preskoči na sadržaj

Katolička osnovna škola Šibenik

Login
Brojač posjeta
Ispis statistike od 4. 9. 2015.

Ukupno: 255753
Danas: 25
Kalendar
« Lipanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Tražilica
Vijesti iz knjižnice
PRVAŠI UPOZNAJU KNJIŽNICU
Marina Klarić / datum: 21. 10. 2021. 15:36

Tijekom listopada prvaši su prvi put posjetili knjižnicu!


[OPŠIRNIJE]OBRADA LEKTIRE L. BAUER : TRI MEDVJEDA I GITARA
Marina Klarić / datum: 23. 3. 2021. 20:37

Danas je u školskoj knjižnici bilo posebno veselo. Šk. knjižničarka s učenicima je obrađivala lektiru Tri medvjeda i gitara. 

  

Malo se prepričavalo, imitiralo, zabavljalo, ali i pisalo i učilo...


[OPŠIRNIJE]OBILJEŽAVANJE SVJETSKOM DANA OSOBA SA SINDROMOM DOWN
Marina Klarić / datum: 23. 3. 2021. 18:38

Down Syndrome International odredio je 21. ožujka kao Svjetski dan osoba sa sindromom Down. Toga dana različitim se aktivnostima želi podići svijest o razumijevanju različitosti među djecom i odraslima.

Učenici 3. a razreda s edukacijskom rehabilitatoricom M. Rupić i školskom knjižničarkom M. Klarić obilježili su Svjetski dan osoba sa sindromom Down. Nakon pročitane priče J. Moore - Mallinos Moja prijateljica ima Downov sindrom, učenicima su se kroz kratku prezentaciju željele prikazati osnovne značajke djece sa sindromom Down ali i sva toplina i emocije koju ova djeca pružaju.

    

 


[OPŠIRNIJE]
[OPŠIRNIJE]RADIONICA POVODOM GODINE ČITANJA 2021.
Marina Klarić / datum: 18. 3. 2021. 11:51

2021. godina proglašena je Godinom čitanja. Iz tog razloga u mnogim kulturnim ustanovama tijekom ove godine provodit će se brojna kulturna događanja koja će biti usmjerena upravo na čitanje.

U našoj školi školska knjižničarka Marina Klarić organizirala je radionicu pod nazivom Interpretativno čitanje koja je realizirana 17. ožujka 2021. godine s 4. b razredom. Učenici su se na radionici upoznali s različitim načinima čitanja, kroz brojalice i trajalice uvježbavali su izgovor glasova te su dobili upute za dobro interpretativno čitanje koje su potom uvježbavali na ulomku romana N. Pulića Ključić oko vrata.

Učenici su aktivno sudjelovali na radionici te su usvojili nova znanja koja će moći primijeniti u svakodnevnom čitanju literarnih tekstova. 

 


[OPŠIRNIJE]MEĐUNARODNI DAN DARIVANJA KNJIGA
Marina Klarić / datum: 2. 3. 2021. 14:35

U brojnim zemljama diljem svijeta 14. veljače obilježava se Međunarodni dan darivanja knjiga. Povodom toga dana mnoge knjižnice organiziraju sabirne akcije prikupljanja knjiga koje se potom prosljeđuju potrebitima.

I naša je škola i ove godine organizirala akciju koja je trajala od 12. do 19. veljače 2021. Akciju su organizirale učiteljice Hrvatskog jezika Ivana Milišić i Marita Županović te knjižničarka Marina Klarić.

Mnogi učenici osjetili su potrebu uključiti se i darovati nešto svoje. U ovoj teškoj godini koja je za nama vrlo smo dobro naučili koliko je lijepo darivati one kojima je potrebno. Učenici su tako donosili knjige koje su prerasli, a neki su od njih čak i kupili nove. 

Zahvaljujemo svima na sudjelovanju u akciji. Nemojte nikada zaboraviti koliko je lijepo pomagati!


[OPŠIRNIJE]OBRADA LEKTIRE E. PEROCI: MACA PAPUČARICA
Marina Klarić / datum: 22. 2. 2021. 17:58

U petak 22. veljače 2021. godine učenici 1. b razreda dva školska sata boravili su u knjižnici kako bi se upoznali s književnim djelom E. Peroci: Maca papučarica.

Nakon poslušane priče jednog kreativnog tate učenici su knjižničarki otkrili pospremaju li oni svake večeri svoje papuče i na koji način pomažu roditeljima u pospremanju nereda. 

Svoje kreativne sposobnosti pokazali su izrađivanjem papučica koje krase pano naše knjižnice!

 

 

 


[OPŠIRNIJE]DAN BEZ ZAKASNINE U GK "JURAJ ŠIŽGORIĆ"
Marina Klarić / datum: 16. 2. 2021. 13:53


[OPŠIRNIJE]AKCIJA PRIKUPLJANJA KNJIGA
Marina Klarić / datum: 11. 2. 2021. 12:33


[OPŠIRNIJE]MALI I VELIKI KNJIŽNIČARI PREPORUČUJU!
Marina Klarić / datum: 10. 2. 2021. 12:55

Pogledajte koje vam naslove preporučuju Mali i veliki knjižničari!


[OPŠIRNIJE]DAN SIGURNIJEG INTERNETA
Marina Klarić / datum: 9. 2. 2021. 12:39

Danas je knjižničarka Marina Klarić s učenicima 3. a razreda obilježila Dan sigurnijeg interneta. Nakon pročitane priče o Tri praščića, čija se radnja poistovjećuje s opasnostima koja vrebaju putem interneta, učenici su izrađivali kuće iz priče od najednostavnijih, onih malo težih i najtežih, ujedno najsigurnijih lozinki.

Na samom kraju sata provedeno je kratko istraživanje o učeničkim navikama korištenja interneta i društvenih mreža.

Priču o Tri praščića u digitalnom obliku možete pročitati na klikom na poveznicu:

https://drive.google.com/file/d/1HqiJGIq-J4WRMw1AXnqCpF1ibTmb1D2Q/view

 

 

 


[OPŠIRNIJE]2021. GODINA ČITANJA
Marina Klarić / datum: 5. 2. 2021. 09:20

Hrvatsko čitateljsko društvo u Godini čitanja osmislilo je program Čitateljski izazovi HČD-a. Svaki mjesec na mrežnoj stranici HČD-a objavit će se po jedan izazov u kojem mogu sudjelovati zaljubljenici čitanja.

Veljača je mjesec ljubavi tako da je ovaj mjesec posvećen djelima ljubavne tematike. Na Listi preporučenih književnih djela možete pronaći naslove razvrstane u kategorije "Najmlađi", "Djeca" i "Mladi i odrasli".

Pozivaju se svi da popodnevna provedu uz knjigu i svoje dojmove u obliku riječi, videa ili slike pošalju na hcd@hcd.hr .


[OPŠIRNIJE]SVJETSKI DAN ČITANJA NAGLAS
Marina Klarić / datum: 3. 2. 2021. 18:34

Školska knjižničarka Marina Klarić 3. veljače 2021. godine s 2.b razredom naše škole odlučila je obilježiti Svjetski dan čitanja naglas.

U školskoj se knjižnici danas čitala slikovnica I. Guljašević Drveni neboder koja nas upoznaje sa šumskim sustanarima jednog zanimljivog nebodera. Gospodin Krtić, gospodin Ježek i gospođica Vjeverić samo su neki od likova koji se nalaze u slikovnici ove nagrađivane autorice.

Nakon pročitane slikovnice učenici su dobili zadatak nacrtati ove vesele životinjske sustanare i njihove zanimljive stanove. 

Kako drveni neboder izgleda u očima 2.a razreda provjerite na knjižničnom panou u našoj školskoj knjižnici ili u virtualnoj knjižnici škole.

Marina Klarić, školska knjižničarka


[OPŠIRNIJE]DAN HRVATSKIH KNJIŽNICA
Marina Klarić / datum: 11. 11. 2020. 20:07

I naša knjižnica danas obilježava Dan hrvatskih knjižnica!

Zabavite se uz kviz povodom Dana hrvatskih knjižnica rješavajući kviz na poveznici https://quizizz.com/join?gc=60124376 

Kviz su izradili polaznici izvannastavne skupine Mali i veliki knjižničari zajedno s knjižničarkom Marinom Klarić.

 


[OPŠIRNIJE]NACIONALNI KVIZ ZA POTICANJE ČITANJA
Marina Klarić / datum: 4. 11. 2020. 20:02

Nacionalni kviz za poticanje čitanja natjecanje je organizirano s ciljem da se dodatno potakne čitanje kod mladih čitatelja od 4. do 8. razreda. Kviz se realizira putem mreže narodnih i školskih knjižnica u Hrvatskoj i dijaspori, a organiziraju ga Knjižnice grada Zagreba. Provodi se tradicionalno u Mjesecu hrvatske knjige.

Ovogodišnji Mjesec hrvatske knjige posvećen je planetu Zemlji, s motom Razlistaj se! U skladu s tim, naziv Nacionalnog kviza za poticanje čitanja 2020., koji se mogao rješavati do 23. listopada 2020. godine,  bio je Istraživači planeta Z. Zadatak učenika bio je proučiti ponuđene online izvore informacija koji su bili dio pitanja u kvizu, a potom i riješiti kviz. Učenica koja je točno odgovorila na sva pitanja u kvizu te je izabrana školskom pobjednicom je učenica 7. b razreda, Klara Begura. Čestitamo Klari te vas pozivamo da sudjelujete u brojnim aktivnostima koje provode školske i gradske knjižnice kojima se slavi Mjesec hrvatske knjige.

Sve pobjednike školskih i gradskih knjižnica koji su rješavali kviz možete provjeriti na mhk.hr

Marina Klarić, školska knjižničarka


[OPŠIRNIJE]REZULTATI NATJEČAJA "UČINIMO NAŠU KNJIŽNICU LJEPŠOM!"
Marina Klarić / datum: 30. 10. 2020. 12:51

Povodom obilježavanja Međunarodnog mjeseca školskih knjižnica Knjižnica Katoličke osnovne škole 1. listopada 2020. godine raspisala je natječaj "Učinimo našu knjižnicu ljepšom!" čiji je osnovni cilj bio izraditi lik iz knjige. 

Na natječaj su sveukupno pristigla 34 rada, a izbor najboljeg rada provelo je stručno povjerenstvo kojeg su činile učiteljica Likovne kulture Milena Mikulandra, školska psihologinja Anamarija Buljevac i učiteljica 2. b razreda Ivana Računica. 30. listopada 2020. godine stručno povjerenstvo za pobjednike je odabralo sljedeće radove:

1. mjesto: "Limeni", Frane Bumbak, 3. a

2. mjesto: "Krokodil Marko", Roko Pilipac, 1. a

3. mjesto: "Durica", Eva Maleš, 2. a

Uz stručno povjerenstvo jedan rad birali ste i vi. Nakon pogledane virtualne izložbe u virtualnoj školskoj knjižnici mogli ste glasati za svog favorita. Ukupno je glasalo 399 osoba, a najviše glasova, čak 123, pripalo je "Snjeguljici" Marte Baković, 3. b .

Čestitamo svima na osvojenim mjestima te zahvaljujemo svim sudionicima, ali i glasačima. Svoje nagrade primit ćete u srijedu kada će vam ih knjižničarka donjeti u razred. Sve sudionike također očekuje malen znak pažnje.

Marina Klarić, školska knjižničarka

 


[OPŠIRNIJE]Obilježimo Međunarodni dan animiranog filma gledajući animirane fimove Ivane Guljašević
Marina Klarić / datum: 28. 10. 2020. 13:51

 

Pogledajte animirane filmove Ježeva škola i Prehlađeni vuk dostupne na virtualnoj knjižnici Katoličke osnovne škole, a potom riješite dva kviza o navedenim filmovima. Kvizovi su dostupni do 30. listopada 2020.
 
 
 
 

[OPŠIRNIJE]VIRTUALNA IZLOŽBA RADOVA PRISTIGLIH NA NATJEČAJ "UČINIMO NAŠU KNJIŽNICU LJEPŠOM!"
Marina Klarić / datum: 27. 10. 2020. 10:35

Pogledajte virtualnu izložbu radova pristiglih na natječaj "Učinimo našu knjižnicu ljepšom!" te glasajte za svog favorita u virtualnoj knjižnici Katoličke osnovne škole. Virtualna knjižnica dostupna je na poveznici https://sites.google.com/view/virtualnaknjiznicakatolicka-os

Klikom na fotografiju pogledajte izložbu pristiglih radova.


[OPŠIRNIJE]MJESEC HRVATSKE KNJIGE
Marina Klarić / datum: 21. 10. 2020. 09:50

Sudjelujte u Nacionalnom kvizu za poticanje čitanja!

ISTRAŽIVAČI PLANETA Z.

 


[OPŠIRNIJE]PRVAŠI UPOZNAJU KNJIŽNICU
Marina Klarić / datum: 9. 10. 2020. 13:32

Tijekom listopada prvaši su prvi put posjetili knjižnicu!

 

 

Naučili su kako se ponašati u knjižnici i kako treba postupati s knjigama. Obećali su da će knjige čuvati te su sami napravili straničnike prema knjizi Najotmjeniji div u gradu koju im je pročitala knjižničarka.

 

Straničnici 1. a razreda

    

 

Straničnici 1. b razreda

Učenici 1. b razreda zamislili su kako je div zbog svog dobrog djela postao poznat te kako su ga intervjuirali. Neka od pitanja bila su...

1. Koliko imaš godina? (Gabrijel)

2. Kako si postao tako velik? ( Ante)

3. Otkud ti ta stara odjeća? ( Roko Vito)

4. Od čega si uspio kupiti novu odjeću? ( Mihael B. )

5. Kako si uspio pomoći životinjama? (Katalea)

 

Knjižničarka  je potom učenicima objasnila kako se uz ovu knjigu u knjižnici nalazi još mnogo zanimljivih knjiga te kako će svatko u njoj naći nešto za sebe. Dobivši svoje iskaznice učenici su pronašli mnoge zabavne naslove te se ih posudili.

 

 


[OPŠIRNIJE]NATJEČAJ "UČINIMO NAŠU KNJIŽNICU LJEPŠOM!"
Marina Klarić / datum: 6. 10. 2020. 15:30


[OPŠIRNIJE]PREUZIMANJE ČASOPISA
Marina Klarić / datum: 14. 5. 2020. 11:38

 

Za vrijeme radnog vremena knjižnice pretplatnici časopisa trenutno mogu u školi preuzeti časopise Mak i Radost uz prethodnu najavu na marina.goles@skole.hr. Časopisi Smib, Modra lasta, Moj planet i Prvi izbor ubrzo će biti dostavljeni na školsku adresu. O njihovom preuzimanju bit ćete naknadno obaviješteni. 

Marina Klarić, školska knjižničarka


[OPŠIRNIJE]ŠKOLSKA KNJIŽNICA NASTAVLJA S RADOM!
Marina Klarić / datum: 14. 5. 2020. 11:29

 

U skladu s popuštanjem epidemioloških mjera školska knjižnica Katoličke osnovne škole od 14. svibnja 2020. godine omogućit će učenicima posudbu i vraćanje knjiga  i to PONEDJELJKOM i ČETVRTKOM od 10:00 do 12:00 sati.

Korisnici su obvezni pridržavati se sljedećih uputa:

  1. Kako bi se izbjeglo okupljanje većeg broja učenika ili roditelja u školi potrebno je unaprijed dogovoriti termin dolaska na marina.goles@skole.hr .
  2. Korisnici ne ulaze u prostor škole već će u dogovoreno vrijeme vratiti ili preuzeti rezerviranu knjigu na bočnom ulazu škole.
  3. Prilikom dolaska potrebno je dezinficirati ruke dezinficijensom koji će se nalaziti na ulazu.
  4. Knjigu donosite u plastičnoj vrećici te je odlažete u pripremljenu kutiju (ime i prezime učenika nije potrebno pisati).
  5. S obzirom da vraćena građa mora biti u karanteni 72 sata, neki naslovi u datom trenutku neće biti na raspolaganju.

 

Marina Klarić, školska knjižničarka


[OPŠIRNIJE]Smib i Modra lasta dostupni svim učenicima!
Marina Klarić / datum: 23. 3. 2020. 20:36

Kao podrška učenju na daljinu Školska knjiga daruje svim učenicima besplatan pristup Smibu i Modroj lasti. Sve što morate učiniti jest kliknuti na dolje navedenu poveznicu.

https://www.skolskiportal.hr/nastava-na-daljinu/kao-podrska-ucenju-na-daljinu-smib-i-modra-lasta-dostupni-su-svim-ucenicima/


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju