju.


[OPŠIRNIJE]CRKVE NAŠEG GRADA
MANDICA STARČEVIĆ / datum: 3. 11. 2016. 20:28

Vizualna prepoznatljivost grada ističe se kroz spomenike sakralnog, profanog i fortifikacijskog karaktera, kao dio kulturne baštine grada. To su djela povijesnog, društvenog, religijskog i umjetničkog značaja. Crkvu gradi vjera čovjeka i društva potaknuta Božjim nadahnućem i uobličuje ju u mjesto susreta čovjeka s Bogom, ugrađujući pri tome u nju umjetničku vrijednost koja se očituje vanjštinom i interijerom građevine. Kroz stoljeća društvo je gradilo različite tipove crkvi, koje su bile veće i manje, ali cilj je bio uvijek isti - gradnjom dati najbolje od sebe bilo materijalno, bilo idejno. Što bi značilo da su crkvene građevine simboli vjere i vremena u kojem su građene i iznad svega Božje prisutnosti među nama.


[OPŠIRNIJE]SVJETSKI DAN GRADA
Marina Goleš / datum: 3. 11. 2016. 10:26

31. listopada obilježava se Svjetski dan grada pa su se povodom toga učenici sedmih razreda, kroz nastavne predmete Engleskog jezika i Likovne kulture, upoznali s kulturnim znamenitostima gradova Washington DC-a i New Yorka. Pretraživali su različite izvore znanja i izradili plakate  te likovne radove.

 

Navedene učeničke radove možete pogledati u holu škole.

 


[OPŠIRNIJE]POSJET ULJARI
MANDICA STARČEVIĆ / datum: 3. 11. 2016. 08:25

U vrijeme kad se u našim krajevima među ljudima često može čuti kako su rodile masline, koliko su kilograma pobrali i koliko su dale masline, kada nam se čini da svaka tema razgovora završi na maslinama, a uljare su pune maslinara koji čekaju svoje ulje, Ekološka skupina naše škole koja uključuje učenike od prvih do četvrtih razreda posjetili su 2. studenog  Uljaru Brodarica. 


[OPŠIRNIJE]MASLINA - DRVO ŽIVOTA
Martina Kolovrat / datum: 30. 10. 2016. 15:47

Maslina - simbol mira, svetosti, dugovječnosti od davnina je prisutna na Zemlji.
28. listopada obilježen je u našoj školi dan te tisućljetne biljke.
Cijeli protekli tjedan djelatnici naše škole i učenici sa svojim učiteljicama koristili su svaki sunčani dan za boravak u školskom masliniku i branje maslina.Uz priču, smijeh i veselje marljive ručice naših učenika punile su kantice tim vrijednim i cijenjenim plodovima.


[OPŠIRNIJE]ŠKOLSKO NATJECANJE U ČITANJU NAGLAS
Marina Goleš / datum: 28. 10. 2016. 23:00

Posljednjih godina svjedoci smo sve većeg rada učitelja, knjižničara, ali i roditelja na promicanju dječjeg čitanja. Nove tehnologije sve su više zaokupile dječju pažnju te se s vremenom pojavila zabrinutost za održavanjem pisane riječi kod sviju članova društva, a pogotovo djece. Školsko Natjecanje u čitanju naglas koje se odvijalo u Katoličkoj osnovnoj školi 27. listopada 2016. godine dalo nam je nadu, a djelomično i potvrdu, kako se kvalitetnim radom sviju ipak neće zaboraviti pisana riječ već će živjeti još dugo, dugo.


[OPŠIRNIJE]eTWINNING - PRVI KORACI
Martina Kolovrat / datum: 27. 10. 2016. 18:25

eTwinning je zajednica škola u Europi koja nudi platformu za odgojno-obrazovne djelatnike (učitelje, ravnatelje, knjižničare...), koji rade u školama i dječjim vrtićima europskih država sudionica eTwinninga. Na ovaj način članovi mogu komunicirati, surađivati, razvijati projekte, razmjenjivati znanja i iskustva te postati dijelom najzanimljivije obrazovne zajednice u Europi.


[OPŠIRNIJE]NAPREDOVANJE U ZVANJU
MANDICA STARČEVIĆ / datum: 26. 10. 2016. 09:51

„Ne predaje učitelj ono što želi,
ne predaje učitelj ono što zna,
učitelj predaje ono što jest.“ …

 

… Izreka je koja se odnosi na učitelje koji kvalitetno obavljaju svoj poziv. Osim uspjeha svojih učenika i zahvale roditelja, učitelji mogu napredovati u zvanju. Stoga smo izrazito ponosni što je i naša učiteljica Antonija Mamužić, učiteljica razredne nastave 13. listopada 2016. u Zagrebu promovirana u zvanje mentora.


[OPŠIRNIJE]NATJEČAJ "UČINIMO NAŠU KNJIŽNICU LJEPŠOM!"
Marina Goleš / datum: 24. 10. 2016. 13:18

Povodom Međunarodnog dana školskih knjižnica koji se obilježava 24. listopada 2016. Knjižnica Katoličke osnovne škole za učenike je priredila natječaj "Učinimo našu knjižnicu ljepšom!" Osnovni cilj ovog natječaja bio je izraditi najljepši držač za knjige kojeg su učenici trebali napraviti u krugu svoje obitelji koristeći razne materijale kako bi krasili prostor knjižnice. Tri najljepša rada stoga su se odlučila nagraditi prigodnim nagradama čija će dodjela biti u četvrtak 27. listopada kada će se provesti školsko natjecanje Natjecanja u čitanju naglas. Svi ostali sudionici dobit će zahvalnicu za sudjelovanje u natječaju.

1. mjesto: Nika Nanjara, 2.a

2. mjesto: Ela  i Gabi Koludrović, 6. b i 3. b

3. mjesto: Klara Begura, 3.b

Čestitamo pobjednicima!!


[OPŠIRNIJE]DAN ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE
Martina Kolovrat / datum: 22. 10. 2016. 21:35

U petak,  21. listopda 2016. u holu škole smo kratkim programom obilježili i zahvalili Bogu na bogatstvu plodova kojima nas nesebično svakodnevno dariva.


[OPŠIRNIJE]PREZENTACIJA SLIKOVNICE "VODA I ČOVJEK - KORIŠTENJE VODA"
Marina Goleš / datum: 18. 10. 2016. 13:05

U organizaciji Hrvatskih voda koje su u okviru edukativnog dječjeg programa izradile slikovnice "Život uz rijeku- Poplave", "Voda izvor života - Zaštita voda" i "Čovjek i voda - Korištenje voda" u kongresnoj dvorani naše škole se u utorak 18. listopada prezentirala posljednja u nizu spomenutih slikovnica: "Čovjek i voda- Korištenje voda". Na zanimljiv i edukativan način učenici trećih i četvrtih razreda upoznali su se s Hrvojem, malenom kornjačom kroz čije pustolovine otkrivamo moć vode i načine njena korištenja. 


[OPŠIRNIJE]NATJECANJE U SPRETNOSTI VOŽNJE BICIKLOM
Martina Kolovrat / datum: 5. 12. 2016. 18:21

S ciljem edukacije djece o sigurnom sudjelovanju u prometu, 19. listopada 2016. na parkiralištu kod igrališta Dražena Petrovića na Baldekinu održano je natjecanje u spretnosti vožnje biciklom pod organizacijom biciklističkog kluba Faust Vrančić i MUP-a. Na natjecanju je sudjelovao i Mate Đaković (5.b), i osvojio drugo mjeto u svojoj kategoriji, a četvrto u ukupnom poretku. Bravo Mate !

Ive Labor, učitelj TZK


[OPŠIRNIJE]4. A U POSJETU DOMU ZA STARIJE I NEMOĆNE "CVJETNI DOM" ŠIBENIK
Martina Kolovrat / datum: 20. 10. 2016. 09:21

Nismo svi stvoreni da radimo velike stvari ali zato možemo raditi male stvari s puno ljubavi..
 

 


[OPŠIRNIJE]PRVAŠI I DRUGAŠI U POSJETU KOŠARKAŠKOM KLUBU “JOLLY JBS“
Martina Kolovrat / datum: 20. 10. 2016. 09:12

Kako osmisliti nesvakidašnji  sat tjelesne i zdravstvene kulture, dana 19. listopada demonstrirali su nam  košarkaši i treneri KK „Jolly JBS“.


[OPŠIRNIJE]DJEČJI TJEDAN
Martina Kolovrat / datum: 11. 10. 2016. 19:14

I ove godine u našoj školi je obilježen Dječji tjedan. Potaknuti aktivnostima  koje Savez Društava Naša djeca održava diljem Hrvatske i 4.b razred se uključio u obilježavanje tog važnog tjedna.

Motiv ovogodišnjeg dječjeg tjedna je bio „Neka igra bude dio dječjeg odrastanja“.


[OPŠIRNIJE]EUROPSKI TJEDAN MOBILNOSTI
MANDICA STARČEVIĆ / datum: 24. 9. 2016. 12:27

Svake godine od 16. do 22. rujna u Europi se obilježava Europski tjedan mobilnosti, najveći događaj posvećen održivom urbanom prometu. Cilj ove manifestacije, čiji je organizator Europska komisija, je da potakne građane na akciju i borbu protiv zagađenja što ga uzrokuje povećanje motoriziranog prometa u urbanim sredinama te tako poboljša kvaliteta vlastitog života. Ovogodišnja tema Europskog tjedna mobilnosti je "Pametna i održiva mobilnost - ulaganje u Europu".


[OPŠIRNIJE]OBILJEŽEN DAN JABUKA
MANDICA STARČEVIĆ / datum: 20. 10. 2016. 12:46

 “Jedna jabuka na dan tjera doktora iz kuće van!” -  poznata je narodna poslovnica koja govori o jabuci kao kraljici voća. Svjetski dan jabuka počeo je 1990. godine u Londonu organizacija Common Ground s ciljem promicanja njenih zdravstvenih kvaliteta i upoznavanja mnogobrojnih sorti jabuke.

S vremenom su tradiciju obilježavanja Dana jabuka i drugdje u svijetu prihvatile brojne škole, restorani, organizacije i udruge promičući na taj način važnost jabuke u zdravlju i prehrani ljudi.


[OPŠIRNIJE]POSJET DVORANI KOŠARKAŠKOG KLUBA "JOLLY JBS"
Martina Kolovrat / datum: 18. 10. 2016. 07:20

Sat tjelesne i zdravstvene kulture za učenike 3. i 4. razreda naše škole danas je, 17. listopada, izgledao malo drugačije no inače. Mjesto održavanja sata bila je dvorana Košarkaškog kluba "Jolly JBS", a učitelji košarkaši i treneri kluba.


[OPŠIRNIJE]PRVENSTVO OSNOVNIH ŠKOLA GRADA ŠIBENIKA U BICIKLIZMU
Martina Kolovrat / datum: 18. 10. 2016. 07:14

Povodom obilježavanja 950. obljetnice prvog spomena Šibenika, Biciklistički klub Fortica organizirao je Prvenstvo osnovnih škola grada Šibenika u biciklizmu u kategorijama od četvrtih do osmih razreda.
 


[OPŠIRNIJE]ZAHVALA VESPA KLUBA ŠIBENIK NAŠOJ ŠKOLI
Martina Kolovrat / datum: 17. 10. 2016. 20:24


U Gradskoj knjižnici ''Juraj Šižgorić'' u Šibeniku u ponedjeljak 17. listopada 2016., u organizaciji Vespa kluba Hrvatska i Vespa kluba Šibenik otvorena je izložba 9. Cro vespa susreta održanog 9.-11. rujna ove godine.

 


[OPŠIRNIJE]IZRADA TAKTILNE SLIKOVNICE "RUŽNO PAČE"
Marina Goleš / datum: 17. 10. 2016. 09:11

Bajka Ružno pače Hansa Christiana Andersena prekrasna je bajka koja se bavi temom različitosti. Mali ružni pačić koji se na kraju pretvara u prekrasnog labuda tijekom bajke proživljava niz nedaća i biva neshvaćen u svijetu koji ga okružuje. Upravo iz tog razloga navedena je bajka izabrana za obilježavanje Međunarodnog dana bijelog štapa koji se prigodnom radionicom 14. listopada 2016. obilježio u Knjižnici Katoličke osnovne škole. 


[OPŠIRNIJE]POSJET METEOROLOŠKOJ POSTAJI VIDICI
Martina Kolovrat / datum: 15. 10. 2016. 13:07

Djelomično sunčano uz promjenjivu naoblaku. Na Jadranu vjetrovito uz umjereno i jako jugo. Najniža temperatura od 12 do 17, a najviša dnevna od 18 do 23°C. 
Tako je prema DHMZ-u glasila prognoza za Jadran za 14. listopada 2016. 


[OPŠIRNIJE]NOVI RAZREDNI GOST
MANDICA STARČEVIĆ / datum: 15. 10. 2016. 06:19

Niz radionica i posjeta roditelja učenika 1.a razreda nastavio se i tijekom tekućeg mjeseca.

Učenike je 14. listopada posjetila gđa Kristina Bulat koja je učenike educirala  o načinima higijene i o njezi kose. Nakon dobivenih odgovora na pitanja znatiželjnih učenika o nametnicima u kosi, gđa Kristina je izradila frizure po osobnim željama.


[OPŠIRNIJE]POSJET HRVATSKOJ POŠTI ŠIBENIK
Marina Goleš / datum: 10. 10. 2016. 12:57

Povodom Svjetskog dana pošte koji se obilježava 10. listopada, još pomalo uspavani učenici 2.a i 2.b razreda, odlučili su krenuti u posjet Hrvatskoj pošti Šibenik. Dočekala ih je gospođa Tea Zekanović, voditeljica područja Hrvatske pošte Šibenik te ih je zatim strpljivo provela kroz poštu. Na samom ulazu ispričala im je priču o simbolima pošte, trubi i žutoj boji koji predstavljaju poštu u cijelom svijetu.


[OPŠIRNIJE]POSJET DJEČJEM VRTIĆU BLAŽENA HOZANA
MANDICA STARČEVIĆ / datum: 8. 10. 2016. 06:53

"Ljubav prije svega" geslo je ovogodišnjeg Dječjeg tjedna - tradicionalne godišnje akcije i aktivnosti posvećene djeci koja se obilježava svake godine u prvom punom tjednu u mjesecu listopadu.

Iako je tjedan gotovo na izmaku, učenici prvih razreda, 7. listopada 2016. dali su svoj doprinos Dječjem tjednu aktivnim i kreativnim druženjem u Dječjem vrtiću Blažena Hozana. Nestašni i zaigrani učenici vrijedno su se pripremali proteklih dana kako bi razveselili mališane u obližnjem vrtiću.


[OPŠIRNIJE]DAN NEOVISNOSTI
MANDICA STARČEVIĆ / datum: 7. 10. 2016. 20:45

8. listopada slavimo 25. godišnjicu otkako je Hrvatski sabor 1991. proglasio Hrvatsku neovisnom i samostalnom državom. Ovaj veliki dan u Hrvatskoj se obilježava kao blagdan od 2001. godine.

Prigodan program povodom Dana neovisnosti u našoj školi upriličen je putem školskog razglasa.


[OPŠIRNIJE]DJEČJI FESTIVAL U KINU
MANDICA STARČEVIĆ / datum: 6. 10. 2016. 15:33

Sigurno ne postoji dijete koje nije bar jednom poželjelo imati kućnog ljubimca?! Upravo potaknuti tom mišlju, od jutra je u našoj školi vladalo veselo raspoloženje.

Naime, učenici razredne nastave su sa svojim učiteljicama, u sklopu godišnjeg plana i programa medijske kulture, posjetili CineStar Šibenik. Prikazana nam je animirana komedija Tajni život kućnih ljubimaca u sklopu 3. dječjeg festivala CineStara diljem RH. 


[OPŠIRNIJE]BLAGDAN SVETOG FRANJE ASIŠKOG
Martina Kolovrat / datum: 6. 10. 2016. 06:05

"Hvalite i blagoslivljajte Gospodina moga, zahvaljujte njemu, služite njemu svi u poniznosti velikoj ... ." Mnogo je svetaca koji nose ime Franjo. Najpoznatiji je Franjo Asiški, rođen 1182. u Asizu u Italiji. Obraćenjem od veselog, bogatog i opuštenog života, siromaštvom i poniznošću slijedeći Isusa Krista, ovaj svetac živio je i propovijedao svoju vjeru. 


[OPŠIRNIJE]DAN ANĐELA ČUVARA
Marina Goleš / datum: 4. 10. 2016. 10:21

„Anđele čuvaru mili, svojom snagom me zakrili...“ molitva je koju znaju i vole sva djeca svijeta. Svatko od nas ima svog anđela čuvara, oni štite našu dušu, oplemenjuju naš život. Dan anđela čuvara, koji se obilježava 2. listopada, ove godine u našoj školi obilježavamo kroz cijeli ovaj tjedan  tako što je svako odjeljenje nižih razreda anđeo čuvar odjeljenju viših razreda i obrnuto.


[OPŠIRNIJE]DABAR - MEĐUNARODNO NATJECANJE IZ INFORMATIKE I RAČUNALNOG RAZMIŠLJANJA
Martina Kolovrat / datum: 2. 10. 2016. 07:37

DABAR je međunardno natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja. Osmišljen je kako bi se svoj djeci omogućilo jednostavno sudjelovanje kroz online natjecanje, koje se sastoji od niza izazovnih zadataka osmišljenih od strane stručnjaka iz pedesetak zemalja. Isto tako sudjelovanjem se želi učenicima pokazati da računalo nije samo igračka za društvene mreže ili gledanje filmova nego izvor zanimljivih logičkih zadataka koji učenje i razvoj računalnog razmišljanja čine zanimljivijim i dinamičnijim. 


[OPŠIRNIJE]NATJEČAJ "MOJA PRVA KNJIGA" - ZAVRŠNA SVEČANOST I DODJELA NAGRADA
Martina Kolovrat / datum: 1. 10. 2016. 17:01

Završna priredba i svečana dodjela nagrada za sudionike natječaja Moja prva knjiga održana je 29. rujna 2016. godine u Karlovcu. Dom oružanih snaga HV Zrinski pretvorio se u mjesto nezaboravnih doživljaja, maštovitog šarenila i dječjih snova. Dodjelom nagrada stavljen je i završni pečat na ovu nezaboravnu pustolovinu kojom su putovale i učenice naše škole. 

 


[OPŠIRNIJE]POSJET ŠKOLSKOJ KNJIŽNICI
Marina Goleš / datum: 30. 9. 2016. 13:59

Ove školske godine, nešto ranije nego inače, učenici 1.b razreda zajedno sa svojom učiteljicom, odlučili su 30. rujna 2016. posjetiti školsku knjižnicu i postati njeni članovi. Pokucavši tiho na vrata i pristojno pozdravivši znatiželjno su otvorili vrata knjižnice. U njoj ih je dočekala školska knjižničarka s kojom su započeli ugodan razgovor.


[OPŠIRNIJE]TRKA ZA MOJ GRAD
Martina Kolovrat / datum: 30. 9. 2016. 06:14

Na blagdan Svetog Mihovila i Dana grada i ove je godine, 29. rujna, u poslijepodnevnim satima, trim staza na Šubićevcu bila mjesto održavanja sada već tradicionalne utrke polaznika dječjih vrtića, učenika osnovnih i srednjih škola – Trke za moj grad. Trka se održala u organizaciji Društva Naša djeca i Grada Šibenika  u suradnji sa Županijskim aktivom učitelja tjelesne i zdravstvene kulture. 


[OPŠIRNIJE]OBILJEŽAVANJE DANA GRADA PLESOM I FOTOGRAFIJOM
Martina Kolovrat / datum: 28. 9. 2016. 20:35

Rujan je mjesec u kojem slavimo Dan grada Šibenika i njegovog zaštitnika, svetog Mihovila. Ove ga godine posebno slavimo jer se prije točno 950 godina, u povelji Kralja Petra Krešimira IV., prvi put spominje ime Šibenika.


[OPŠIRNIJE]SVETI MIHOVIL, ZAŠTITNIK GRADA ŠIBENIKA
Martina Kolovrat / datum: 28. 9. 2016. 15:54

Ti znaš kako grad taj volin,

Kano život svoj:

Zato, Bože, tebe molin,

Čuvaj grad ti moj!

Danas, 28. rujna, u našoj školi održana je priredba u čast nadolazećeg blagdana svetog Mihovila, zaštitnika Grada i Biskupije.

S obzirom da se ove godine slavi 950 godina od prvog spomena Šibenika, izvedba je bila usmjerena iskazivanju ljubavi prema našem gradu.


[OPŠIRNIJE]MIHOVILU I GRADU NA DAR - PROGLAŠENJE NAJBOLJIH
Martina Kolovrat / datum: 28. 9. 2016. 05:51

Nagradni natječaj koji je raspisao Katehetski ured šibenske biskupije Mihovilu i gradu na dar  izazvao je veliko zanimanje učenika i njihovih mentora s područja cijelog grada i okolice. Na natječaj je pristiglo više od 100 dječjih likovnih i literarnih radova. Različite tehnike, boje, veličine, stilovi, rime…. 


[OPŠIRNIJE]"FAUST VRANČIĆ" U KATOLIČKOJ OSNOVNOJ ŠKOLI
Martina Kolovrat / datum: 28. 9. 2016. 05:40

Učenici četvrtih razreda okupili su se u utorak, 27. rujna 2016. u oratoriju kako bi sudjelovali u likovnoj radionici „Faust Vrančić“ koja je dio projekta „Upoznajmo hrvatsku znanstvenu baštinu“ pod vodstvom dr. sc. Marijane Borić, znanstvene suradnice u HAZU.


[OPŠIRNIJE]8.a I 8.b - ISTROM UZDUŽ I POPRIJEKO
MANDICA STARČEVIĆ / datum: 23. 9. 2016. 22:27

Učenici 8.a i 8.b putovali su na ekskurziju u Istru, 13.-16. rujna. S njima su u pratnji bili razrednici Mladen Šunjara i Milena Mikulandra te učiteljica geografije Antonia Petković. Kako im je bilo ... Doznajte u nastavku!

 

 

Nek svi čuju, nek svi vide

Na ekskurziju se ide.

Pumpa jedna, pumpa druga

Ispred nas je cesta duga.

 

Prvog dana do Trsata 

Srca svoga otvorili vrata

Gospi dragoj molitvama

Da bi vazda bila s nama.

 

Spustili se tad do Rijeke

Kupiti sitnice neke.

Po Korzu se prošetali

I malo "slikavali".


[OPŠIRNIJE]RAZREDNI GOST U 1.A
MANDICA STARČEVIĆ / datum: 23. 9. 2016. 06:21

Suradnja učitelja i roditelja je neizostavan dio uspješnog odgojno-obrazovnog procesa dok međusobno partnerstvo pospješuje obrazovanje i odgoj te ima pozitivan utjecaj na dijete.

Roditelji učenika 1.a spremno su prihvatili poziv za sudjelovanje u nastavnom procesu produženog boravka tijekom nastavne godine. Cilj gostovanja je unapređenje razrednog ozračja, međusobno upoznavanje i stvaranje obiteljsko-školske zajednice.


[OPŠIRNIJE]POŠTUJTE NAŠE ZNAKOVE
MANDICA STARČEVIĆ / datum: 19. 9. 2016. 23:09

S početkom nastavne godine, djeca su sve češći sudionici  u prometu. Istraživanja pokazuju da su, upravo, ona jedna od najugroženijih skupina na prometnicama.

U sklopu Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa, 19. rujna 2016., učenike prvih razreda posjetila je gđa Anita Matić, djelatnica PU Šibensko-kninske.


[OPŠIRNIJE]SUSRET SA ZLATNIM OLIMPIJCIMA
MANDICA STARČEVIĆ / datum: 14. 9. 2016. 15:26

Svi smo ljetos bili ponosni na osvojene medalje naših sudionika na OI.

Susresti dvojicu zlatnih olimpijaca Šimu Fantelu i Igora Marenića i s njima jedriti imali su čast predstavnici učenika naše škole četvrtih, petih i šestih razreda 14. rujna u D-Marin Mandalina, u pratnji voditelja računovodstva barba Šime Petrovića, pedagoginje Ivane Bakotić i učitelja Tjelesne kulture Ive Labora.

U školu su se učenici vratili prepuni lijepih dojmova, oduševljeni i vrlo uzbuđeni. Posebno su radosni učenici koji treniraju jedrenje. A jedrili su i učenici koji su se u početku nećkali. 


[OPŠIRNIJE]"POĐI ZA MNOM"
Martina Kolovrat / datum: 13. 9. 2016. 16:17

Nova aplikacija za djecu ''Pođi za mnom''
Razni sadržaji u slici, stripu ili videu, osobne iskaznice svetaca, razmišljanja uz nedjeljna evanđelja za obitelj ili dijecu, igre... (preuzeto s www.laudato.hr)

Više pogedajte klikom na sliku.


[OPŠIRNIJE]ZAZIV DUHA SVETOGA
Martina Kolovrat / datum: 7. 9. 2016. 12:39

Kao što se novo vino ulijeva u nove mješine, tako je i Katolička osnovna škola novu školsku godinu započela novim zazivom Duha Svetoga i blagoslovom. On je u srijedu 7. rujna 2016. došao po rukama novoga šibenskoga biskupa mons. Tomislava Rogića. Bio je to i njegov prvi službeni susret s učenicima. 


[OPŠIRNIJE]SVEČANI PRIJEM UČENIKA U PRVI RAZRED
Martina Kolovrat / datum: 6. 9. 2016. 08:35

Dječji smijeh, veselje, radost i uzbuđenje oživjeli su danas našu školu. Poseban je to i svečan dan za naše prvašiće koji su uz pratnju svojih roditelja ispunili kongresnu dvoranu.
U prigodnom programu nastupio je zbor izvodeći himnu RH, himnu škole i pjesmu "Danas je svečan dan..." Veliko oduševljenje svih prisutnih svojim nastupom izazvali su učenici Mirta Gatara i Ivano Jurić izvedbom pjesme "Zaveslaj na pučinu".


[OPŠIRNIJE]STRUČNI SKUP U KATOLIČKOJ OSNOVNOJ ŠKOLI
MANDICA STARČEVIĆ / datum: 27. 8. 2016. 10:13

"Učenje bez razmišljanja je prazno, razmišljanje bez učenja je opasno." Lao Tse

Uoči početka nove školske godine u našoj školi održan je jednodnevni Županijski stručni skup za učitelje razredne nastave Šibensko-kninske županije. U organizaciji Agencije za odgoj imobrazovanje, podružnica Split i više savjetnice za razrednu nastavu Jadranke Domazet 26. kolovoza još se jednom napunila naša kongresna dvorana. Punim nazivom "Pedagoške kompetencije učitelja i etičko obrazovanje u osnovnim školama" te sadržajem i smislom, stručni skup je nadopunio znanja i vještine prisutnih učitelja.


[OPŠIRNIJE]DUHOVNA OBNOVA DJELATNIKA
Martina Kolovrat / datum: 23. 8. 2016. 11:41

Svaki početak je težak. Pogotovo nakon godišnjeg odmora…

Kako bi nam početak školske godine bio lakši, već tradicionalno imamo organiziranu duhovnu obnovu kako bi radosni i ispunjeni duhom  krenuli u nove radne izazove.

Ova duhovna obnova iz jednog je razloga bila posebna;  posebna zbog toga što ju je predvodio novi šibenski biskup mons. Tomislav Rogić. A gdje bi nas novi biskup mogao povesti nego u svoj ˝bivši kraj…˝


[OPŠIRNIJE]MINISTAR POSJETIO NAŠU ŠKOLU
MANDICA STARČEVIĆ / datum: 6. 8. 2016. 19:09

Ministar MZOS g. Predrag Šustar sa svojom pratnjom posjetio je našu školu. Dočekali su ga o. biskup u miru mons. Ante Ivas, šibenski o. biskup mons. Tomislav Rogić i ravnateljica s. Mandica Starčević.

Domaćini su gostima pokazali prostore škole i predstavili odgojno-obrazovni rad u njoj te ih upoznali s planovima za budućnost. Zahvalili su i na svim dosadašnjim oblicima suradnje i podrške koje MZOS daje školi kroz sve godine njezina djelovanja.


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST
Martina Kolovrat / datum: 20. 8. 2016. 18:41


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju